Παρελθόν πέντε ακακίες στην οδό Κύπρου

ΗΤΑΝ ΞΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2020 21:59

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος ζωής πέντε μεγάλων δέντρων που βρίσκονταν μέχρι προχθές στο πεζοδρόμιο της οδού Κύπρου, στη θέση δίπλα στο πάρκινγκ, κοντά στην Εβραϊκή Συναγωγή.


Η απουσία τους έγινε αισθητή, όπως ήταν αναμενόμενο, καθώς όχι μόνο εξαφανίστηκε το πράσινο στοιχείο της οδού, αλλά και η πλούσια σκίαση που είναι πολύτιμη ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, έκρινε ότι τα εν λόγω δέντρα και συγκεκριμένα οι ακακίες Κωνσταντινουπόλεως, ήταν ξερά και επικίνδυνα, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας κ. Γ. Ζαούτσος.
Κάποιοι πολίτες θέλησαν να δώσουν τη δική τους ερμηνεία για την κοπή τους, συνδυάζοντας το γεγονός με την πολιτική επικαιρότητα των τουρκικών προκλήσεων και την Αγιά Σοφιά.
Είπαν ότι επρόκειτο για αντίποινα του Δήμου Λαρισαίων στον Ερντογάν, επειδή οι ακακίες ήταν Κωνσταντινουπόλεως και πως «σύριζα τις έκοψε το δημοτικό συνεργείο…».
Τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι επαγγελματίες της περιοχής, περιμένουν την αντικατάσταση των δέντρων, με φύτευση νέων, τα οποία «πάλι με χρόνια και καιρούς» θα προσφέρουν πλούσια βλάστηση και σκιά στον δρόμο.
Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass