Χαμόγελα αισιοδοξίας στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

ΒΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΑ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ -ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2020 21:02

Στη «μάχη» των Πανελλαδικών ρίχτηκαν από χθες και οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων.

Οι 470 υποψήφιοι προσήλθαν στα τρία εξεταστικά κέντρα του νομού Λάρισας -2ο και 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας και ΕΠΑΛ Ελασσόνας- και διαγωνίστηκαν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εξέτασης κ. Ιωάννη Καψάλη, η διαδικασία διεξήχθη ομαλά, δίχως απρόοπτα και στα τρία εξεταστικά κέντρα και φυσικά τηρώντας στο ακέραιο όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Η επιλογή των θεμάτων φαίνεται ότι χάρισε χαμόγελα αισιοδοξίας στους μαθητές, που διεκδικούν την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, αφού οι εκπαιδευτικοί αναλυτές έκριναν τα θέματα βατά και διατυπωμένα με σαφήνεια.
Αναλυτικότερα, στους μαθητές δόθηκε ένα άρθρο από εβδομαδιαίο περιοδικό «που αναφέρεται στην Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, η οποία σηματοδοτεί κάθε χρόνο μια επείγουσα υπενθύμιση ότι το υδάτινο στοιχείο είναι από τα πολυτιμότερα για την ανθρώπινη ύπαρξη». Μεταξύ άλλων τούς ζητήθηκε να γράψουν μία ομιλία, την οποία θα απευθύνουν στους συμμαθητές και στις συμμαθήτριές τους με θέμα τους τρόπους με τους οποίους οι νέοι μπορούν να προστατεύσουν το υδάτινο στοιχείο.

Στο κομμάτι του λογοτεχνικού κειμένου τούς δόθηκε ένα απόσπασμα από τη 13η ιστορία του μυθιστορήματος του Ίταλο Καλβίνο «Μαρκοβάλντο ή Οι εποχές στην πόλη». Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ): «Οι μαθητές της Γ’ τάξης των ΕΠΑ.Λ. κλήθηκαν να διαχειριστούν ένα θέμα διαχρονικά επίκαιρο, αναφορικά με το περιβάλλον κι ειδικότερα με την προστασία του υδάτινου στοιχείου. Το διαγώνισμα αποτελείται από δύο κείμενα, ένα μη λογοτεχνικό κι ένα λογοτεχνικό. Και τα δύο γίνονται εύκολα κατανοητά από τους υποψηφίους. Το μη λογοτεχνικό, μάλιστα, ανήκει στο γραμματειακό είδος του άρθρου και δημοσιεύτηκε πρόσφατα στον Τύπο. Το λογοτεχνικό ανήκει στον Ίταλο Καλβίνο, με τη γραφή του οποίου οι μαθητές έχουν εξοικειωθεί ήδη από το Γυμνάσιο. Τα ερωτήματα είναι σε όλα τα ζητούμενα διατυπωμένα με σαφήνεια και δεν προκαλούν έκπληξη στους προετοιμασμένους υποψηφίους». Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ θα συνεχιστούν αύριο Πέμπτη 18 Ιουνίου, με το μάθημα των Μαθηματικών (Αλγεβρα), που είναι επίσης μάθημα Γενικής Παιδείας. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους μαθητές των ΓΕΛ (τόσο με το νέο όσο και με το παλαιό σύστημα εξέτασης) συνεχίζονται σήμερα με την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα για την Ομάδα Προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών και τα Μαθηματικά για τις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Οικονομίας και Πληροφορικής.             

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass