Απαλλαγή τελών για κλειστές επιχειρήσεις

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ * ΜΕΣΩ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2020 21:43

Την απαλλαγή επιχειρήσεων από ανταποδοτικά τέλη για την περίοδο που έκλεισαν λόγω κορονοϊού ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας, Σωτ. Γιαννακόπουλο να απευθύνει έκκληση για

τη λήψη μέτρων που θα αφορούν στο σύνολο των πληττόμενων επιχειρήσεων, καλώντας παράλληλα και άλλους δήμους του νομού να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δήμου Λαρισαίων.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες οι κ. Καλογιάννης και Γιαννακόπουλος, παρουσία του αντιδημάρχου Οικονομικών, Θάνου Αδαμόπουλου και του πρώτου αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρη Παπαλέξη ο δήμαρχος Λαρισαίων ανακοίνωσε «την πολιτική απόφαση του Δήμου να στηρίξει τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές λόγω κορονοϊού απαλλάσσοντάς τους από τα ανταποδοτικά τέλη» για την περίοδο που οι επιχειρήσεις αυτές παρέμειναν κλειστές.
Με τον κ. Καλογιάννη να διευκρινίζει πως «ο Δήμος Λαρισαίων θα απολέσει από αυτή την απόφαση περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά αυτή η απόφαση είναι πολιτική απαραίτητα για να στηριχθεί η τοπική οικονομία» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
Όπως διευκρίνισε ο κ. Καλογιάννης, ο Δήμος Λαρισαίων λειτουργεί στην ιστοσελίδα του πλατφόρμα, όπου οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες μπορούνε ψηφιακά να καταθέσουν αιτήσεις με τους κωδικούς του taxisnet, με τη δήλωση στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» και με έναν λογαριασμό της ΔΕΗ. Ο Δήμος «επεξεργάζεται τα στοιχεία και τα υποβάλει στον ΔΕΔΔΗΕ για να μην χρεωθούν τα τέλη τη συγκεκριμένη περίοδο».
Μέχρι σήμερα στην πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων έχουν υποβάλει στοιχεία 500 επιχειρήσεις, με τον κ. Γιαννακόπουλο να σημειώνει την ανάγκη να ενισχυθεί το σύνολο των πληττόμενων επιχειρήσεων, οι οποίες στη Λάρισα ανέρχονται σε 12.000. Σε ό,τι αφορά τώρα στις πληττόμενες επιχειρήσεις ο κ. Καλογιάννης τόνισε πως το θέμα τέθηκε στην ΚΕΔΕ, «προκειμένου η Αυτοδιοίκηση να ενισχυθεί με δύο Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, ύψους 2 εκατ. ευρώ για να ενισχυθούν και άλλες επιχειρήσεις».
Ο κ. Γιαννακόπουλος απ’ την πλευρά του σημείωσε τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στις επιχειρήσεις και καλεί και τους άλλους δήμους του νομού «να μιμηθούν τον Δήμο Λάρισας» και να προχωρήσουν σε αντίστοιχες αποφάσεις μειώνοντας τις εισφορές σε επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass