Αντίστροφη μέτρηση για τα γυμναστήρια

* ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΠ. ΓΚΟΥΡΓΚΟΥΛΙΑΣ * ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2020 19:10 | Τελευταία ενημέρωση: 13 Ιουν 2020 19:52
Επιτρέπεται η άθληση στα γυμναστήρια  για όσους υπογράψουν δελτίο καταγραφής αθλούμενου Επιτρέπεται η άθληση στα γυμναστήρια για όσους υπογράψουν δελτίο καταγραφής αθλούμενου

Στον... διάδρομο επανεκκίνησης βρίσκονται αυτές τις μέρες τα γυμναστήρια και στη Λάρισα, ώστε να είναι έτοιμα να λειτουργήσουν μεθαύριο Δευτέρα.


Πυρετωδώς προχωρά η οργάνωση των χώρων, προκειμένου να τηρηθούν κατά γράμμα όλοι οι κανόνες ασφαλείας που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ για τους πελάτες τους, ενώ παράλληλα λαμβάνουν αισιόδοξα μηνύματα ανταπόκρισης του κόσμου, που επιθυμεί να ξαναμπεί στην κανονικότητα της αθλητικής του δραστηριότητας, όπως ήταν προ κορονοϊού.
«Συμφωνούμε με όλα τα μέτρα που θα πρέπει να τηρήσουμε στους χώρους των γυμναστηρίων, καθώς πολλά απ’ αυτά ήταν προτάσεις του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων.
Η κυβέρνηση αφουγκράστηκε της απόψεις μας και φτάσαμε αισίως σήμερα στο σημείο να λειτουργήσουμε, μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο, ίσως τη δυσκολότερη που πέρασε ποτέ ο κλάδος» δηλώνει στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Λάρισας και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυμναστηρίων κ. Σπύρος Γκουργκούλιας.
Εξηγεί πως «τα γυμναστήρια έκλεισαν λόγω κορονοϊού, την περίοδο που εμφανίζεται η μεγαλύτερη κίνηση (Μάρτιος-Απρίλιος- Μάιος), γεγονός που σημαίνει ότι ο κλάδος έχει υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά και αναμένει την ανταπόκριση του κράτους με μέτρα αντιστάθμισης».
Σύμφωνα με τον κ. Γκουργκούλια «πρόταση του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων είναι η μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13%».
Αισιόδοξος εμφανίζεται, για την επόμενη μέρα ο πρόεδρος, καθώς όπως υποστηρίζει «υπάρχει μεγάλο ποσοστό ατόμων, που περιμένουν τη στιγμή που θα ανοίξουν τα γυμναστήρια.
Πολλοί μάλιστα όλο αυτό το χρονικό διάστημα των μέτρων είχαν συχνή επικοινωνία με τους γυμναστές, όπου απευθύνονταν για συμβουλές άθλησης.
Ο κόσμος πρέπει να ξεπεράσει τη φοβία του για τον κορονοϊό και να καταλάβει ότι η υγεία κατακτιέται με την καλή φυσική δραστηριότητα. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όσοι γυμνάζονται αποκτούν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και όσοι απ’ αυτούς νόσησαν από κορονοϊό θεραπεύτηκαν πιο εύκολα από τη νόσο».
Το μέλος του Συλλόγου κ. Χρήστος Τερζούδης προσθέτει: «Τα γυμναστήριά μας είναι ασφαλείς χώροι, καθώς θα τηρήσουμε αυστηρά όλους τους κανόνες που προβλέπει ο ΕΟΔΥ για τη λειτουργία τους. Κάνουμε μια νέα αρχή και είμαστε αισιόδοξοι...». Κ

ΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας θα πραγματοποιείται καταγραφή των πελατών που θα εισέρχονται στα γυμναστήρια, ενώ παράλληλα θα καλούνται να συμπληρώσουν (στον χώρο του γυμναστηρίου τους) υπεύθυνη δήλωση-δελτίο καταγραφής για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα, όπου μεταξύ άλλων θα δηλώνουν αν νόσησαν ή αν εμφανίζουν συμπτώματα κορονοϊού.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
Σύμφωνα με τον κ. Γκουργκούλια, οι νέοι κανόνες λειτουργίας των γυμναστηρίων είναι οι ακόλουθοι: «Ο συνολικός αριθμός αθλούμενων που ταυτόχρονα επιτρέπεται να βρίσκονται στο γυμναστήριο έχει οριστεί στο ένα άτομο ανά 10 τ.μ. Διευκρινίζεται ότι στην αναλογία των αθλουμένων για την ταυτόχρονη παρουσία στο γυμναστήριο προσμετρώνται όλα τα τετραγωνικά του γυμναστηρίου.
Επίσης υπάρχει η γενική οδηγία ότι οι αθλούμενοι θα πρέπει να έχουν δύο μέτρα απόσταση μεταξύ τους.
ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ: Η οδηγία αναφέρει 4 άτομα ανά 20 τετραγωνικά για τον χώρο των αποδυτηρίων. Τα ντουζ και τα ντουλαπάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
ΑΥΤΟΜΑΤΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ: Χρήση μπορεί να γίνει μόνο από το προσωπικό για την εξυπηρέτηση των μελών του γυμναστηρίου.
ΜΑΣΚΕΣ – ΓΑΝΤΙΑ: Η μάσκα είναι υποχρεωτική για το προσωπικό του γυμναστηρίου. Τα μέλη του γυμναστηρίου δεν υποχρεώνονται σε χρήση μάσκας. Επίσης είναι εντελώς προαιρετική και δεν αναφέρεται σε καμία οδηγία, η χρήση γαντιών από τα μέλη ή το προσωπικό.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ: Για τα ηλεκτρονικά μηχανήματα (διάδρομοι, ελλειπτικά, κ.λπ.) η οδηγία αναφέρει να λειτουργούν ανά ένα, για τις περιπτώσεις που η διάταξή τους είναι συνεχόμενη (το ένα δίπλα στο άλλο).
ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΙ PERSONAL TRAINING: Επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία αθλουμένων σε διπλανά μηχανήματα αν έχουν μεταξύ τους απόσταση 2 μέτρων!
ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ: Η χρονική παραμονή του κάθε αθλούμενου σε κάθε επίσκεψη στο γυμναστήριο, δεν υπόκεινται σε κανένα περιορισμό, ούτε χρονικής διάρκειας, ούτε συχνότητας επισκέψεων.
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ: Μετά από κάθε χρήση εξοπλισμού ή μηχανήματος γίνεται σχετικός καθαρισμός με απολυμαντικά και αντισηπτικά από το προσωπικό του γυμναστηρίου.
Σε κάθε γυμναστήριο και σε εμφανείς χώρους θα υπάρχουν οι γενικές οδηγίες που εφαρμόζονται στην έκτακτη αυτή περίοδο, και που αφορά στα μέτρα για την ασφαλή χρήση λειτουργίας του γυμναστηρίου από τους αθλούμενους.
Είναι ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του κάθε γυμναστηρίου χωριστά, για τα μέτρα προφύλαξης».

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass