Δημοτικές υπηρεσίες θα μετακομίσουν... απέναντι

ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 52 ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΟ -ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2020 15:05

Το «πράσινο φως» έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων για τη μετακόμιση δημοτικών υπηρεσιών σε διπλανό κτίριο

του Δημαρχείου και συγκεκριμένα στην οικοδομή που ανήκει στο ίδρυμα «Κληροδότημα Νικολάου και Μαρίας Καρανίκα»,  επί της οδού Παπαναστασίου 52.
Η αποσυμφόρηση δημοτικών υπηρεσιών από το δημαρχιακό κτίριο και η μεταφορά ορισμένων εξ αυτών σε άλλους χώρους, αποτελεί μία από τις βασικές ανάγκες της δημοτικής αρχής, που επιδιώκει να καλύψει το συντομότερο δυνατό.
Όπως υποστήριξε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Γιώργος Σούλτης, «μετά την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκίνησαν οι απαραίτητες διαδικασίες προς την κατεύθυνση υλοποίησης αυτού του στόχου, οι οποίες εκτιμώ ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο».
Σήμερα στο κτίριο Κληροδοτήματος Καρανίκα στεγάζεται στον 1ο και τον 2ο όροφο η Διεύθυνση Πολεοδομίας, ενώ στον 3ο όροφο έχει δημιουργηθεί ένας πολυχώρος για συγκεντρώσεις και συνεργασίες, τουλάχιστον 25 πολιτιστικών και κοινωνικών Συλλόγων της Λάρισας.
Η τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφορά στην αξιοποίηση των 4ου και 5ου ορόφων του κτιρίου, με την πρόταση ο 4ος όροφος να στεγάσει δημοτικές υπηρεσίες και ο 5ος όροφος, μεταξύ άλλων, και γραφεία των δημοτικών παρατάξεων.ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ
Σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικών και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα πραγματοποιηθεί απευθείας μίσθωση των νέων δύο ορόφων του ακινήτου, με συνολικό εμβαδόν 725,58 τ.μ.
Ο 4ος όροφος διαθέτει χώρους 425,99 τ.μ. και ο 5ος όροφος 299,59 τ.μ.
Όσον αφορά στο ενοίκιο, αποφασίστηκε η καταβολή μηνιαίου μισθώματος 1.181,50 ευρώ για τον 4ο όροφο και 637,50 ευρώ για τον 5ο όροφο, για όσο χρόνο διαρκεί η κύρια μίσθωση και με δικαίωμα ανανέωσης της μίσθωσης.
Η πίστωση θα βαρύνει τον Κ.Α.Ε. 10.6232.10007 του Προϋπολογισμού του Δήμου 2020 με τίτλο «μισθώματα δημοτικών υπηρεσιών».
Όσον αφορά στα μηναία ενοίκια των υπόλοιπων ορόφων (1ου, 2ου, και 3ου) που ήδη νοικιάζει ο Δήμος Λαρισαίων, με χρονική διάρκεια μίσθωσης τουλάχιστον 12 ετών και με δικαίωμα ανανέωσης της μίσθωσης, έχουν ως εξής:
-1ος όροφος 455,64 τ.μ.: 1.530 ευρώ
-2ος όροφος 455,64 τ.μ. : 1.360 ευρώ
-3ος όροφος 423,26 τ.μ.: 1.190 ευρώ
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass