Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2020 15:15

Περιπέτεια με αίσιο τέλος για 9χρονο στη Βελίκα

Σε περιπέτεια, ευτυχώς με αίσιο τέλος, εξελίχθηκε χθες το απόγευμα η απόφαση ενός 9χρονου αγοριού

να μπει στη θάλασσα παρότι φυσούσε αεράκι. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ» λίγο μετά τις 7 χθες το απόγευμα ο 9χρονος μπήκε στη θάλασσα έχοντας καθίσει πάνω σε ένα στρώμα θαλάσσης. Γρήγορα ο αέρας τον παρέσυρε προς τα βαθιά με τον μικρό να πανικοβάλλεται και να καλεί σε βοήθεια, με λουόμενους στην παραλία της Βελίκας να αδυνατούν να τον βοηθήσουν. Κολυμβητές δεν μπορούσαν να φθάσουν το παιδί που ο αέρας συνέχιζε να παρασέρνει στα βαθιά, ενώ παραθεριστές ενημέρωσαν το Λιμενικό Τμήμα Αγιοκάμπου. Το Λιμενικό κινητοποίησε ιδιώτες με σκάφη, ενώ ευτυχώς για τον 9χρονο, ένας 18χρονος Λαρισαίος κολυμβητής αψηφώντας τον κίνδυνο, κολύμπησε και έφθασε το μικρό παιδί που - σύμφωνα με εκτιμήσεις - είχε απομακρυνθεί περίπου ένα χιλιόμετρο από την ακτή.
Ο 18χρονος έσωσε το ανήλικο αγόρι και λίγο αργότερα έφθασε και το σκάφος στο οποίο επιβιβάσθηκαν τα δύο παιδιά. Τον 9χρονο, που είναι καλά στην υγεία του, παρέλαβαν οι γονείς του οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή.

 

Αιμοδοσία στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
Tο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου και ώρα 9 π.μ. – 1 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Κλινικής, σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Όσοι εθελοντές αιμοδότες επιθυμούν να συμμετέχουν στη συλλογική αυτή προσφορά κοινωνικής αλληλεγγύης, μπορούν να προσέλθουν. Οδηγίες για τους εθελοντές αιμοδότες υπάρχουν στον παρακάτω σύνδεσμο: bit.ly/2donateblood

Εκδηλώσεις του Συλλόγου Κυπρίων
Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 46 χρόνων από τις μαύρες επετείους του Ιουλίου του 1974, ο Σύλλογος Κυπρίων ν. Λάρισας διοργανώνει εκδηλώσεις χρέους, μνήμης και τιμής τη Δευτέρα 20 Ιουλίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα λάβουν χώρα οι εξής εκδηλώσεις: Ώρα 10.15 π.μ.: Εθνικό μνημόσυνο για τους πεσόντες και παράκληση διά την απελευθέρωση των αιχμαλώτων, την επιστροφή των προσφύγων εις τας εστίας τους και την εκδίωξη του Τούρκου εισβολέως εκ της Νήσου ημών στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλιού (πλ. Εργατικής Πρωτομαγιάς). Ομιλία από τον δρ. Παιδαγωγικής /διευθύνοντα σύμβουλο Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου κ. Ράπτη Νικόλαο. Ωρα 11.30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων, στην πλατεία Αγαμέμνονα Μπλάνα. Ενός λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος.

Συνέλευση Συλλόγου Πολυτέκνων
Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας και Περιχώρων αποφασίστηκε η τακτική Γ.Σ. να γίνει αύριο Τρίτη 7 Ιουλίου στις 14:00 στα γραφεία του Συλλόγου (Ηπείρου 83). Σε περίπτωση μη απαρτίας θα γίνει επαναληπτική τη Δευτέρα 13 Ιουλίου και σε περίπτωση μη απαρτίας, τρίτη συνέλευση την Κυριακή 19 Ιουλίου, ώρα 11:00 π.μ. στο Επιμελητήριο Λάρισας. Αντικείμενο της Συνέλευσης είναι ιδίως ο διοικητικός απολογισμός και οικονομικός απολογισμός του Δ.Σ., ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους, η έκθεση της Ε.Ε. για την Οικονομική Διαχείριση, καθώς και η εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την εκλογή των μελών του Δ.Σ., της Εξελεγκτικής Επιτροπής και των εκπροσώπων στην ΑΣΠΕ.

Η τέλεση Θ. Λειτουργιών σε εκκλησίες στα παράλια
Από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ανακοινώνεται ότι στους Ιερούς Ναούς Μεταμορφώσεως Σωτήρος Πλαταμώνα, Παναγίας Φανερωμένης Παραλίας Σκοτίνας, Αγίου Νικολάου Λεπτοκαρυάς και Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου η Θ. Λειτουργία κάθε Κυριακή θα τελείται ως εξής: 1η Ακολουθία – Θ. Κοινωνία 07:30 – 08:45, 2η Ακολουθία – Θ. Κοινωνία 09:00 – 10:15 για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πιστών, ιδιαίτερα κατόπιν λήψεως μέτρων για την αποφυγή συνωστισμού των πιστών. Για τους ίδιους λόγους, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεπτοκαρυάς από το Σάββατο 4 Ιουλίου και κάθε Σάββατο βράδυ θα τελείται και Αγρυπνία, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: Όρθρος – Θ. Λειτουργία  22:00 – 00:30 για όσους προτιμούν να εκκλησιαστούν με περισσότερη άνεση από το βράδυ του Σαββάτου.

Κάλπες στο «Δίκτυο Καλλιτεχνών και Επιστημόνων Ελασσόνας»
Επειτα από τον θάνατο του προέδρου του Σαχινίδη Κωνσταντίνου, το «Δίκτυο Καλλιτεχνών και Επιστημόνων για την ανάπτυξη της επαρχίας Ελασσόνας», με τίτλο «Κέντρο Λόγου, Τέχνης και Κοινωνικής Δράσης», προκηρύσσει εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη 7 Ιουλίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα συσκέψεων της ΔΕΥΑΛ.
Προσκαλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου, παλαιά και νέα, να παρευρεθούν στις εκλογές στηρίζοντας με την ψήφο τους το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και παράλληλα όποιοι επιθυμούν, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο για μέλη του Δ.Σ.
Ο Σύλλογος προσκαλεί επίσης και κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να λάβει ενεργό δράση να υποβάλει την υποψηφιότητά του για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο.
Η υποβολή υποψηφιότητας θα γίνει εγγράφως, συμπληρώνοντας την απαραίτητη αίτηση στο λογιστικό γραφείο του κ. Σταύρου Σαχινίδη, έως σήμερα Δευτέρα το πρωί 6 Ιουλίου 2020.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 6972-291.337 (κ. Σαχινίδης Σταύρος) και 6976-832.232 (κ. Μπλιούμη Ελένη).

Λειτουργία στην Ι.Μ. Θεοτόκου στο Μεγαλόβρυσο
Στην υπό ανέγερση Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεγαλοβρύσου Αγιάς θα τελεστεί για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.
Η Θεία Λειτουργία θα λάβει χώρα το Σάββατο 11 Ιουλίου, 7:30-10:30 π.μ., στο καθολικό της Μονής που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα.

Γενική συνέλευση και εκλογές στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ελασσόνας
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Επαρχίας Ελασσόνας ενημερώνει και προσκαλεί όλους τους κυνηγούς της επαρχίας την Κυριακή 12 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Ελασσόνας, όπου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.
Σε περίπτωση μη προσέλευσης του απαιτούμενου αριθμού μελών η Γ.Σ. θα μετατεθεί για την αμέσως επόμενη Κυριακή 19 Ιουλίου, στις 9 το πρωί, στον ίδιο χώρο όπου στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου για την ανάδειξη νέου προέδρου, Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.
Δηλώσεις συμμετοχής υποψηφίων γίνονται δεκτές έως και σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου. Τηλέφωνο επικοινωνίας για αιτήσεις είναι το 6979-774.563.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι κυνηγοί-μέλη που έχουν εκδώσει Άδεια Θήρας στον Κυνηγετικό Σύλλογο επαρχίας Ελασσόνας για την κυνηγετική περίοδο 2019-2020.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass