Υπόθεση Υγείας

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2020 15:13
Γενέθλια του 87χρονου ποντιακής καταγωγής κ. Τάκη τις «μαύρες ημέρες» της καραντίνας. Με τη συνοδεία της ποντιακής λύρας από τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της κόρης του, που αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να ταξιδέψει από την Ιταλία, όπου ζει μόνιμα. Από τις πλέον συγκινητικές προσφορές και πράξεις αλληλεγγύης που ενθουσίασε ακόμα και τον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού Αντώνη Αυγερινό όταν το πληροφορήθηκε στην Αθήνα... Γενέθλια του 87χρονου ποντιακής καταγωγής κ. Τάκη τις «μαύρες ημέρες» της καραντίνας. Με τη συνοδεία της ποντιακής λύρας από τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της κόρης του, που αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να ταξιδέψει από την Ιταλία, όπου ζει μόνιμα. Από τις πλέον συγκινητικές προσφορές και πράξεις αλληλεγγύης που ενθουσίασε ακόμα και τον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού Αντώνη Αυγερινό όταν το πληροφορήθηκε στην Αθήνα...

Από τον Δ. Κατσανάκη  (katsanakis@eleftheria.gr)

«Πράσινο φως» για τις κατασκηνώσεις του Υπ. Υγείας
H κατασκήνωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας θα λειτουργήσει και φέτος υπό τη γενική ευθύνη του Πανελλήνιου Συλλόγου

Υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας και θα τελεί υπό την άμεση εποπτεία του Υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασ. Κικίλια στην κατασκήνωση θα φιλοξενούνται εν ενεργεία και συνταξιούχοι υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας με τις οικογένειές τους καθώς και υπάλληλοι φορέων που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας με τις οικογένειές τους. Για τη φιλοξενία των κατασκηνωτών θα καταβληθεί ποσό συμμετοχής των κατασκηνωτών, το ύψος του οποίου θα καθορισθεί με απόφαση του υπουργού Υγείας, μετά από πρόταση του Δ.Σ. της Κατασκήνωσης. Οι κατασκηνωτικές περίοδοι καθώς επίσης ο αριθμός και η επιλογή των κατασκηνωτών θα καθοριστούν με απόφαση του Δ.Σ. της Κατασκήνωσης, στο πλαίσιο των πιστώσεων που θα διατεθούν για τη λειτουργία της. Η ίδια απόφαση προβλέπει ότι το έργο της φύλαξης και της καθαριότητας της Κατασκήνωσης μπορεί να ανατίθεται με τη σύναψη σχετικών συμβάσεων σε ειδικά συνεργεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας και καθαριότητας, τα οποία θα διαθέτουν σχετική άδεια λειτουργίας.


Δικαστική απόφαση για διαφορά εφημεριών στο ΓΝΛ
Το ποσό των 2.902 ευρώ έντοκα από τον Ιούλιο 2017 επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Λάρισας να καταβάλει σε πρώην διευθυντή κλινικής του το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Το ποσό αφορά σε διαφορά μεταξύ αποζημίωσης των ενεργών εφημεριών που του καταβλήθηκε το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2008 και εκείνης που έπρεπε να του καταβληθεί. Η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου εκδόθηκε τον Ιανουάριο 2019 αλλά παρά τις οχλήσεις του πρώην διευθυντή το ποσό δεν του έχει καταβληθεί, με το νοσοκομείο να υποστηρίζει ότι παρά τις καλές προθέσεις δεν είναι δυνατή η καταβολή του επιδικασθέντος ποσού επειδή δεν υπάρχει διοικητικό συμβούλιο.


Εσωτερικός ελεγκτής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
Σύμβαση ετήσιας διάρκειας για την παροχή υπηρεσιών εσωτερικού διαχειριστικού ελέγχου υπέγραψε με ιδιωτική εταιρεία ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρης Κατσικονούρης. Το συνολικό ύψος της σύμβασης ανέρχεται σε 21.576 ευρώ και στο πλαίσιο της οποίας ο εσωτερικός ελεγκτής θα φροντίζει για το ετήσιο πρόγραμμα ελέγχου, τις διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου στους τομείς της μηχανογράφησης και του διπλογραφικού συστήματος, τη σύνταξη μηνιαίας έκθεσης προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και της ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων, ενώ θα συμμετέχει και στις μηνιαίες συνεδριάσεις της Επιτροπής ελέγχου του νοσοκομείου, την οποία θα ενημερώνει για τα ευρήματα των ελέγχων του.


Ζητά στήριξη του κλάδου η Οδοντιατρική Ομοσπονδία
Ξεκίνησε η ομαλή επαναλειτουργία των οδοντιατρείων, σύμφωνα με νέα πρωτόκολλα αυξημένης επαγρύπνησης, ωστόσο, τα προβλήματα του οδοντιατρικού κλάδου είναι τεράστια. Τα μέλη της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (Ε.Ο.Ο.) ζητούν από την Πολιτεία άμεσα μέτρα στήριξης του κλάδου και παράλληλα εκφράζουν την αγωνία τους για τη στοματική υγεία των Ελλήνων, η οποία έχει εγκαταλειφθεί πλήρως. «Το γεγονός, ότι η Πολιτεία αγνόησε την αυξημένη επικινδυνότητα που αντιμετωπίζουν οι οδοντίατροι κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους και ότι τα αρμόδια υπουργεία δεν έπραξαν τα δέοντα για να εξασφαλίσουν στον οδοντιατρικό κλάδο τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ο. Αθανάσιος Δεβλιώτης. Η Ε.Ο.Ο. ζητά από την Πολιτεία για τα μέσα ατομικής προστασίας μηδενικό ΦΠΑ, εναρμονιζόμενο με τις οδηγίες της Ε.Ε. και διασφάλιση της επάρκειάς τους. Επιβεβλημένη είναι και η διάθεση δωρεάν τεστ αντισωμάτων για τον κορονοϊό για τους οδοντιάτρους. Η Ε.Ο.Ο. απαιτεί ουσιαστική ενίσχυση των ευπαθών ομάδων οδοντιάτρων με διαπιστωμένη αδυναμία άσκησης του επαγγέλματος. Επίσης, οι οδοντίατροι, επειδή εφαρμόζουν πρωτόκολλα αυξημένης επαγρύπνησης που εγγυώνται την ασφάλεια των ασθενών, ζητούν να ενταχθούν σε ΕΣΠΑ ειδικού σκοπού για την επικαιροποίηση εξοπλισμού και υποδομών. Στο ΕΣΠΑ πρέπει να έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης όλοι οι οδοντίατροι χωρίς προϋποθέσεις, με ποσοστό χρηματοδότησης 100%.


Οδηγίες υπ. Υγείας για ελέγχους στα νερά κολύμβησης
Να θέσουν σε άμεση προτεραιότητα το πρόγραμμα συστηματικών δειγματοληπτικών ελέγχων ποιότητας υδάτων κολύμβησης από τα σημεία που έχουν αρμοδίως καθορισθεί, με τελικό στόχο την έκδοση αποφάσεων περί χαρακτηρισμού της καταλληλότητας ή μη των ακτών κολύμβησης, ζητά από τους περιφερειάρχες ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Π. Πρεζεράκος ενόψει της επερχόμενης θερινής περιόδου. Όπως διευκρινίζει ο κ. Πρεζεράκος, το πρόγραμμα δειγματοληπτικών ελέγχων διενεργείται με σκοπό την προστασία της υγείας των κολυμβητών και της Δημόσιας Υγείας γενικότερα και θα πρέπει να ενταχθεί στους ευρύτερους σχεδιασμούς των Περιφερειών, ώστε να υπάρχουν εγκαίρως αξιόπιστα αποτελέσματα, επί ικανού αριθμού δειγμάτων σε συνδυασμό με παράλληλες ενέργειες που τυχόν γίνονται από άλλους φορείς. Υπενθυμίζεται ότι οι δειγματοληψίες πραγματοποιούνται από τους υπεύθυνους υγειονομικούς υπαλλήλους.


Διαδικτυακή συνδιάλεξη για το κάπνισμα
Διαδικτυακή συνδιάλεξη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος διοργανώνουν αύριο Τετάρτη 27 Μαΐου και ώρα 19:00 το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Στη συζήτηση, που συντονίζει ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος, διευθυντής Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος Παναγιώτης Μπεχράκης, θα χαιρετίσουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη και ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Για να συνδεθείτε, ακολουθήστε τον σύνδεσμο www.livemedia.gr/smokefree20

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass