Η ΚΝΕ επιμένει ότι θα γίνει, με την «ΑΝΤΑΡΣΙΑ» να μιλά για «χρηματοδότηση-συνδιοργάνωση» της Περιφέρειας

ΤΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ * ΑΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Τ. Σ. ΣΤΟΜΙΟΥ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2020 15:25

«Οπως και να ‘χει, το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ θα γίνει και θα γίνει όπως πρέπει, με «οργανωμένη απειθαρχία» στη «σιγή νεκροταφείου» που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση, το κράτος και το σύστημα», διαβεβαιώνει το Συμβούλιο Περιοχής

Θεσσαλίας της ΚΝΕ για τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί στο Στόμιο από μεθαύριο Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή και όπου το βράδυ του Σαββάτου θα μιλήσει ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας.
Είχαν προηγηθεί ανακοινώσεις της περιφερειακής παράταξης ‘’Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή’’ με τίτλο «Περιφέρεια Θεσσαλίας και ΚΝΕ συνδιοργανώνουν... «Αντιμπεριαλιστικό Διήμερο»» και την επισήμανση ότι η ‘’Λαϊκή Συσπείρωση’’ εξασφάλισε προ μηνός έγκριση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια με 17.700 ευρώ για το διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο, γεγονός που χαρακτηρίζει οξύμωρο σε σχέση με τη γενικότερη πολιτική της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επίσης είχαν αναζωπυρωθεί οι επιφυλάξεις για τους κινδύνους από τη διοργάνωση λόγω συγχρωτισμού μεγάλου αριθμού ατόμων την περίοδο του κορονοϊού, οι οποίες είχαν αποτυπωθεί στην απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Στομίου, με την οποία εκφραζόταν άρνηση στην προοπτική της συγκεκριμένης διοργάνωσης.
Η ΚΝΕ
Αναλυτικότερα, το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ αναφέρει: «Φαίνεται ότι το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ ενοχλεί... Είναι φυσικό να ενοχλεί τα τσιράκια του συστήματος, τους φασίστες. Ο εκπρόσωπός τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας ήταν ο μόνος που καταψήφισε τη διοργάνωση του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ. Είναι φυσικό να ενοχλεί την κυβέρνηση της ΝΔ, ιδίως αυτό το διάστημα, που προσπαθεί να «φιμώσει» τον λαό με την ψήφιση του κατάπτυστου νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, να προωθήσει τα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή. Είναι φυσικό να ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ του «βάζουμε πλάτη στην κυβέρνηση», του «θα λογαριαστούμε μετά», που προετοίμασε την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις, με την οποία μετατρέπεται κάθε στρατόπεδο και υποδομή της χώρας μας σε εν δυνάμει αμερικανική βάση. Μάλιστα, η τοπική σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή καταψήφισε τη διοργάνωση του 29ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου, καταγγέλλοντάς το.
Φαίνεται, όμως, ότι ενοχλεί και κάποιους όψιμους «επαναστάτες του γλυκού νερού», όπως το ΝΑΡ και τη νεολαία του, οι οποίοι, με ανακοίνωση που θα τη ζήλευε και ο Θάνος Τζήμερος, στρέφονται ευθέως ενάντια σε μια κατάκτηση των πολιτικών οργανώσεων νεολαίας να τους παρέχεται διευκόλυνση σε υποδομές και χώρους για την πολιτική δραστηριότητά τους από τα περιφερειακά συμβούλια και τους τοπικούς δήμους, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για υγειονομικούς λόγους. Ή συντάσσονται με τα φασιστοειδή, ή τους ενοχλεί ο αντιιμπεριαλιστικός χαρακτήρας του Διημέρου της ΚΝΕ, έχοντας προσχωρήσει στον κοσμοπολιτισμό της αστικής τάξης ή και τα δύο. Πάντως προκαλεί εντύπωση -ακόμα και σε μέλη τους- το γεγονός ότι μία βδομάδα μετά την ψήφιση του απαράδεκτου νόμου Χρυσοχοΐδη για τις διαδηλώσεις, η νεολαία του ΝΑΡ επιλέγει να επιτεθεί στην ΚΝΕ, γιατί διοργανώνει Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο».
Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ
«Είναι γνωστό πως η περιοχή της Θεσσαλίας έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε κέντρο πολεμικών σχεδιασμών για μια σειρά καπιταλιστικά κέντρα. Είναι επίσης γνωστό πως οι τοπικοί παράγοντες, περιφέρεια και δήμοι, αν δε συμμετέχουν επιτελικά σε αυτούς τους σχεδιασμούς, σε κάθε περίπτωση τους νομιμοποιούν κοινωνικά και τους στηρίζουν πολιτικά. Αυτό που μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστό είναι πως η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας είναι ταυτόχρονα και μπροστάρης του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, καθώς με την υπογραφή της και τη χρηματοδότησή της γίνεται συνδιοργανωτής σε αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ‘’Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή’’ επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:«Ο λόγος για την έγκριση του, Εκτός Ημερησίας Διάταξης, θέματος στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την 16ης Ιουνίου με τίτλο: «29o Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο – Κατασκήνωση στο Στόμιο Λάρισας 17-18 και 19 Ιουλίου 2020» (Αρ. Πρ. 126224). Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ), εκμεταλλευόμενη τη «δυνατότητα» του Περιφερειακού Συμβουλίου να χρηματοδοτεί και να συνδιοργανώνει πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, εισήγαγε ουσιαστικά ως θέμα τη χρηματοδότηση του αντιιμπεριαλιστικού διημέρου της ΚΝΕ. Σε κανέναν στο ΚΚΕ δε φάνηκε οξύμωρο η περιφέρεια Θεσσαλίας του δόγματος «νόμος και τάξη», του περιφερειάρχη των ΜΑΤ, που στη συνεδρίαση της 16ης Ιουνίου είχε μετατρέψει το κτίριο της συνεδρίασης σε οχυρό από το πλήθος των αστυνομικών δυνάμεων που είχε καλέσει για να προστατεύσουν τους αστικούς σχεδιασμούς της καύσης σκουπιδιών, που εν μέσω πανδημίας ζητούσε την εμπλοκή του στρατού για τον έλεγχο των Ρομά στη Λάρισα, να συνδιοργανώνει «αντιιμπεριαλιστική» εκδήλωση;
Ο θεσμός συνδιοργάνωσης και χρηματοδότησης αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεί έναν μηχανισμό δημιουργίας κοινωνικών εξαρτήσεων προς όφελος της περιφερειακής αρχής. Είναι τουλάχιστον αφελής η αξιοποίησή του από δυνάμεις και φορείς του κινήματος που μπορούν με τη δράση τους να αποδείξουν στην κοινωνική πλειοψηφία την αξία της αυτοργάνωσης και της ανεξαρτησίας του πολιτισμού από τα κέντρα εκμετάλλευσης και εκφυλισμού του. Εκφράζουμε την πεποίθηση πως η εν λόγω επιλογή από πλευράς της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ, αποτελεί προϊόν μιας διαχειριστικής αντίληψης για τον ρόλο του τοπικού κράτους και όχι μια στάση ανατροπής του πλαισίου που αυτό δημιουργεί. Παρόλα αυτά δεν πιστεύουμε πως ο εν λόγω χειρισμός εκφράζει τους αγωνιστές που βρίσκονται σ’ αυτόν τον χώρο και ψάχνουν να βρουν δρόμους μαχητικής παρέμβασης στις εξελίξεις και να μην παίζουν απλώς ρόλους σ’ ένα προκαθορισμένο παιχνίδι.
Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της 16ης Ιουνίου, διαμαρτυρόμενη για την περιφρουρούμενη από την αστυνομία συνεδρίαση.»
ΤΟ Τ.Σ. ΣΤΟΜΙΟΥ
«Το Τοπικό Συμβούλιο της κοινότητας Στομίου του Δήμου Αγιάς αποφάσισε ‘’Όχι στη διοργάνωση του 29ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ στο Στόμιο για τις 17 – 19 Ιούλη’’» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. «Το φεστιβάλ αυτό έχει φιλοξενηθεί στο χωριό ξανά και ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν περί τα 3.000 άτομα. Ο αριθμός αυτός, λοιπόν, επί εποχής κορονοϊού είναι πολύ τρομακτικός. Έχοντας λοιπόν ως γνώμονα την υγεία των κατοίκων και χωρίς καμιά πολιτική χροιά στην απόφασή μας, είπαμε ‘’Όχι’’ με πλειοψηφία 4 προς 1. Στις 8 Ιουλίου συγκαλείται το Δ.Σ του δημοτικού κάμπινγκ Στομίου και με πλειοψηφία 4 προς 1 αποφασίζει να παραχωρηθεί χώρος για τις 16-19 Ιουλίου. Σ’ αυτούς που ψήφισαν ‘’Ναι’’ συγκαταλέγονται ο δήμαρχος και αντιδήμαρχος του Δήμου Αγιάς.
Και πάλι όμως το κάμπινγκ έχει χωρητικότητα 784 με τις περισσότερες θέσεις κατειλημμένες από κατασκηνωτές χρονικής και ο χώρος 7 περίπου στρεμμάτων με όλες τις απαραίτητες αποστάσεις που ορίζονται για την ασφαλή λειτουργία των κάμπινγκ επί εποχής κορονοϊού. Αλήθεια, ποιος θα μας προστατέψει από την υγειονομική βόμβα που αρχίζει να παίρνει μορφή; Είναι δυνατόν να έχουν ακυρωθεί όλες οι εκδηλώσεις του χωριού και μία τόσο μεγάλη πανελλαδικής εμβέλειας εκδήλωση να επιτρέπεται; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για ό,τι συμβεί;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass