Εκτακτη ενίσχυση από το Ιδρυμα Στ. Νιάρχος

ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΣΑΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ COVID-19 * ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2020 21:16

Το πράσινο φως για την παροχή έκτακτης ενίσχυσης προερχόμενης από δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος άναψε η Κυβέρνηση το προηγούμενο Σάββατο με την ψήφιση του νόμου 4690 που αφορά μέτρα για την αντιμετώπιση των

συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19.
Η έκτακτη ενίσχυση θα καταβληθεί σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και στο βοηθητικό προσωπικό καθαρισμού που υπηρετεί σε νοσοκομεία (Ε.Σ.Υ., Πανεπιστημιακά και Στρατιωτικά Νοσοκομεία, Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.), παρέχοντας τις υπηρεσίες του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ή σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όπου νοσηλεύονται ασθενείς νοσούντες από κορονοϊό COVID-19 ή σε κλινικές νοσηλείας νοσούντων από κορονοϊό COVID-19. Η παροχή αυτή συνιστά επιπλέον παροχή σε σχέση με τον βασικό μισθό που λαμβάνει ο δικαιούχος και είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από τις υπηρεσίες των νοσοκομείων υπό την εποπτεία της 5ης ΥΠΕ συντάχθηκαν, όπως προβλέπει ο νόμος, αναλυτικές καταστάσεις για τους δικαιούχους της οικονομικής ενίσχυσης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις καταστάσεις αυτές έχουν ήδη ενταχθεί 264 δικαιούχοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και 84 δικαιούχοι του Νοσοκομείου Λαμίας ως βασικό και αναπληρωματικό νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό στην 5η ΥΠΕ -έστω και αν στη Λαμία δεν νοσηλεύτηκε θετικό κρούσμα- καθώς και 35 δικαιούχοι του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας από τον χώρο της ειδικής ΜΕΘ για την COVID-19.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε ήδη τη δυσφορία υπαλλήλων του Γενικού Νοσοκομείου, που υπηρετούν στην ειδική κλινική για την COVID-19 που διαμορφώθηκε στην παλιά πτέρυγα του νοσοκομείου κατά την περίοδο της πανδημίας, με σκοπό την υποδοχή και νοσηλεία των ύποπτων περιστατικών της νόσου. Νοσηλευτές της μονάδας σημείωναν χθες ότι κατά το τυπικό γράμμα του νόμου δεν είναι δικαιούχοι, καθώς ο νόμος προβλέπει την καταβολή ενίσχυσης σε προσωπικό τμημάτων και μονάδων που νοσήλευσαν ασθενείς νοσούντες από κορονοϊό COVID-19. Όμως από το συγκεκριμένο τμήμα πέρασαν και νοσηλεύτηκαν από μερικές ώρες μέχρι και μια ημέρα 400 ύποπτα κρούσματα εκ των οποίων τα 12 ήταν θετικά στον ιό και κάποια που κρίθηκαν σοβαρά μεταξύ των οποίων και τα δύο περιστατικά που κατέληξαν.
«Είναι πραγματική αδικία να εξαιρούμαστε από την καταβολή της ενίσχυσης ενώ βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή και χειριστήκαμε ασθενείς με COVID-19, μέχρι να χαρακτηριστούν και τυπικά θετικά κρούσματα, ενώ θα καταβληθεί σε προσωπικό νοσοκομείων έστω και αν δεν νοσήλευσαν ασθενείς της νόσου...» έλεγαν χαρακτηριστικά χθες νοσηλευτές της κλινικής, που παραμένουν σε αυτή προσφέροντας τις υπηρεσίες τους απευθύνοντας έκκληση στον πολιτικό κόσμο της χώρας και ιδιαίτερα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για ελαστική εφαρμογή του νόμου και την ένταξή τους στη λίστα των δικαιούχων της οικονομικής ενίσχυσης.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass