Τιμήθηκε ο Αγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης

ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΕΤΟ- Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ: ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΟΛΟ ΕΛΞΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2020 15:03
Ο Γιώργος Μανώλης με τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής  Αγίου Νικοδήμου π. Ειρηναίο, τον ηγούμενο της ιστορικής  Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς Αλμυρού π. Νεκτάριο και  τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Κυρίτση Ο Γιώργος Μανώλης με τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικοδήμου π. Ειρηναίο, τον ηγούμενο της ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς Αλμυρού π. Νεκτάριο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Κυρίτση

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα
Παρουσία πλήθους κόσμου από την ευρύτερη περιοχή τιμήθηκε η μνήμη

του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στην ομώνυμη μονή στην περιοχή του Πυργετού του Δήμου Τεμπών, το διήμερο 13 και 14 Ιουλίου.
Στις 13 Ιουλίου τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός και ανήμερα της γιορτής πανηγυρική θεία λειτουργία. Η Ιερά Μονή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου ιδρύθηκε το 2011. Βρίσκεται στους πρόποδες του Κάτω Ολύμπου, κοντά στα χωριά Πυργετός και Αιγάνη, και σε υψόμετρο 300 μέτρων, απέχοντας μερικές δεκάδες μέτρα απ’ την ιερά Μονή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Με το βλέμμα της αγκαλιάζει μέρος του Κάτω Ολύμπου, τη βόρεια πλευρά του Κισσάβου, το δέλτα του Πηνειού ποταμού και μεγάλο τμήμα του Θερμαϊκού κόλπου.
Αποτελεί τη νεότερη από τις τρεις ανδρικές ιερές μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και αριθμεί επτά μοναχούς και τρεις δοκίμους, υπό την καθοδήγηση του σεβαστού γέροντα αρχιμανδρίτη Ειρηναίου Βαϊοπούλου. Πολύ σύντομα και παρόλες τις δυσκολίες της εποχής μας, οργανώθηκε σύμφωνα με τον παραδοσιακό αγιορείτικο μοναχισμό. Παράλληλα με την πλούσια λατρευτική ζωή εξασκεί και ιεραποστολική δράση αναπαύοντας τους ευλαβείς προσκυνητές με το Μυστήριο της ιεράς εξομολόγησης και την προσφορά του λόγου του Θεού, διακονώντας πάντοτε στο πλαίσιο της μοναστηριακής ζωής.
Στον πανηγυρικό εσπερινό στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης.

Μετά τον εσπερινό, ο δήμαρχος συνεχάρη τον καθηγούμενο της Μονής γέροντα Ειρηναίο για το έργο που επιτελεί.
Σε δήλωσή του ο κ. Γ. Μανώλης τονίζει ότι «Τα μοναστήρια ήταν πάντα φάροι όχι μόνο της Ορθοδοξίας αλλά και του Ελληνισμού. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, με τις θρασύτατες και προκλητικές ενέργειες από τους εξ ανατολών γείτονες, αλλά και την υγειονομική πανδημία που βιώνουμε, τα μοναστήρια του Δήμου μας, δίνουν δύναμη, κουράγιο και αισιοδοξία σε όλους. Επιπλέον, τα μοναστήρια της περιοχής μας αποτελούν πλέον πόλο έλξης θρησκευτικού τουρισμού τόσο από το εσωτερικό όσο και από ομόδοξες γειτονικές μας χώρες».
Στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Ι.Μ. Αγίου Νικοδήμου εκτός του δημάρχου και του προέδρου του Δ.Σ. κ. Γ. Κυρίτση, παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Νικολάου, ο τοπικός σύμβουλος Πυργετού κ. Λάμπρος Σωτηρίου και πλήθος προσκυνητών.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass