Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Δήμου Ελασσόνας

ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ -Ν. ΓΑΤΣΑΣ: ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2020 15:10

Να κηρυχθούν περιοχές του Δήμου Ελασσόνας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν σε πολλές κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας, με βροχοπτώσεις μεγάλης διάρκειας και έντασης. Ο δήμαρχος Ελασσόνας ζήτησε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό να κηρύξουν σε έκτακτη ανάγκη τις κοινότητες που επλήγησαν, προκειμένου να ενταχθούν σε προγράμματα αποκατάστασης των ζημιών. Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο δήμαρχος Ελασσόνας, τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 4-7-2020, αλλά και τις βραδινές ώρες της Κυριακής τις 5-7-2020 έως τις πρώτες πρωινές της Δευτέρας 6-7-2020 σημειώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα με έντονες βροχοπτώσεις μεγάλης διάρκειας και έντασης στις παρακάτω κοινότητες του δήμου:
* Στην Κοινότητα Βερδικούσιας και στους οικισμούς Αμπέλια, Παλιάμπελα, Κουτσούφλιαννη της κοινότητας Βερδικούσιας της Δ.Ε. Βερδικούσιας του Δήμου Ελασσόνας.
* Στις κοινότητες Γαλανόβρυσης, Στεφανοβούνου και Βαλανίδας της Δ.Ε. Ελασσόνας του Δήμου Ελασσόνας.
* Στην κοινότητα Λόφου, Κοκκινοπηλού και του οικισμού Καλυβίων της κοινότητας Κοκκινοπηλού της Δ.Ε. Ολύμπου του Δήμου Ελασσόνας.
* Στην κοινότητα Λυκουδίου της Δ.Ε. Σαρανταπόρου Δήμου Ελασσόνας.
* Στη Δ.Ε. Ποταμιάς του Δήμου Ελασσόνας στο σύνολό της (περιλαμβάνει τις κοινότητες Δομένικο, Αμούρι, Πραιτώρι, Μεγάλο Ελευθεροχώρι, Συκιά και οικισμός Ανάληψης, Μεσοχώρι, Βλαχογιάννι.
* Στη Δ.Ε.Καρυάς του Δήμου Ελασσόνας στο σύνολό της (περιλαμβάνει τις κοινότητες Καρυάς, Κρυόβρυσης και Συκαμινέας).
* Στη Δ.Ε. Λιβαδίου του Δήμου Ελασσόνας στο σύνολό της (περιλαμβάνει τις κοινότητες Δολίχης και Λιβαδίου). Αποτέλεσμα των καιρικών φαινομένων στις παραπάνω περιοχές ήταν να υπάρχουν βλαπτικές συνέπειες ως εξής:
Στην Κοινότητα Βερδικούσιας της Δ.Ε. Βερδικούσιας του Δήμου Ελασσόνας από την έντονη βροχόπτωση υπερχείλισε ρέμα προκαλώντας την πτώση γέφυρας της ασφαλτοστρωμένης οδού Παλιάμπελα-Κουτσουφλιάνη, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων αλλά και καταστροφές στην αγροτική οδοποιία σχεδόν σε όλη την έκτασή της περιλαμβανομένων και των οικισμών αυτής (Αμπέλια-Παλιάμπελα και Κουτσούφλιανη) από φερτά υλικά και καταπτώσεις χωμάτων, διαβρώσεις-νεροφαγιές, καθιστώντας την πρόσβαση σε γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις εξαιρετικά δύσκολη. Δύσκολη κατέστη η πρόσβαση και στις κάτωθι κοινότητες εξαιτίας των μεγάλων ζημιών της αγροτικής οδοποιίας, με ρηγματώσεις- νεροφαγιές καθώς και καταπτώσεις χωμάτων προκαλώντας διακοπή των αγροτικών:
* Στις κοινότητες Γαλανόβρυσης, Στεφανοβούνου και Βαλανίδας της Δ.Ε. Ελασσόνας του Δήμου Ελασσόνας.
* Στην κοινότητα Λόφου, Κοκκινοπηλού και του οικισμού Καλυβίων της κοινότητας Κοκκινοπηλού της Δ.Ε. Ολύμπου του Δήμου Ελασσόνας.
* Στην κοινότητα Λυκουδίου της Δ.Ε. Σαρανταπόρου Δήμου Ελασσόνας.
* Στη Δ.Ε. Ποταμιάς του Δήμου Ελασσόνας της Π.Ε Λάρισας Περιφέρειας Θεσσαλίας στο σύνολό της (περιλαμβάνει τις κοινότητες Δομένικο, Αμούρι, Πραιτώρι, Μεγάλο Ελευθεροχώρι, Συκιά και οικισμός Ανάληψης, Μεσοχώρι, Βλαχογιάννι.
* Στη Δ.Ε.Καρυάς του Δήμου Ελασσόνας στο σύνολό της (περιλαμβάνει τις κοινότητες Καρυάς, Κρυόβρυσης και Συκαμινέας).
* Στη Δ.Ε. Λιβαδίου του Δήμου Ελασσόνας στο σύνολό της (περιλαμβάνει τις κοινότητες Δολίχης και Λιβαδίου).
Για τους παραπάνω σοβαρούς λόγους, ζητάμε να κηρυχθούν οι παραπάνω περιοχές του Δήμου Ελασσόνας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω βλαπτικών συνεπειών από τις έντονες βροχοπτώσεις, επισημαίνει ο δήμαρχος Ελασσόνας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass