Ο Αλ. Παπαχατζής στη διοίκηση του «Ινστιτούτου Κλιματικής Αλλαγής»

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2020 15:13

Ο Λαρισαίος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δρ. Αλέξανδρος Παπαχατζής συμμετέχει στο νέο Δ.Σ. του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυκλικής Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής. Πρόεδρος του Ινστιτούτου είναι ο Γεώργιος Κρεμλής, ειδικός σύμβουλος του

πρωθυπουργού για το Περιβάλλον και την Κυκλική Οικονομία και επίτιμος διευθυντής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αρμόδιος για θέματα Κυκλικής Οικονομίας του DGENV. Μαζί με τον κ. Παπαχατζή στη νέα διοίκηση συμμετέχουν αναγνωρισμένες διεθνείς προσωπικότητες και επιστήμονες (πρώην υπουργοί ευρωπαϊκών χωρών, διπλωμάτες, διευθυντικά στελέχη Διευθύνσεων της ΕΕ, καταξιωμένοι καθηγητές παγκοσμίου φήμης Πανεπιστημίων, κ.ά.).
Το Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής προωθεί κυκλικές και βιώσιμες πρακτικές, την κλιματική και περιβαλλοντική διπλωματία ώστε να ενσωματώσει την Κυκλική Οικονομία σε όλους τους τομείς τοπικών, εθνικών αλλά και ευρωπαϊκών πολιτικών.
Στόχος του Ινστιτούτου είναι η προσαρμογή των τοπικών Kυβερνήσεων, Περιφερειών, Δήμων, Ιδιωτικών Φορέων και άλλων ενδιαφερομένων στο νέο οικονομικό μοντέλο δημιουργία νέων επενδύσεων και νέων θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης.
Ο ρόλος του Ινστιτούτου είναι να προσφέρει τεχνική βοήθεια, να προωθεί καινοτόμες «κυκλικές» δράσεις και καλές πρακτικές, να παρέχει περιβαλλοντική συμβουλευτική, να διαχειρίζεται έργα, συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ καθώς και ιδιωτικές επενδύσεις εστιασμένες στην πράσινη και μπλε ανάπτυξη, να παρέχει περιβαλλοντικές νομικές συστάσεις ή νομική εκπροσώπηση και βοήθεια σε όλα τα περιβαλλοντικά θέματα, σε περιπτώσεις περιβαλλοντικών παραβιάσεων ή κυρώσεων.
Πρόσφατη δραστηριότητα του Ινστιτούτου, ήταν το 1ο Debate για τον «Covid-19 και την κλιματική αλλαγή: Ιστορία δύο κρίσεων», που έγινε διαδικτυακά τη Δευτέρα 11 Μαΐου, στο πλαίσιο του συνεδρίου “Circle the MED Forum”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass