Παραμένουν οι διά περιφοράς συνεδριάσεις των συμβουλίων

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2020 16:08

Εγκύκλιο για τη διαδικασία λήψης αποφάσεων των συλλογικών οργάνων των Δήμων, απέστειλε ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, στους Δήμους, στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στην ΚΕΔΕ και στην ΕΕΤΑΑ Α.Ε. Υπενθυμίζεται ότι στην παρ.1 του αρ. 43ου της από 30.3.2020 ΠΝΠ είχε οριστεί ότι «έως τις 31η Μαΐου 2020, η διά περιφοράς σύγκληση των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων είναι δυνατή με τη συμμετοχή του 1/2 των μελών του οικείου Συμβουλίου». Στο περιεχόμενο της Εγκύκλιου ουσιαστικά δεν περιλαμβάνεται κάτι καινούριο, παρά μια συνοπτική επανάληψη όσων ήδη ισχύουν βάσει των ΠΝΠ και των σχετικών Αποφάσεων και Εγκυκλίων.


Για το μείζον ζήτημα, πότε δηλαδή θα γίνει άρση ισχύος του ειδικού θεσμικού πλαισίου λήψης Αποφάσεων στους ΟΤΑ λόγω κορονοϊού, ο γενικός γραμματέας δεν αναφέρει τίποτα συγκεκριμένο, παρά μόνο ότι «θα αναληφθούν οι προβλεπόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και κατόπιν γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού, με ταυτόχρονη πρόβλεψη λήψης των αναγκαίων μέτρων».
Ειδικότερα, στην Εγκύκλιο σημειώνεται ότι με το αρ.10 της από 11.3.2020 ΠΝΠ, που κυρώθηκε με το αρ. 2 του ν. 4682/ 2020, υπήρξε πρόβλεψη ότι κατά το χρονικό διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19, η λήψη των αποφάσεων των πάσης φύσεως συλλογικών οργάνων των Δήμων μπορεί να λαμβάνει χώρα είτε διά περιφοράς κατά τις προβλέψεις της παρ. 5 του αρ. 67 του ν. 3852/ 2010 είτε δια τηλεδιάσκεψης με κάθε πρόσφορο μέσο. Στην περίπτωση της δια ζώσης σύγκλησης των Συμβουλίων, οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.
Πηγή: airetos.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass