«Να ενισχυθούν οι κτηνοτρόφοι»

Ο ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2020 15:16

«Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται πραγματικά να αντιμετωπίσει παθογένειες, εκκρεμότητες, να δώσει λύσεις και σε σημαντικά ζητήματα, όπως είναι το ζήτημα των ελληνοποιήσεων, οι οποίες όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι, γιγαντωθήκαν την περίοδο

της 5ετούς διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την επί των άρθρων συνεδρίαση του νομοσχεδίου που κατέθεσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.
Ο Θεσσαλός πολιτικός εστίασε στο μείζον ζήτημα με τους βοσκότοπους λέγοντας ότι «το θέμα αυτό έχει ταλαιπωρήσει αρκετά και τους Έλληνες κτηνοτρόφους και τις εκάστοτε ηγεσίες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Δυστυχώς, χρειάστηκε να περάσει όλη η περίοδος του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα είμαστε στον έκτο χρόνο, προκειμένου το ΥΠΑΑΤ να αναλάβει την πρωτοβουλία για να εκπονήσει τα σχέδια που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ώστε το μείζον αυτό θέμα να βρει τη λύση του και πραγματικά νομίζω είναι μια πολύ θετική εξέλιξη».
Ο κυβερνητικός βουλευτής έκανε ιδιαίτερη «αναφορά στην απώλεια εισοδήματος που είχαν συνολικά οι κτηνοτρόφοι (αγελαδοτρόφοι, χοιροτρόφοι, αιγοπροβατοτρόφοι) κυρίως αιγοπροβατοτρόφοι λόγω της επιβολής του lockdown. Γνωρίζετε ότι υπήρξε, λόγω του ιδιαίτερου τρόπου που γιορτάστηκε φέτος το Πάσχα, μείωση στη ζήτηση αμνοεριφίων. Γνωρίζετε ότι υπήρξε μειωμένη κατανάλωση αλλά και μειωμένες τιμές παραγωγού. Δυστυχώς, αυτές οι μειωμένες τιμές δεν υπήρξαν και στον καταναλωτή. Πιστεύω, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην ενίσχυση ιδιαίτερα των αιγοπροβατοτρόφων που επλήγησαν από την πανδημία με γενναία μέτρα.
Πιστεύω, ότι πρέπει να στηριχθούν οι αιγοπροβατοτρόφοι, το χρειάζονται, γιατί έχουν υποστεί και το προηγούμενο διάστημα μειώσεις στο εισόδημά τους από τις ελληνοποιήσεις που έχουν σημειωθεί στο κρέας και στο γάλα. Μιλάμε για 100.000 οικογένειες αιγοπροβατοτρόφων που αξίζουν νομίζω της προσοχής και της στήριξής μας. Είδα ότι από τα 150 εκατομμύρια του de minimis έχετε ξεκινήσει να δίδετε στους ανθοκόμους, στα βουβάλια στην Κερκίνη και νομίζω, ότι θα πρέπει το επόμενο διάστημα να εξειδικευθούν και τα μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass