Κάτοικοι της Νεράιδας ζητούν διάνοιξη της οδού Οιδίποδος

ΚΡΟΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΚΝΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2020 15:05

 Τη διάνοιξη της οδού Οιδίποδος, στη συνοικία της Νεράιδας, αιτούνται κάτοικοι της συνοικίας,

ενώ παράλληλα εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τη βλάστηση που έχει αναπτυχθεί σε αυτή και σε παρακείμενο χωράφι, και καταγγέλλουν πως «εγκυμονούν κίνδυνοι πυρκαγιάς, εμφάνισης φιδιών...». Ειδικότερα επισημαίνουν ότι «τα δέντρα θέριεψαν ακόμη περισσότερο, αφού ο Δήμος δεν τα έκοψε ποτέ και φέτος εξελίχθηκαν σε ακόμη πυκνότερη ζούγκλα βλάστησης...

Επίσης, επειδή τα δέντρα βρίσκονται δίπλα σε οικίες, βοηθούν κλέφτες να εισβάλλουν σε αυτά». Και τέλος σημειώνουν : «Οι όμοροι ιδιοκτήτες (περίπου 8 οικογένειες) έχουν επί σειράς ετών υποβάλλει πρωτοκολλημένες και τηλεφωνικές αιτήσεις στον Δήμο. Από το 2016 που εγκρίθηκε το πολεοδομικό σχέδιο, ο Δήμος Λαρισαίων ούτε ασφαλιστικά μέτρα έκανε για την απόδοση του αγρού και του χώρου όπου οφείλει να διανοιγεί η οδός Οιδίποδος, ούτε μεριμνά τουλάχιστον για τον καθαρισμό των χόρτων κατά τους θερινούς μήνες.

Ο ισχυρισμός του Δήμου ότι οι κληρονόμοι του αγρού αυθαίρετα δεν δέχονται να εισέλθει ο Δήμος στην ιδιοκτησία τους και να καθαρίσει τα χόρτα, είναι αυτονόητο ότι αποτελεί υπεκφυγή, καθώς ο Δήμος είχε και έχει τη δυνατότητα να επικαλεστεί τη νομοθεσία για την πολιτική προστασία. Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί μάλιστα να υποχρεώσει τους ιδιοκτήτες του αγρού να καθαρίζουν τακτικά και με ιδία δαπάνη τον αγρό. Απεγνωσμένοι οι όμοροι ιδιοκτήτες, προσέφυγαν το 2019 στον Συνήγορο του Πολίτη».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass