Πεζοδρόμιο στη Γαριτσίου

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2020 21:01

Απόρησαν πολλοί κάτοικοι της οδού Γαριτσίου, στη συνοικία Αβέρωφ,

όταν διάβασαν στην «Ε» ότι κάποιοι γείτονές τους διαμαρτύρονται για το έργο ανακατασκευής του πεζοδρομίου στην οδό, το οποίο υλοποιείται αυτήν την περίοδο από τον Δήμο Λαρισαίων.
Όσοι δυσανασχέτησαν με το έργο, ήταν γιατί ήθελαν διαπλάτυνση του δρόμου, ενώ οι υπόλοιποι (που φαίνεται να είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό), απορούν με τις αντιδράσεις των γειτόνων τους, λέγοντας:
«Στην οδό Γαριτσίου (200 μέτρα μήκος) που αρχίζει από την οδό Φαρσάλων και τελειώνει στο Ροδοπούλειο, ο Δήμος Λαρισαίων κατασκευάζει για πρώτη φορά πεζοδρόμια, τα οποία είναι απαραίτητα για τις ανάγκες του Νηπιαγωγείου, του Παιδικού Σταθμού, αλλά και των πολλών κοινωνικών δομών, όπως το κτίριο στέγασης Συλλόγων ΑΜΕΑ, το Κέντρο Πολιτισμού, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, το ΚΔΑΠ κ.ά., που υπάρχουν κατά μήκος της οδού». Ρωτούν: «Προς τι, οι αντιδράσεις των γειτόνων μας; Το πεζοδρόμιο βοηθά στην πρόσβαση εκατοντάδων ανθρώπων -και μάλιστα πολλών με κινητικά προβλήματα- σε σχολεία και σε υπηρεσίες». Προτείνουν δε, ότι με την ευκαιρία του έργου, θα μπορούσε να διαμορφωθεί ανάλογα και ο χαρακτηρισμένος από το σχέδιο πόλης, χώρος στάθμευσης, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γαριτσίου, Λευκίππου και Επισκοπής, μπροστά από το κτίριο που στεγάζονται γραφεία και δράσεις Συλλόγων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (π.χ. του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας). «Θα μπορούσαν να στρώσουν απλά ένα χαλίκι για να σταθμεύουν όσοι εισέρχονται στο κτίριο ΑΜΕΑ» αναφέρουν.
Τέλος όσον αφορά στη διαπλάτυνση του δρόμου, απαντούν στους γείτονες: «Για να γίνει αυτό απαιτείται τροποποίηση του σχεδίου πόλης στο οικοδομικό τετράγωνο.
Μέχρι τότε -και αν θα προχωρήσει η τροποποίηση- εμείς όλοι οι κάτοικοι, αλλά και πολλοί άλλοι Λαρισαίοι, θα μείνουμε χωρίς πεζοδρόμια στην οδό Γαριτσίου». Φυσικά σήμερα το έργο προχωρά κανονικά, χωρίς προβλήματα.                  

Λ.Κ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass