Ξεκινούν εργασίες στο λιμάνι Αγιοκάμπου

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ *ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ 800 ΝΕΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2020 21:34

«Ξεκινούν τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, οι εργασίες στο λιμενικό καταφύγιο (λιμάνι) Αγιοκάμπου, από τον εργολάβο που είχε οριστεί ανάδοχος του έργου», δήλωσε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Νίκος

Ντάγκας.
Ερωτηθείς για την εξέλιξη της υπόθεσης, που αφορά στην καθυστέρηση του έργου και στα προβλήματα που αυτή δημιουργεί στην ομαλή κίνηση των ψαράδων στην έκταση του παλιού λιμανιού, λόγω της περίφραξης που εμποδίζει τη διέλευση οχημάτων στον χώρο στάθμευσης εντός του λιμανιού, υποστήριξε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος για να προχωρήσει στις προβλεπόμενες από τη μελέτη εργασίες αποκατάστασης των ζημιών. Βέβαια η έναρξη των εργασιών σε μια κρίσιμη για τον τουρισμό περίοδο στα παράλια, όπου η κίνηση επισκεπτών κορυφώνεται, αναμένεται να εντείνει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση που παρουσιάζεται στην πρόσβαση αυτοκινήτων που μεταφέρουν με τρέιλερ, βάρκες στο παλαιό λιμάνι. Παρά τα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος Αγιάς, με την τοποθέτηση σηματοδότησης και διαγραμμίσεις κατά μήκος του δρόμου εισόδου στο λιμάνι, καθώς και με τη διαμόρφωση προσωρινού χώρου στάθμευσης για αυτοκίνητα με τρέιλερ, πριν το σημείο αυτό
και εντός της παραλιακής οδού, εκτιμάται πως τα προβλήματα δεν θα λείψουν.
Να σημειώσουμε ότι, πριν ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο λιμάνι ο Δήμος Αγιάς είχε ζητήσει τόσο από τον εργολάβο όσο και από την επιβλέπουσα υπηρεσία ΕΥΔΕ, «να περιοριστεί ο περιφραγμένος χώρος του λιμανιού ή να αφαιρεθεί τελείως η περίφραξη και να ξεκινήσουν τα έργα το φθινόπωρο», αλλά τελικά δεν εισακούστηκε.
ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, το έργο περιλαμβάνει: «Αποκατάσταση (καθαίρεση και ανακατασκευή) δαπέδων των κρηπιδωμάτων του βόρειου λιμενοβραχίονα, βυθοκόρηση λιμενολεκάνης στο βόρειο τμήμα του αλιευτικού καταφυγίου, συμπλήρωση της εξωτερικής θωράκισης με ειδικούς τεχνικούς ογκολίθους (800 μπλόκια) σε μήκος 133 μέτρων από τη ρίζα του νότιου λιμενοβραχίονα, προμήθεια και τοποθέτηση πυργίσκων παροχής νερού και ρεύματος σε όλο το μήκος του νότιου λιμενοβραχίονα».
Το έργο δημοπρατήθηκε το 2019 από τη Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τον τίτλο «Αποκατάσταση ζημιών σε λιμένες του Δήμου Αγιάς του νομού Λάρισας από τη θεομηνία της 26ης Φεβρουαρίου 2018».
Στις 5 Νοεμβρίου 2019 υπογράφηκε η σχετική σύμβαση για την υλοποίησή του, μεταξύ της αναδόχου εταιρείας και της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών με συμβατική αξία 1.731.321,88 ευρώ (με τον ΦΠΑ), ενώ την επίβλεψη των εργασιών έχει η ΕΥΔΕ- Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων, Θεσσαλίας, που βρίσκεται στη Λάρισα.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass