Προσλήψεις «ημετέρων» στον δήμο καταγγέλλει η παράταξη Ευαγγέλου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2020 16:10

Έξι παρεμβάσεις για μια σειρά θεμάτων που αφορούν στον Δήμο Ελασσόνας και στη λειτουργία του έθεσε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Αλλάζουμε», στην πρώτη διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Σε δελτίο Τύπου της παράταξης αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ζητήσαμε αναθεώρηση της απόφασης της Δημοτικής Αρχής να εγκαταλείψει την κατασκευή του Κολυμβητηρίου και να εντάξει άλλο έργο στο πρόγραμμα “Φιλόδημος”. Δυστυχώς παρά τις έντονες αντιδράσεις των δημοτών η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να τους στερεί ένα τόσο σημαντικό αθλητικό έργο. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι μαζί του παραπλανήθηκαν και βουλευτές της περιοχής που αντί να βοηθήσουν στην εξεύρεση πρόσθετων κονδυλίων για να μπορέσουν να γίνουν όλα τα έργα, επί της ουσίας στήριξαν την απόφασή του να στείλει στις καλένδες ένα έργο που κάθε κάτοικος της περιοχής επιθυμούσε την κατασκευή του.
Θεωρήσαμε επιβεβλημένο να θέσουμε και πάλι το ζήτημα της αναχρηματοδότησης και να προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε την παρούσα Δημοτική Αρχή να χρεώσει τον Δήμο μας με ένα νέο δάνειο, το οποίο θα φορτωθεί η επόμενη Δημοτική Αρχή και φυσικά ο λαός της Ελασσόνας.
Επισημάναμε για πολλοστή φορά ότι η τιμολογιακή της πολιτική στον τομέα της άρδευσης είναι άδικη και εξοντωτική για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε έντονες διαμαρτυρίες, χωρίς ωστόσο η Δημοτική Αρχή να κάνει ούτε βήμα πίσω. Μάλιστα προχώρησε στην πρόσληψη 28 υδρομετρητών για την είσπραξη των ποσών, μια κίνηση η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα.
Στηλιτεύσαμε την απόφασή της να προσλάβει 6 άτομα, τα οποία αντί να καλύψουν τις ανάγκες του Δήμου σε καθαριότητα και πράσινο που είναι ιδιαίτερα αυξημένες και λόγω πανδημίας, απασχολούνται σε διοικητικά πόστα.
Προσλήψεις οι οποίες έχουν αναστατώσει την τοπική κοινωνία αφού πρόκειται για υποψήφιους των δύο συνδυασμών, συζύγους και παιδιά υποψηφίων του ακόμη και προέδρους επιτροπών, εξαργυρώνοντας προεκλογικές υποσχέσεις και συμμαχίες.
Τέλος, θέσαμε το θέμα της χαμηλής απορροφητικότητας σε χρηματοδότηση, την ώρα που το σύνολο των Δήμων της χώρας έχουν εξασφαλίσει από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία μεγάλα ποσά, προκειμένου να διαχειριστούν τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουν όλοι οι πολίτες. Αποτελεί χρέος μιας Δημοτικής Αρχής να εξασφαλίζει πόρους και να αξιοποιεί τα κρατικά κονδύλια, όπως έπραξαν δεκάδες άλλοι Δήμοι σε όλη τη χώρα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass