Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2020 15:00

Τέσσερα νέα κρούσματα στη Λάρισα

Τέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν χθες στη Λάρισα, μετά από ιχνηλάτηση των προηγούμενων θετικών δειγμάτων.

Ελήφθησαν συγκεκριμένα, 17 νέα δείγματα, από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, και απ’ αυτά βρέθηκαν 4 θετικά από τον ίδιο οικογενειακό περίγυρο. Συνολικά τα κρούσματα στη Λάρισα τις τελευταίες ημέρες είναι 11.

 

Τέλη Ιουλίου η γ’ δόση για το επίδομα παιδιού
ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Από τα τέλη Ιουνίου επαναλειτουργεί η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλουν τη σχετική αίτηση. Εκείνοι οι οποίοι ήδη έχουν υποβάλει αίτημα ή θα υποβάλουν αρχική αίτηση έως τα μέσα του Ιουλίου – οπότε θα κλείσει εκ νέου η πλατφόρμα Α21 για την εκκαθάριση της πληρωμής – θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η τρίτη δόση θα καταβληθεί στις 31 Ιουλίου 2020, ημέρα κατά την οποία καταβάλλονται όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXISnet. Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση. Συνιστάται επομένως, οι ενδιαφερόμενοι να έχουν εγκαίρως υποβάλουν τη φορολογική δήλωση του τρέχοντος έτους. Προκειμένου να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, η σχετική αίτηση θα πρέπει να έχει υποβληθεί οριστικά – να έχει δηλαδή πατηθεί η ένδειξη «Υποβολή» και όχι απλώς και μόνον να έχουν συμπληρωθεί τα στοιχεία του δικαιούχου – και να έχει εγκριθεί. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αίτηση η οποία έχει αποθηκευτεί προσωρινά (νέα κατάσταση) και όχι οριστικά (υποβληθείσα κατάσταση), θεωρείται μη υποβληθείσα.

 

Πρόγραμμα προστασίας βαμβακοκαλλιέργειας στον ν. Λάρισας
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΑΜΕΣΑ

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας το νέο Πρόγραμμα Γεωργικών Προειδοποιήσεων Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας έτους 2020 για την Π.Ε. Λάρισας. Λόγω της καθυστερημένης έγκρισης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εξαιτίας και των ειδικών συνθηκών του κορονοϊού, το πρόγραμμα προστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη διαδικασία της εκτός ημερησίας διάταξης, ώστε να εφαρμοσθεί άμεσα με την έκδοση των σχετικών γεωργικών προειδοποιήσεων. Το πρόγραμμα υλοποιείται με κύριο σκοπό την αύξηση της παραγωγής ποιοτικού βαμβακιού, σε συνδυασμό με τη μείωση των εισροών, τον σεβασμό προς το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της υπαίθρου.
Στην Π.Ε. Λάρισας καλλιεργούνται 322.244 στρ. βαμβακιού περίπου, που αντιστοιχεί στο 11% της συνολικής έκτασης βαμβακιού της χώρας, ενώ δραστηριοποιούνται 4.503 βαμβακοπαραγωγοί (10% του συνόλου της χώρας). Η μεγάλη οικονομική σημασία της βαμβακοκαλλιέργειας και οι ολοένα αυξανόμενες περιβαλλοντικές απαιτήσεις και οι σχετικοί περιορισμοί που τίθενται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για τη χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για έγκαιρη ενημέρωση των βαμβακοπαραγωγών, καθώς και την ανάγκη για στοχευμένη και αποτελεσματική φυτοπροστασία. Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟ) Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κάθε χρόνο εφαρμόζει συστήματα παρακολούθησης των κυριότερων εχθρών του βαμβακιού, όπως είναι το πράσινο και ρόδινο σκουλήκι, επιτυγχάνοντας τους στόχους με τη μικρότερη δυνατή χρήση γεωργικών φαρμάκων, εξοικονομώντας οικονομικούς πόρους και διασφαλίζοντας ένα ικανοποιητικό αγροτικό εισόδημα στους βαμβακοπαραγωγούς.

 

Εκδηλώσεις του Συλλόγου Κυπρίων
Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 46 χρόνων από τις μαύρες επετείους του Ιουλίου του 1974, ο Σύλλογος Κυπρίων ν. Λάρισας διοργανώνει εκδηλώσεις χρέους, μνήμης και τιμής τη Δευτέρα 20 Ιουλίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα λάβουν χώρα οι εξής εκδηλώσεις: Ώρα 10.15 π.μ.: Εθνικό μνημόσυνο για τους πεσόντες και παράκληση διά την απελευθέρωση των αιχμαλώτων, την επιστροφή των προσφύγων εις τας εστίας τους και την εκδίωξη του Τούρκου εισβολέως εκ της Νήσου ημών στον Iερό Nαό του Προφήτη Ηλιού (πλ. Εργατικής Πρωτομαγιάς). Ομιλία από τον Δρ. Παιδαγωγικής /Διευθύνοντα Σύμβουλο Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου κ. Ράπτη Νικόλαο. Ωρα 11.30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων, στην πλατεία Αγαμέμνονα Μπλάνα. Ενός λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος.

 

Συνέλευση κατοίκων Αλεξανδρινής

Έκτακτη γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 5 Ιουλίου στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του οικισμού στις 10.30 π.μ., με θέματα ημερήσιας διάταξης τη γενική ενημέρωση σχετικά με την όδευση δικτύου, τα παραχωρητήρια, την πολεοδομική μελέτη, καθώς και τον οικονομικό προϋπολογισμό και την εκλογή εφορευτικής επιτροπής. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2410-614.996 και 6976-957.315.

 

Λειτουργία στην Ι.Μ. Θεοτόκου
στο ΜεγαλόβρυσοΣτην υπό ανέγερση Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεγαλοβρύσου Αγιάς θα τελεστεί για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.
Η Θεία Λειτουργία θα λάβει χώρα το Σάββατο 11 Ιουλίου, 7:30-10:30 π.μ., στο καθολικό της Μονής που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Ο υπεύθυνος της I. Μονής Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Παραβάντσος.


Λαμπρές εκδηλώσεις για τον Αγ. Δαμιανό
στο ΑσκηταριόΜε πανηγυρική θεία λειτουργία, αρτοκλασία και θείο κήρυγμα θα εορταστεί και φέτος, σήμερα στο «Ασκηταριό», η μνήμη του οσιομάρτυρα Αγίου Δαμιανού του Νέου, ιδρυτή και κτήτορα του Ασκητηρίου και της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ανατολής.
Συγκεκριμένα, στις 8 π.μ. θα τελεστεί στον χώρο του σπηλαίου-ναϊδρίου του Ασκηταριού πανηγυρική θεία λειτουργία και στη συνέχεια, στον ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο, θα λάβει χώρα αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.
Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται από τον Σύλλογο Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος» σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Επιτροπή του χωριού Ανατολή και τη Γυναικεία Αδελφότητα Μοναχών της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ανατολής, με σκοπό να τιμηθεί ο Άγιος Δαμιανός ως ιδρυτής και κτήτορας δύο σημαντικών εκκλησιαστικών μνημείων της περιοχής, δηλαδή του Ασκητηρίου και της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ανατολής, η ύπαρξη των οποίων χρονολογείται από το έτος 1550 μ.Χ.


Η τέλεση Θ. Λειτουργιών σε εκκλησίες
στα παράλιαΑπό την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ανακοινώνεται ότι στους Ιερούς Ναούς Μεταμορφώσεως Σωτήρος Πλαταμώνα, Παναγίας Φανερωμένης Παραλίας Σκοτίνας, Αγίου Νικολάου Λεπτοκαρυάς και Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου η Θ. Λειτουργία κάθε Κυριακή θα τελείται ως εξής: 1η Ακολουθία – Θ. Κοινωνία 07:30 – 08:45, 2η Ακολουθία – Θ. Κοινωνία 09:00 – 10:15 για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πιστών, ιδιαίτερα κατόπιν λήψεως μέτρων για την αποφυγή συνωστισμού των πιστών.
Για τους ίδιους λόγους, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεπτοκαρυάς από το Σάββατο 4 Ιουλίου και κάθε Σάββατο βράδυ θα τελείται και Αγρυπνία, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: Όρθρος – Θ. Λειτουργία  22:00 – 00:30 για όσους προτιμούν να εκκλησιαστούν με περισσότερη άνεση από το βράδυ του Σαββάτου.


Καθησυχάζει η Alpha Bank για τα μαζικά μηνύματα
Με ενημέρωσή της η Alpha Bank πληροφορεί τους συναλλασσόμενους ότι «λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του Alpha Web Banking έχει δεχθεί, τις τελευταίες ώρες, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές. Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας». «Λυπούμαστε για την αναστάτωση. Οι τεχνικές υπηρεσίας της Alpha Bank και των συνεργατών της εργάζονται από την πρώτη στιγμή για την ταχεία αντιμετώπιση του ζητήματος. Συνδρομητές που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να τα αγνοούν», αναφέρει η Alpha Bank.

 

Εως 31/12 τα δικαιολογητικά για το αγροτικό τιμολόγιο
ΠΑΡΑΤΑΣΗ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΔΕΗ

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών για το Αγροτικό τιμολόγιο, έως την 31η Δεκεμβρίου 2020 ανακοίνωσε η ΔΕΗ, σε συνεννόηση με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Καλεί επίσης τους αγρότες να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους, προς την εταιρεία, ειδικά εκείνους που για οποιονδήποτε λόγο έχουν διακόψει την αγροτική τους δραστηριότητα και συνεχίζουν παράτυπα να απολαμβάνουν τα προνόμια του αγροτικού τιμολογίου.
Η ΔΕΗ σημειώνει ότι εφαρμόζοντας τη σχετική νομοθεσία για την εκκαθάριση του Μητρώου των δικαιούχων του αγροτικού τιμολογίου, ξεκίνησε τη διαδικασία από το 2014. Παρά τη σχετική πρόοδο που έχει συντελεστεί, ένα μεγάλο μέρος των αγροτών δεν έχει επικαιροποιήσει τα στοιχεία του, καθώς, λόγω του αυξημένου όγκου των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες (Δήμοι, Περιφέρειες κλπ), παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στην όλη διαδικασία. Η προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος, μέσω του Συστήματος Υποβολής Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν έχει ακόμα αξιολογηθεί ως προς τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

 

Αύριο οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών της Α/βάθμιας
Ολοκλήρωσε το ΚΥΣΠΕ την περασμένη εβδομάδα την εξέταση των κατά προτεραιότητα αποσπάσεων εκπαιδευτικών μελών Ο.Τ.Α., συζύγων ένστολων, μελών Δ.Ε.Π. κ.λπ. καθώς και για λόγους υγείας. Αύριο θα συνεδριάσει για την επικύρωση των λειτουργικών κενών με βάση τα οποία θα γίνουν οι αποσπάσεις, ενώ την ίδια ημέρα εκτός απροόπτου θα ανακοινωθούν οι αποσπάσεις από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. και στην Ειδική Αγωγή.

 

Εκπτωση 50% σε τρένα και υπεραστικά λεωφορεία
ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ
Έκπτωση 50% στα εισιτήρια των τρένων και των υπεραστικών λεωφορείων θα παρέχεται στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για τις μετακινήσεις τους προς τον τόπο κατοικίας.
Πρόκειται για μια κίνηση έμπρακτης στήριξης των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών, που μετά τη λήξη του σχολικού έτους επιστρέφουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, στην οποία και προχωρά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανταποκρινόμενο στο αίτημα της υφυπουργού Παιδείας, αρμόδιας για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σοφίας Ζαχαράκη.

 

Αιμοδοσία στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Tο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, αύριο Δευτέρα 6 Ιουλίου και ώρα 9 π.μ. – 1 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Κλινικής, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
Όσοι εθελοντές αιμοδότες επιθυμούν να συμμετέχουν στη συλλογική αυτή προσφορά κοινωνικής αλληλεγγύης, μπορούν να προσέλθουν.
Οδηγίες για τους εθελοντές αιμοδότες υπάρχουν στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/ 2donateblood

 

Συνέλευση Συλλόγου Πολυτέκνων

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας και Περιχώρων αποφασίστηκε η τακτική Γ.Σ. να γίνει μεθαύριο Τρίτη 7 Ιουλίου στις 14:00 στα γραφεία του Συλλόγου (Ηπείρου 83). Σε περίπτωση μη απαρτίας θα γίνει επαναληπτική τη Δευτέρα 13 Ιουλίου και σε περίπτωση μη απαρτίας, τρίτη συνέλευση την Κυριακή 19 Ιουλίου, ώρα 11:00 π.μ. στο Επιμελητήριο Λάρισας. Αντικείμενο της Συνέλευσης είναι ιδίως ο διοικητικός απολογισμός και οικονομικός απολογισμός του Δ.Σ., ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους, η Έκθεση της Ε.Ε. για την Οικονομική Διαχείριση, καθώς και η εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για την διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την εκλογή των μελών του Δ.Σ., της Εξελεγκτικής Επιτροπής και των εκπροσώπων στην ΑΣΠΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass