Μέχρι 60 επιβάτες στα αστικά λεωφορεία

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2020 15:44

Η χρήση μάσκας από τον οδηγό είναι προαιρετική, όπου υπάρχει διαχωριστικό το οποίο απομονώνει τον οδηγό από τους υπόλοιπους επιβάτες, ενώ παραμένει η υποχρέωση οι επιβάτες να φέρουν μη ιατρική μάσκα προστασίας κατά την επιβίβασή τους στα

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Αυτό προβλέπεται στην τελευταία ΚΥΑ με αριθμό φύλλου 2401 τεύχος Β’ «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της επικράτειας προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19» στο άρθρο 7 και στην παράγραφο 3.
ΜΙΧ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ
Στην περίπτωση των λεωφορείων και των οδηγών του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, όπως δηλώνει ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Σακελλαρίου «από τις πρώτες κιόλας μέρες της εκδήλωσης της πανδημίας η εταιρεία ενεργώντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης τόσο προς τους οδηγούς όσο και προς τους επιβάτες τοποθέτησε διαχωριστικό Plexiglas στην καμπίνα του οδηγού με αποτέλεσμα να διαχωρίζεται η θέση του από τους επιβάτες. Ήταν το πρώτο Αστικό ΚΤΕΛ που πήρε την πρωτοβουλία αυτή και ομοίως ακολούθησαν αρκετά άλλα ΚΤΕΛ. Με την παραπάνω απόφαση πλέον καθίσταται προαιρετική η χρήση μάσκας από τους οδηγούς. Επισημαίνουμε ακόμα μία φορά ότι το όριο της πληρότητας της κάλυψης θέσεων καθήμενων και όρθιων ανέρχεται στο ποσοστό του 65%, τουτέστιν επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι 60 άτομα. Γνωστοποιούμε, επίσης, ότι συνεχίζονται τακτικά οι απολυμάνσεις και οι καθαρισμοί των λεωφορείων τόσο στον χώρο του αμαξοστασίου όσο και κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας από τους οδηγούς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass