Μισές αλήθειες για βιομηχανική κάνναβη και ελληνοποιήσεις

«ΚΑΤΗΓΟΡΩ» ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΑΤΑ ΒΟΡΙΔΗ

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2020 15:53

Επίθεση στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξαπέλυσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο συζήτησης

του νομοσχεδίου «για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα».
Στην αρχή της ομιλίας του ο Λαρισαίος πολιτικός επιτέθηκε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «την ώρα που η επικεφαλίδα του νομοσχεδίου αναφέρεται σε εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα, την ώρα που βουλευτές της Συμπολίτευσης κάνουν λόγο για καινοτόμο νομοσχέδιο, την ίδια ώρα εσείς ο ίδιος στην πρώτη συνεδρίαση του νομοσχεδίου είπατε ότι δεν εισάγει κάτι καινούριο.
Προσπαθείτε να συσκοτίσετε την ουσία της υπόθεσης φιλοτεχνώντας επιμελώς και ενίοτε επιτυχώς το ανύπαρκτο έργο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και την ανυπαρξία στρατηγικών πολιτικών για τον πρωτογενή τομέα. Η τακτική σας, η συσκότιση της ουσίας με θέματα, τα οποία είναι καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα, είναι πλέον επιστήμη».
ΠΟΙΝΕΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ… ΜΑΛΑΚΑ
Ο πρώην υφυπουργός κατηγόρησε τον κ. Βορίδη πως «προπαγανδίζει με έντονο, με ισχυρό τρόπο την αυστηρότητα των κυρώσεων στις ελληνοποιήσεις, την ίδια ώρα, όμως, αποκρύπτει ότι δεν υφίστανται διατάξεις για τη νοθεία στα τρόφιμα», ενώ λίγο μετά εξήγησε απευθυνόμενος στο κυβερνητικό στέλεχος ότι «εσείς, που λέτε ότι αυστηροποιείτε τις ποινές, η διάταξη με την οποία τιμωρείται όποιος εισάγει, εξάγει, αποθηκεύει, διακινεί στην κατανάλωση τρόφιμα, τα οποία είναι νοθευμένα, τιμωρείται με ποινή κατά τι επιεικέστερη. Συγκεκριμένα, τι έλεγε το άρθρο 27 του 2014; Τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Τι λέει τώρα η διάταξη για τη νοθεία στα τρόφιμα; «Με ποινή φυλάκισης τριών μηνών ή με χρηματική ποινή». Διαζευκτικά! Όπερ σημαίνει ότι αν λάβει ο κατηγορούμενος ένα ελαφρυντικό, πάει πιθανότατα και με το ελάχιστο της χρηματικής ποινής. Συγγνώμη, αυτή είναι η αυστηροποίηση; Όποιος νοθεύει, μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης έξι μηνών ή με χρηματική ποινή; Τουλάχιστον δεν αφήσατε την ίδια τη διάταξη, «φυλάκιση τριών μηνών και χρηματική ποινή». Σαφέστατα έγινε κατά τι επιεικέστερη, κύριε Υπουργέ. Ξεκάθαρα».
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ
Ειδική μνεία ο κ. Κόκκαλης έκανε στη βιομηχανική κάνναβη και το θεσμικό πλαίσιο που τη διέπει στη χώρα μας, κατηγορώντας την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης ότι αποκρύπτει και αποσιωπά ότι η βιομηχανική κάνναβη είναι οικολογική καλλιέργεια, πρόσφορη για επενδύσεις.
*Ο κ. Κόκκαλης, τέλος, επανήλθε επίσης στο θέμα του ΕΛΓΑ ζητώντας διευκρινίσεις από τον κ. Βορίδη για το κατά πόσο τίθεται θέμα προαιρετικής ασφάλισης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass