«Επιλέξαμε να είμαστε χρήσιμοι, παρά λαϊκιστές»

ΟΜΙΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΤΟ Σ.Ν. ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2020 16:20

Για το νομοσχέδιο ΝΣ «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τοποθετήθηκε με ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, τονίζοντας , μεταξύ άλλων:


«Επιλέξαμε να είμαστε χρήσιμοι κι όχι λαϊκιστές, επιλέξαμε συνειδητά τον δρόμο της ευθύνης, τον δύσκολο δρόμο της συνέπειας απέναντι στο σύγχρονο δημοκρατικό κράτος, στο κράτος δικαίου που αξιώνει να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα όλων – και των διαδηλωτών και των πολιτών - κι όταν αυτά συγκρούονται, να ρυθμίζονται από θεσμικούς εγγυητές. Κατ’ ουσία αλλάξαμε ριζικά το αρχικά αστυνομοκρατούμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης» τόνισε συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά πως «μοιραία είμαστε αυτοί που σηκώσαμε το βάρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί σε αυτό το καθήκον».
Η κ. Λιακούλη θύμισε στον ΣΥΡΙΖΑ την αντιφατική στάση του σε σχέση με τις απαγορεύσεις που προβλέπονται από το νομοσχέδιο, λέγοντας: «Θυμάστε τις αποφάσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης επί «αριστερής» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 2017 όταν ήρθε ο κ. Μακρόν και το 2019 όταν ήρθε η κ. Μέρκελ; Όταν απαγορεύσατε τις συναθροίσεις και τις δημόσιες διαδηλώσεις; Τι έχετε να πείτε γι’ αυτά; Πόσο κοντή μνήμη νομίζετε ότι έχει ο ελληνικός λαός;».
Σε σχέση με τη στάση του Κινήματος Αλλαγής στο κυβερνητικό νομοσχέδιο η Λαρισαία βουλευτής υπογράμμισε: «Το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, κύριε Υπουργέ, είναι δημοκρατική κατάκτηση των πολιτών και θα πρέπει να μείνει αναφαίρετο και αναλλοίωτο. Ήρθε το νομοσχέδιό σας με μια συγκλονιστική ατεχνία και μια πολιτική παρανομία. Σηκώσαμε τα μανίκια μας και αλλάξαμε τον νόμο. Ζητήσαμε θεσμικές εγγυήσεις για τις συναθροίσεις, εγγυήσεις που δεν υπήρχαν στην αρχική μορφή του νομοσχεδίου. Και αν δεν υπήρχε το Κίνημα Αλλαγής, το νομοσχέδιο θα περνούσε από την πλειοψηφία έτσι όπως ήρθε: αστυνομοκεντρικό, με καραμπινάτα ζητήματα συνταγματικότητας, ετεροβαρές ως προς τα αντικρουόμενα συμφέροντα των πολιτών. Καταθέτουμε τροπολογία για το νομοσχέδιο και ζητάμε ονομαστική ψηφοφορία. Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε πλήρως όλα τα συνταγματικά δικαιώματα, τις συλλογικές και ατομικές ελευθερίες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass