Αντιπαράθεση για τα ακίνητα του Υπερταμείου

ΒΑΓΕΝΑ: ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΑΠΟ ΚΙΝΑΛ ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΨΗΦΙΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2020 15:00

Πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για τα ακίνητα του Υπερταμείου, μεταξύ των βουλευτών Λάρισας,

Άννα Βαγενά του ΣΥΡΙΖΑ και Λίτσας Λιακούλη του ΚΙΝΑΛ και την ερώτηση που κατέθεσε η τελευταία στη Βουλή για την επιστροφή τους.
Η Άννα Βαγενά σχολίασε την ερώτηση της συναδέλφου της, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «… Κάποιες εκφράσεις είναι πολύ βαριές για να μένουν αναπάντητες. Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε η κ. Λιακούλη, όπως «πολιτικά επαίσχυντα», «απόφαση υποτέλειας και ντροπής», «ανατριχιαστικό, πρωτοφανή ραγιαδισμό» είναι απαράδεκτοι και θα πρέπει μάλλον να επιστραφούν στη δική της παράταξη, στο ΠΑΣΟΚ και τη συνεργασία του με τη ΝΔ, γιατί ήταν ακριβώς αυτοί που μας έβαλαν «εν μία νυκτί» στα μνημόνια και που ανάγκασαν τη χώρα να σέρνεται επί δέκα χρόνια χωρίς καμία εθνική αξιοπρέπεια, ζητιανεύοντας στα ταμεία των ισχυρών. Μιλάει η βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. για ραγιαδισμό.

Και δεν μας λέει ποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα. Δεν μας λέει ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2015 παρέλαβε άδεια τα δημόσια ταμεία από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Από τις κυβερνήσεις που υπέγραφαν απανωτά μνημόνια και έσφιγγαν τα χέρια με τους εκπροσώπους της Τρόικας περιχαρείς.
Δεν ήταν, επομένως, ο Τσακαλώτος που εν μια νυκτί υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία. Ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που εν μια νυκτί μας έβαλε στα μνημόνια με όλες τις συνέπειες που υφιστάμεθα μέχρι και σήμερα. Όσο για τα «ιερά και τα όσια», εάν εννοεί τους αρχαιολογικούς χώρους, η κ. Λιακούλη ξέρει πολύ καλά πως αυτοί έχουν εξαιρεθεί από τη μεταβίβαση στο Υπερταμείο. Αρκετά, λοιπόν, με τη σπέκουλα».
Η συνάδελφός της στο ελληνικό κοινοβούλιο, κ. Λίτσα Λιακούλη, απάντησε, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Θίχτηκε η κ. Βαγενά για όλα αυτά που… ψήφισε και εξέδωσε «πύρινη» ανακοίνωση εναντίον μου... Η κ. Βαγενά προφανώς ντρέπεται, για όλα όσα η ίδια και οι συνάδελφοί της ψήφισαν τα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής τους μαζί με τους ΑΝΕΛίτες, τους ακραίους συντηρητικούς πολιτικούς συνεταίρους τους.

Η κ. Βαγενά προφανώς ντρέπεται για την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 ολόκληρα χρόνια. Ωστόσο όμως, αποσιωπά και ξεχνά ότι η απαίτηση των δανειστών για υποθήκευση των ακινήτων δεν πρωτο-διατυπώθηκε το 2015. Είχε γίνει προσπάθεια επιβολής της και την περίοδο 2009 – 2012, αλλά απορρίφθηκε κατηγορηματικά από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Εν αντιθέσει βέβαια με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που από το “Go back Angela Merkel!” διολίσθησε πολύ γρήγορα στην άνευ όρων υποταγή. Και το σπουδαιότερο: Η κ. Βαγενά μαζί με ολόκληρη την παράταξή της αποκρύπτει το ποιος πραγματικά πτώχευσε τη χώρα, που δεν είναι άλλος από τον Κώστα Καραμανλή και τις κυβερνήσεις του. Τα μέλη των οποίων ακόμη η ίδια και η παράταξή της υπερασπίζονται στη Βουλή, όπως στην υπόθεση Novartis, μιας και θεωρούν ότι η «Καραμανλική συνιστώσα» της ΝΔ, αποτελεί μια ιδιότυπη «πέμπτη φάλαγγά» τους. Η κ. Βαγενά δεν μπορεί ή δεν θέλει, ακόμη και μετά από 10 χρόνια να διαχωρίσει ότι η πτώχευση έφερε το Μνημόνιο, κι όχι το Μνημόνιο την πτώχευση».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass