Εργασίες συντήρησης των εδωλίων στο Αρχαίο Θέατρο

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2020 15:06

Στην κανονικότητα επέστρεψαν οι εργασίες ανάδειξης του Α’ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας,

με τα μεικτά συνεργεία συντηρητών, αρχαιολόγων, εργατών, μηχανικών και αρχιτεκτόνων, να προχωρούν στη συντήρηση του αρχαίου μνημείου. Εν αναμονή της έγκρισης των προβλεπόμενων διαγωνισμών, που αφορούν στις κυριότερες εργασίες που προβλέπονται στο μνημείο, οι οποίες είναι η κατασκευή του αναλημματικού τοίχου στη βάση του κοίλου, η επανατοποθέτηση των εδωλίων που έχουν μετακινηθεί, καθώς και η συμπλήρωσή τους με νέο μάρμαρο, τα συνεργεία συντηρούν τα εδώλια και ελέγχουν τη σταθερότητα σημείων του θεάτρου.
Ερωτηθείσα από την «Ε» η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, κ. Σταυρούλα Σδρόλια, για τις εργασίες που πραγματοποιούνται αυτό το χρονικό διάστημα, ανάφερε: «To προσωπικό του έργου, που αποτελείται από εργάτες, συντηρητές, αρχαιολόγο, αρχιτέκτονα και μηχανικό, συνεχίζει κανονικά την εργασία του υπό την επίβλεψη του αρχιτέκτονα Δημήτρη Καραγκούνη. Οι κυριότερες εργασίες που γίνονται την περίοδο αυτή είναι η συντήρηση των εδωλίων, μαζί με μικροστερεώσεις και εμφράξεις αρμών, όπου απαιτούνται.

Συγχρόνως πραγματοποιούνται τομές στην ορχήστρα για τη διασφάλιση της σταθερότητάς της στη διάρκεια του έργου, καθώς και εξακρίβωση της θεμελίωσης των κτιρίων (σκηνής και αναλημματικών τοίχων). Επίσης γίνονται λεπτομερείς μετρήσεις και προετοιμασία των εδωλίων που πρόκειται να μετακινηθούν στη διάρκεια του έργου. Ωστόσο οι κυριότερες εργασίες που προβλέπονται είναι η κατασκευή του αναλημματικού τοίχου στη βάση του κοίλου, η επανατοποθέτηση των εδωλίων που έχουν μετακινηθεί στις αρχικές ή ομόλογες θέσεις, καθώς και η συμπλήρωσή τους με νέο μάρμαρο. Οι εργασίες αυτές θα αρχίσουν μετά την έγκριση των προβλεπόμενων από το έργο διαγωνισμών».      

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass