Γιόρτασαν στο Λιβάδι… κρατώντας αποστάσεις

ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2020 20:24

«Του Σταυρού σου τον τύπον εν ουρανώ θεασάμενος, και ως ο Παύλος την κλήσιν ουκ εξ ανθρώπων δεξάμενος, ο εν Βασιλεύσιν Απόστολος σου Κύριε, Βασιλεύουσαν πόλιν τη χειρί σου παρέθετο• ήν περίσωζε διά παντός εν ειρήνη, πρεσβείαις της Θεοτόκου, μόνε Φιλάνθρωπε».


«Πρώτος πέφηνας, εν Βασιλεύσι, θείον έδρασμα, της ευσεβείας, απ’ ουρανού δεδεγμένος το χάρισμα• όθεν Χριστού τον Σταυρόν εφανέρωσας, και την Ορθόδοξον πίστην εφήπλωσας. Κωνσταντίνε ισαπόστολε, συν Μητρί Ελένη θεόφρονι, πρεσβεύσατε υπέρ των ψυχών ημών».
Τη μνήμη των Ισαποστόλων Αγίου Κωνσταντίνου και της μητέρας του Αγίας Ελένης γιόρτασαν και στο Λιβάδι Ελασσόνας… κρατώντας αποστάσεις και τηρώντας τα προληπτικά μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας.
Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης, δεκάδες πιστοί «απλώθηκαν» στον χώρο και στα στασίδια του πανηγυρίζοντος ιερού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λιβαδίου και… δεν παρατηρήθηκε συνωστισμός.
Την παραμονή της εορτής, στον πανηγυρικό αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ενώ στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Πέμπτης συλλειτούργησαν οι ιερείς του Λιβαδίου π. Αθανάσιος Ματσέλος, π. Ιωάννης Χατζής, π. Αργύριος Ευθυμίου.
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Λιβαδίου παρευρέθηκαν:
Ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρανίκας, η πρ. αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας – πρ. έπαρχος Ελασσόνας Μαρία Μαμάρα, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, αυτοδιοικητικοί, ο πρ. δήμαρχος Λιβαδίου Γιώργος Γαλάνης, εκπαιδευτικοί, φορείς της περιοχής.

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Φωτ.: Rita Kakany

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass