Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2020 15:05

Στήριξη στα ΕΠΑΛ από το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα για τη στήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης και του ρόλου των ΕΠΑΛ, ενέκρινε κατά πλειοψηφία

(με αρνητική ψήφο της Δημοτικής Παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση) Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Λαρισαίων, μετά από παραπομπή του για επεξεργασία, από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Το ψήφισμα έχει ως εξής: «Σήμερα είναι τεκμηριωμένο από πολλές μελέτες και από τοποθετήσεις των σχετικών φορέων (π.χ. ΓΕΣΕΒΕ), ότι από την ελληνική αγορά εργασίας λείπουν σε μεγάλο βαθμό στελέχη με ειδικές τεχνικές και επαγγελματικές γνώσεις, κυρίως στο επίπεδο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αντίθετα είναι δεδομένη η ετεροαπασχόληση και η φυγή στο εξωτερικό μεγάλου αριθμού αποφοίτων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Αυτό είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας υποβάθμισης μέχρι τέλειας απαξίωσης της Τεχνικής - Επαγγελματικής εκπαίδευσης (ΤΕΕ) στην Ελλάδα κυρίως στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η κατάργηση των ΤΕΙ από την προηγούμενη Κυβέρνηση αποτέλεσε το τελειωτικό χτύπημα της Τεχνικής-Επαγγελματικής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Τα ΤΕΙ αποτελούσαν το τριτοβάθμιο επίπεδο της Τεχνολογικής εκπαίδευσης. Τα Ιδρύματα αυτά πέρα από τον ρόλο που έπαιζαν σαν πεδίο φυσιολογικής εξέλιξης των αποφοίτων της μέσης ΤΕΕ, αποτελούσαν και φορείς δημιουργίας στελεχών της ΤΕΕ. Επίσης τα ΤΕΙ είχαν (ή θα έπρεπε να έχουν) την ευθύνη του σχεδιασμού και της επίβλεψης της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων στην Ελλάδα. Όλες οι κυβερνήσεις παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες τους συνεχίζουν την υποβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης. Όλες οι μέχρι τώρα προσπάθειες διαχρονικά ήταν αποσπασματικές, χωρίς τη διάθεση των απαραίτητων πόρων, χωρίς μελέτη, χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο και με τον επαγγελματικό προσανατολισμό να αγνοεί τελείως τις μη πανεπιστημιακές σπουδές. Τα Τεχνικά και επαγγελματικά σχολεία απέκτησαν τη φήμη σαν σχολεία υποδοχής κακών μαθητών και οι εκπαιδευτικοί της ΤΕΕ αφέθηκαν στην τύχη τους χωρίς επιμόρφωση και χωρίς κατάρτιση.
Η παρούσα κυβέρνηση δεν ξέφυγε από αυτή την πεπατημένη. Στο προτεινόμενο νομοσχέδιο εκτός από τις διαδικαστικού χαρακτήρα αδιάφορες ρυθμίσεις για την ΤΕΕ, η διάταξη για το όριο ηλικίας των 17 ετών (άρθρα 51,52 του νομοσχεδίου) αποτελεί μία ακόμα σημαντική υποβάθμιση και πρέπει να απαλειφθεί τελείως. Σαν Δημοτικό Συμβούλιο ζητάμε από την κυβέρνηση:
Να αποσύρει όλες της διατάξεις που αφορούν την ΤΕΕ και να φέρει για διαβούλευση ένα νομοσχέδιο μόνο για την Τεχνική- Επαγγελματική Εκπαίδευση, που θα έχει ολοκληρωμένη σχεδίαση και φιλοσοφία και θα αφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Να επανιδρυθεί η καταργηθείσα από την προηγούμενη Κυβέρνηση βαθμίδα της Τριτοβάθμιας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης γιατί δεν νοείται ΤΕΕ χωρίς αυτή τη βαθμίδα. Σημειώνουμε επιπλέον ότι η Λάρισα δικαιούται να επανορθώσει τη μεγάλη απώλεια που είχε με την κατάργηση του ΤΕΙ, αξιοποιώντας τον εξοπλισμό, την τεχνογνωσία και τους χώρους του 40χρονου Ιδρύματος, που καταργήθηκε με την υποδοχή του πρώτου νέου τριτοβάθμιου Ιδρύματος.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να διατεθούν οι απαραίτητοι πόροι διότι δεν μπορεί να γίνει πραγματική αναβάθμιση της ΤΕΕ χωρίς πόρους».

 

Αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα
φοιτητώνΣύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι ενδιαφερόμενοι-δικαιούχοι του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 μπορούν έως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγησή του.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://stegastiko.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου), προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.
Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την Α.Α.Δ.Ε. για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.
Περισσότερες πληροφορίες δίδονται στη σχετική εγκύκλιο που αφορά στη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.


Δρομολόγια ΚΤΕΛ για τα παράλια του
Αγ. ΠνεύματοςΕκτακτα δρομολόγια προς Πλαταμώνα και Αγιόκαμπο, για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (Σάββατο 6, Κυριακή 7 και Δευτέρα 8 Ιουνίου), θα εκτελέσει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
-Λάρισα- Πλαταμώνας: 11.30, 13.00, 14.30, 19.00
-Πλαταμώνας-Λάρισα: 12.40, 15.40, 18.10, 20.10
-Πόροι-Λάρισα: 12.30, 15.30, 18.00, 20.00
-Λάρισα-Αγιόκαμπος-Βελίκα: 11.00, 14.30, 17.00
-Βελίκα-Αγιόκαμπος-Λάρισα: 13.00, 16.00, 19.00


Συνέλευση της ΕΣΠΕΛ

Η ΕΣΠΕΛ προσκαλεί τα μέλη της σε έκτακτη γενική συνέλευση, με όλα τα μέτρα προστασίας, την Κυριακή 21 Ιουνίου, στις 11 π.μ., στον ανοιχτό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά, με θέματα α) Οικονομικά β) Προκήρυξη εκλογών.

 

«Προτεραιότητα στους Ελληνες και... άλλα παραμύθια»

Η ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Με αφορμή το θέμα της έξωσης προσφύγων, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «βουτώντας βαθιά στα άδυτα της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του λαϊκισμού ο καταγγελλόμενος από διεθνή οργανισμό για οικονομικό σκάνδαλο σχετικά με την κατασκευή προσφυγικής δομής στη Μαλακάσα, υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης, δήλωσε απερίφραστα ότι «Δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερη προτεραιότητα στους πρόσφυγες από ό,τι δίνουμε στους Έλληνες πολίτες. Αυτό είναι μια συνειδητή επιλογή».
Αφορμή για τη δήλωση αυτή ήταν οι έντονες αντιδράσεις στην απόφαση της κυβέρνησης για έξωση 11.000 αναγνωρισμένων προσφύγων από τις δομές, τα ξενοδοχεία και τα διαμερίσματα της ενδοχώρας μετά την 1η Ιουνίου, χωρίς καμία μέριμνα κοινωνικής ένταξης. Αυτές οι χιλιάδες ανθρώπων και πολλές άλλες που θα ακολουθήσουν σύντομα, πετάγονται κυριολεκτικά στους δρόμους χωρίς να υπάρχει ένα δίχτυ ασφαλείας, ούτε μέτρα για να εξασφαλιστεί η επιβίωσή τους.
Aνάμεσά τους πολλές οικογένειες με παιδιά, μονογονεϊκές οικογένειες, επιζήσαντες και επιζήσασες της βίας του πολέμου, της ενδοοικογενειακής ή της έμφυλης βίας, καθώς και πολλοί άνθρωποι με σοβαρές ασθένειες και με αναπηρίες. Πώς θα βρουν δουλειά, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης που εντείνονται και λόγω πανδημίας, πώς θα βρουν σπίτι, όταν τα ενοίκια έχουν φτάσει στα ύψη ή όταν δεν τους τα νοικιάζουν;
Θα μπορούσε κανείς να αποδώσει τη συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή σε σπασμωδική αντίδραση, αδυναμία ή ανικανότητα διαχείρισης που είναι μεν υπαρκτές όμως κρύβουν «τη μεγάλη εικόνα».
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. που αναδείχτηκε στο όνομα του δόγματος «της ασφάλειας, του νόμου και της τάξης», το υλοποιεί απαρέγκλιτα εδώ και σχεδόν έναν χρόνο με τον μόνο τρόπο που ξέρει καλά, την απόλυτη καταστολή. Εδώ δεν χωράνε διαχωρισμοί σε ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες. Ό,τι αναπνέει και κινείται, καταστέλλεται. Εργατικοί αγώνες, νεολαιίστικες διεκδικήσεις, περιβαλλοντικά και κοινωνικά κινήματα, καταλήψεις αγώνα και στέγης, ντόπιων και μεταναστών, ακόμη και απλές κοινωνικές συναναστροφές στις πλατείες. Με το σιγοντάρισμα των ΜΜΕ, η κυβέρνηση νιώθει να έχει το πάνω χέρι στο πέρασμα αντιλαϊκών και αντιμεταναστευτικών πολιτικών.
Η τωρινή απόφαση να πεταχτούν στον δρόμο δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς καμία προοπτική, δείχνει ότι η κυβέρνηση αφήνει, αν δεν επιδιώκει κιόλας, τα πράγματα να κινηθούν σε μια κατεύθυνση δημιουργίας εντάσεων στις τοπικές κοινωνίες με ενεργοποίηση αντιδραστικών, ξενοφοβικών και ρατσιστικών αντανακλαστικών. Ανεμίζει τη σημαία της «ασφάλειας» επενδύοντας στον φόβο, την ανασφάλεια και τον κοινωνικό αυτοματισμό, για να δώσει «λύση» ξανά με την καταστολή. Άλλωστε γι’ αυτό επενδύει κάτι δεκάδες εκατομμύρια, όχι για νοσοκομεία, αλλά στον «κοινωνικά αναγκαίο» εξοπλισμό των ΜΑΤ, χημικά, δακρυγόνα, ασπίδες κ.λπ.
Οι δηλώσεις Μηταράκη για «προτεραιότητα των Ελλήνων έναντι των προσφύγων» είναι παραμύθι και πολιτική απάτη. Οι Ελληνες πολίτες βιώνουν αυτήν την κυβερνητική προτεραιότητα: Χιλιάδες απολύσεις, μειώσεις μισθών, εργασιακή ανασφάλεια, πλήρης αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, λουκέτα σε μαγαζιά. Ωμή καταστολή στις πλατείες γιατί συνωστίζεται η νεολαία, στην Τήνο γιατί οι κάτοικοι δεν θέλουν ανεμογεννήτριες. Από την άλλη, προώθηση ιδιωτικοποιήσεων ακόμη και στο νερό, δωράκια στα ΚΕΚ για επιμόρφωση της «πλάκας», δεκάδες εκατομμύρια στα κανάλια, απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων σε κολλητούς, αντεργατικές νομοθετικές ρυθμίσεις που θα ζήλευε ακόμη κι ο ΣΕΒ. Την ίδια στιγμή λοιπόν που για τους Ελληνες πολίτες «τέτοια προτεραιότητα ούτε στον εχθρό σου», μπαίνουν στο προσκήνιο μερικές ακόμη δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι δίχως στον ήλιο μοίρα. Η κυβέρνηση εντελώς κυνικά λέει σ’ όλους αυτούς τους ανθρώπους, στους αδύνατους της κοινωνίας, ντόπιους και ξένους: «και τώρα, ρίξτε τον κλήρο να δούμε ποιος θα φαγωθεί» .
Σε τοπικό επίπεδο η κυβερνητική απόφαση μεταφράζεται σε κάποιες εκατοντάδες εξώσεις προσφύγων από τα διαμερίσματα στην πόλη και το στρατόπεδο του Κουτσοχέρου. Πέρα από την καλλιέργεια ανησυχίας στην τοπική κοινωνία ή ακόμη τις εκκλήσεις στην κεντρική εξουσία για λήψη μέτρων, οι τοπικές αρχές, Δήμος και Περιφέρεια δεν μπορούν να στέκονται αδρανείς επικαλούμενοι αναρμοδιότητα. Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μένουν σε αυτήν την πόλη, ντόπιοι ή ξένοι, κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, σε καθεστώς οικονομικής, εργασιακής, στεγαστικής ή επισιτιστικής ανασφάλειας.
Στην πόλη υπάρχουν οι υποδομές (άδεια ξενοδοχεία, σπίτια και κληροδοτήματα) και οικονομικοί πόροι για να εφαρμοστούν πολιτικές προστασίας των ντόπιων και προσφύγων που το «αόρατο» χέρι της αγοράς πέταξε στον δρόμο και είναι στο χέρι της δημοτικής αρχής, κόντρα στις κυβερνητικές πολιτικές και στις αντιδραστικές φωνές μίσους και ρατσισμού, εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, να αναλάβει πρωτοβουλίες για να τις υλοποιήσει.
Εμείς από την πλευρά μας καλούμε όσους/ες θέλουν να αντιπαλέψουν τον ρατσισμό και τον φασισμό να μπουν μπροστά, όπως οι λευκές γυναίκες στην Αμερική έγιναν η ασπίδα των αδελφών τους. Γιατί μόνο έτσι η κοινωνία θα «αναπνεύσει»
Η κυβέρνηση, που έχει ίνδαλμα τον ομοϊδεάτη της Τραμπ, ας καταλάβει επιτέλους ότι όποιος «σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες». Κανένας άνθρωπος στον δρόμο, δικαίωμα στη στέγη για όλους. Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, δικαιώματα για όλες και όλους, ντόπιους και πρόσφυγες».

 

«Η ενοποίηση του ΕΦΚΑ αύξησε, δεν έλυσε προβλήματα»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΓΑ

«Oι εργαζόμενοι έχουμε μετατραπεί σε άλογα κούρσας στην προσπάθεια να ανταποκριθούμε σε μια ενοποίηση που δεν στηρίζεται ουσιαστικά ούτε από τους διοικούντες, αφού καμιά Διοίκηση, ποτέ μέχρι τώρα, δεν έσκυψε με ειλικρινές ενδιαφέρον πάνω στα πραγματικά προβλήματα του Φορέα και των εργαζομένων του. Όλες οι Διοικήσεις του ΕΦΚΑ, από ενάρξεως λειτουργίας του Φορέα μέχρι σήμερα, δείχνουν σταθερά το χειρότερο πρόσωπό τους σε υπηρετούντες και εξυπηρετούμενους».
Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ - ΕΦΚΑ Αγροτών) για τη λειτουργία του ΕΦΚΑ, καταγγέλλοντας τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ «η οποία επιλέγει με αδιαλλαξία τη μη ομαλή μετάβαση, όχι στην ουσιαστική ενοποίηση, αλλά στην επιφανειακή συγκόλληση των πρώην Ταμείων, επιβαρύνοντας τον Φορέα και τους εργαζόμενους, υπηρεσιακά και εργασιακά».
Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΓΑ «υπό καθεστώς περιστολής σημαντικών εργασιακών δικαιωμάτων, όπως ο αποκλεισμός από την κινητικότητα, η καθυστέρηση αποκατάστασης κλιμακίων μεταταγέντων, η καθυστέρηση αναγνώρισης χρόνου προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα σύμφωνα με το ΠΔ 69/2016, η μη καταβολή των δεδουλευμένων κλιμακίων 2019 (την ίδια ώρα που συστήνονται του 2020, με στοχοθεσία που σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχει καν αντικείμενο εφαρμογής), αλλά και απειλών αντικατάστασης «με πολλούς που περιμένουν στη σειρά» για όσους «αποτύχουν» να ανταποκριθούν στους εκτός πραγματικότητας στόχους και χρόνους που ζητούνται από τη Διοίκηση του Φορέα (με υποχρέωση καταγραφής ημερήσιας αναφοράς απόδοσης!).
Ο συνδικαλιστικός φορέας καταγγέλλει: Την αυθαιρεσία της Διοίκησης του Φορέα και την απαξίωση στους συναδέλφους που υπηρετούν σε αυτόν, με τις εν μια νυκτί -και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση- μετακινήσεις/ τοποθετήσεις, που βλάπτουν και υποβιβάζουν ή αποδυναμώνουν δομές όπου υπάρχει διαπιστωμένη ανάγκη και ρίχνουν νερό στον μύλο της ανασφάλειας και του φόβου. Τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα συγχωνεύσεων, προσχηματικών υπερταχύρρυθμων και ελλιπών εκπαιδεύσεων, μετακομίσεων και συντάξεων «της μιας ημέρας», που δεν μπορούν να κρύψουν την αδυναμία της Διοίκησης για μια πραγματικά ορθή, αποτελεσματική και σωστά συντονισμένη αναδιαμόρφωση του Ενιαίου Φορέα. Την επί μακρόν επιβολή καθεστώτος μειωμένων εργασιακών δικαιωμάτων, που συντηρεί το γνωστό «πελατειακό σύστημα». Τον ρόλο που έχει αναλάβει η Διοίκηση του Φορέα, αυτόν του «διαίρει και βασίλευε», διά του επιλεκτικού διαλόγου με συγκεκριμένους συνδικαλιστικούς χώρους, πάντα πλήρως εναρμονισμένη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την ίδια στιγμή που παραπέμπει στις «ελληνικές καλένδες» τα αιτήματα συνάντησης του ΠΣΕ ΟΓΑ.
Την αδιαφορία της Διοίκησης, που αμελεί επιμελώς και επικίνδυνα τις επίσημες και υποχρεωτικές για όλους κατευθύνσεις διασφάλισης της δημόσιας υγείας αλλά και την ίδια την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στις δομές του Φορέα (έλλειψη υγιεινής και καθαριότητας, ψύξης/θέρμανσης, φύλαξης δομών, εκσυγχρονισμένου μηχανογραφικού εξοπλισμού, απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής και διαλειτουργικότητας εφαρμογών).

 

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εξεγερμένους των ΗΠΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Τώρα, που ο αμερικανικός λαός έχει ξεσηκωθεί ενάντια στις ρατσιστικές και βάρβαρες πολιτικές, χρειάζεται να σταθούμε ενεργητικά στο πλευρό του. Ο αγώνας του ενώνεται με τον αγώνα όλων των λαών ενάντια στην τρομοκρατική, καταπιεστική, ληστρική πολιτική του ιμπεριαλιστικού κράτους των ΗΠΑ» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ψήφισμα που εξέδωσε κατά πλειοψηφία η ΕΛΜΕ ν. Λάρισας. Ακόμα, στο ψήφισμα τονίζονται τα εξής: «Η εργατική τάξη σε ολόκληρο τον πλανήτη στέκεται στο πλευρό των εξεγερμένων στις αμερικανικές μεγαλουπόλεις. Η αστυνομική βαρβαρότητα και καταστολή δεν είναι αμερικανική ιδιαιτερότητα, αλλά εγγενής τάση του σύγχρονου καπιταλισμού και των υπερεθνικών του δομών. Η εμπέδωση και επέλαση των πιο βάρβαρων πολιτικών του νεοφιλελεύθερου ολοκληρωτισμού παγκοσμίως συνδέεται μοναδικά με τον αυταρχισμό και την εσωτερική καταστολή, για να διαφυλάξει την κερδοφορία και την εξουσία του. Αυτό αποδεικνύεται από τις εικόνες στη Γαλλία με τη βαρβαρότητα απέναντι στα κίτρινα γιλέκα και τις πρόσφατες μεγάλες απεργίες, την εκδικητικότητα απέναντι στους εξεγερμένους στη Χιλή, αλλά και την εικόνα των ΜΑΤ απέναντι στη νεολαία, τις εργατικές κινητοποιήσεις και τους πρόσφυγες στην Ελλάδα».

 

Συλλυπητήρια για οδηγό πρώην μεταλλεργάτη

Με βαθιά θλίψη η Ένωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου ν. Λάρισας εκφράζει τα συλλυπητήριά της «στην οικογένεια και τους οικείους του επί 25 χρόνια συναδέλφου μας Μπάμπη Χριστοδούλου, που σκοτώθηκε αναπάντεχα εν ώρα εργασίας σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο συνάδελφος Μπάμπης ήταν χρόνια εργάτης και συνάδελφος στο εργοστάσιο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ».

 

Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πνεύματος
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ

Μεθαύριο Κυριακή της Πεντηκοστής, 7 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο, για την εορτή του Αγίου Πνεύματος. Θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως, τον Εσπερινό, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων. Τη Δευτέρα 8 Ιουνίου το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass