Κτίριο – «ξέφραγο αμπέλι» στην Ελασσόνα!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ - ΣΟΒΑΡΗ ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΡΑΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2020 15:00

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

Εντονες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις κατοίκων της Ελασσόνας για επιβλητικό εγκαταλελειμμένο κτίριο

μέσα στην Ελασσόνα, στη συνοικία Αμπελοκήπων («Βαρόσι»), στην τοποθεσία «Πανόραμα», επί της οδού Κίμωνος, μόλις 50 μέτρα από το νεόδμητο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας. Οι περίοικοι τονίζουν πως αποτελεί σοβαρή εστία μόλυνσης για την περιοχή, με ορατό τον κίνδυνο ατυχημάτων στο χώρο.
Όπως υποστηρίζουν οι περίοικοι, το συγκεκριμένο κτίριο φέρεται να είναι αγνώστου ιδιοκτήτη και κάνουν λόγο και για εμπλοκή τράπεζας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του. Σημειώνεται πως το κτίριο είναι γνωστό σε πολλούς Ελασσονίτες, αφού έως και πριν μια 15ετία, λειτουργούσε ως νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και «κλαμπ» - ντισκοτέκ. Η «Ε» έκανε τη δική της αυτοψία στον χώρο του εγκαταλελειμμένου κτιρίου, που είναι «ζωσμένο» με πολλά χόρτα και βλάστηση.
Σπασμένα τζάμια και τζαμαρίες, οικοδομικά υλικά, ξυλεία, σιδηρικά, σκουπίδια μικρά και μεγάλα και βρωμιές - ακαθαρσίες κάθε είδους, εμφανείς καταστροφές στους τοίχους και σε χώρους του κτιρίου, ανοιχτές οι «πόρτες» εισόδου και εξόδου (...στην κυριολεξία χωρίς πόρτες) δίνουν μια απογοητευτική εικόνα πολύχρονης εγκατάλειψης του χώρου. Μια απέραντη «τρώγλη» για όποιον επιχειρήσει να εισέλθει στους χώρους του.
Ακόμη, σε χώρους του κτιρίου, υπάρχουν σιδερένια πλαίσια και ξύλινες πλάκες (...ίσως, εξοπλισμός για υλοποίηση οικοδομικών εργασιών). Γύρω από το κτίριο, απλωμένη βλάστηση και πολλά χόρτα, αλλά και μικροποσότητες ξύλων.
Έντονες και συνεχείς οι διαμαρτυρίες των περιοίκων (...υπολογίζονται σε 20 και πλέον οικογένειες), που κάνουν λόγο για σοβαρή εστία μόλυνσης και όχι μόνο σε κατοικημένη περιοχή, υποστηρίζοντας παράλληλα πως είναι άμεσος ο κίνδυνος πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων σε διερχόμενους νέους και παιδιά, που μπαινοβγαίνουν ανεξέλεγκτα και ελεύθερα στο κτίριο, αλλά και πυρκαγιάς.
Όπως επισήμαναν στην «Ε»: «Αρκετά άτομα, κυρίως νεαροί αλλά και μικρά παιδιά (...με έκδηλη την περιέργεια να εξερευνήσουν τον χώρο), εισέρχονται καθημερινά, ιδίως τις νυχτερινές ώρες, στο ανοιχτό κτίριο για να «χαζέψουν», για να καπνίσουν τσιγάρα, για να πιούν ποτά, για παιχνίδι, για σωματικές ανάγκες, κ.ά. Μάλιστα, κάποια άτομα ανεβαίνουν από την εσωτερική σκάλα και στην ανοιχτή «πλάκα» (...χωρίς κάγκελα και προστατευτικά κιγκλιδώματα) του τελευταίου ορόφου για να...«ρεμβάσουν» την Ελασσόνα, με άμεσο κίνδυνο να βρεθούν στο κενό, εάν δεν προσέξουν μέσα στο σκοτάδι!
Ακόμη, εργολαβικά συνεργεία, κυρίως πρωινές και απογευματινές ώρες πηγαινοέρχονται στο κτίριο, φορτώνοντας και ξεφορτώνοντας υλικά, δημιουργώντας θόρυβο και φασαρία.
Χαρακτηριστικά, τα όσα «καταθέτουν» με νόημα στην «Ε» διαμαρτυρόμενοι περίοικοι: «Δεν υποφέρεται άλλο αυτή η κατάσταση. Πρέπει να επέμβει κάποιος για να γλιτώσουμε τα χειρότερα. Σε όποιον ή σε όποιους ανήκει το κτίριο, πρέπει να φροντίσουν για να το περιφράξουν. Βρίσκεται δίπλα στα σπίτια μας, δίπλα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο. Πρέπει να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι και οι σχετικές υπηρεσίες. Μήπως έχει υποχρέωση και ο Δήμος Ελασσόνας με δικές του ενέργειες να φροντίσει για να πάψει αυτή η εστία μόλυνσης και κινδύνου στην περιοχή μας; Μήπως είναι καιρός να επέμβει και ο εισαγγελέας;
Εν έτει 2020 είναι απαράδεκτο να έχουμε δίπλα μας, δίπλα στα σπίτια μας ένα «ξέφραγο αμπέλι». Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass