Αριστα στο νομοσχέδιο, με μία ακόμα κυβίστηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2020 15:03

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω, μνημονεύοντας το σχολείο που έμαθα γράμματα, το κολέγιο «Κοτσαρί», όπως κατ’ ευφημισμόν αποκαλούσαμε το Γυμνάσιο Ιτέας Καρδίτσης και ενθυμούμαι, μάλιστα, ότι τη Β’ τάξη τη βγάλαμε σε ένα πλινθόκτιστο κτίριο, το

οποίο στην προηγούμενη χρήση του ήταν αχυρώνας. Το λέω αυτό για να τονίσω την αξία της δημόσιας εκπαίδευσης ως οχήματος κοινωνικής κινητικότητας, γιατί η δημόσια παιδεία είναι αυτή που δίνει τη δυνατότητα στο παιδί του αγρότη, στο παιδί του εργάτη, στα παιδιά φτωχών οικογενειών να έχουν ευκαιρίες για καλύτερη ζωή». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την αγόρευσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για την «Αναβάθμιση της εκπαίδευσης».
Εμείς πιστεύουμε σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που τονίζει την αξία της ευγενούς άμιλλας, που προάγει την προσπάθεια, τον μόχθο, την εργασία, τον κόπο, που αναδεικνύει την αριστεία. Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της ισότητας επιβάλλει μία ισοπέδωση προς τα κάτω. Αφού δεν μπορούν να είναι όλοι άριστοι, δεν υπάρχει χώρος για αρίστους και επιβάλλει τη μετριοκρατία. Έτσι, η αριστερά προάγει αντί της ευγενούς άμιλλας τη λογική της ήσσονος προσπάθειας.
Στη λίστα που δόθηκε των προτύπων σχολείων, δεν περιλαμβάνεται μία ολόκληρη περιφέρεια της χώρας, η Θεσσαλία, με πρωτεύουσα τη Λάρισα, έναν νομό με 300 χιλιάδες κατοίκους που έχει όλες τις προϋποθέσεις να φιλοξενήσει πρότυπο σχολείο. Θέλω να πιστεύω ότι από την επόμενη σχολική χρονιά θα υπάρξουν όλες αυτές οι προϋποθέσεις, για να δημιουργηθεί πρότυπο σχολείο και στη Λάρισα».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ακατανόητη είναι η στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όσον αφορά την άρνησή σας να υπάρχει εξοικείωση των παιδιών του νηπιαγωγείου με την αγγλική γλώσσα. Τι δεν ακούσαμε για σκοτεινά συμφέροντα, μέχρι δάκτυλο του ιμπεριαλισμού που βρίσκονται πίσω από αυτή την αλλαγή.
Θετικές, αναμφίβολα είναι οι ρυθμίσεις για την αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων, τη βάση του δέκα για την προαγωγή μιας τάξης, την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων.
Χρειάστηκαν τέσσερις δεκαετίες από τη μεταπολίτευση και πέντε χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου η αριστερά να αποδεχθεί ότι ήταν φενάκη, όλο αυτό που ακούγαμε τόσα χρόνια περί ελεύθερης, απρόσκοπτης εισαγωγής στα πανεπιστήμια, χωρίς καμία εξέταση, χωρίς καμία επιλογή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass