Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2020 15:04

Αναβάλλεται η αιμοδοσία του ΠολιτιστικούΑλκαζάρ
Η προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία για τις 24 Ιουλίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο

Αλκαζάρ αναβάλλεται λόγω τεχνικών δυσκολιών. Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αχιλλέα Μεταξιώτη στο τηλέφωνο 6972-164.675.

Συνελεύσεις και εκλογές σε κυνηγητικούς συλλόγους
Σε διαδικασία εκλογών βρίσκονται οι κατά τόπους σύλλογοι των κυνηγών στον νομό Λάρισας. Ειδικότερα σήμερα στις 9 π.μ. στo Επιμελητήριο θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας, με θέματα όπως ανάγνωση έκθεσης πεπραγμένων και ελεγκτικής επιτροπής, έγκριση απολογισμού 2019 και προϋπολογισμού 2020 και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής επιτροπής. Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 π.μ. έως 19:00. Για να παραστεί μέλος στη συνέλευση πρέπει να έχει απαραίτητα μαζί του την άδεια κυνηγίου περιόδου 2019-2020 και αστυνομική ταυτότητα.
ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Εξάλλου ο Κυνηγετικός Σύλλογος Επαρχίας Ελασσόνας ενημερώνει τα μέλη του πως σήμερα στις 9 το πρωί, στα γραφεία του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη επαναληπτική ετήσια Γενική Συνέλευση. Στη συνέχεια, από τις 11 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι κυνηγοί-μέλη που έχουν εκδώσει Άδεια Θήρας στον Ελασσονίτικο Σύλλογο για την Κυνηγετική περίοδο 2019-2020.
ΚΥΝΗΓΟΙ ΑΓΙΑΣ
Στο μεταξύ ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αγιάς και Περιχώρων έχει προγραμματίσει για σήμερα στις 11 π.μ., στο γραφείο του συλλόγου γενική συνέλευση. Σε περίπτωση μη απαρτίας όμως, η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Ιουλίου, στις 8:30 μ.μ. στον ίδιο χώρο.

Μετά τη λήξη των δηλώσεων οι αιτήσεις  για το ΚΟΤ
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΚΟΤ (Κοινωνικό τιμολόγιο) οι αιτήσεις του ΚΟΤ και του Μητρώου Ευάλωτων Πελατών βάσει της φορολογικής δήλωσης 2020 (εισοδήματα, ακίνητη περιουσία και σύνθεση νοικοκυριού 2019) θα ξεκινήσουν μετά τη λήξη των φορολογικών δηλώσεων και της εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ. Η ακριβής ημερομηνία των νέων αιτήσεων θα ανακοινωθεί στη σελίδα της ΗΔΙΚΑ.


Γ.Σ. και εκλογές στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαλήνης
Την εκλογοαπαπολογιστική τους συνέλευση πραγματοποιούν σήμερα τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαλήνης. Η συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συνεταιρισμού, θα ξεκινήσει στις 9 π.μ.. Με το πέρας της θα διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., εποπτικού συμβουλίου και αντιπροσώπων στην ΠΑ.ΣΕ.ΓΕΣ . Οι εκλογές θα ολοκληρωθούν στη 1 το μεσημέρι.


Αύριο οι εκδηλώσεις των Κυπρίων Λάρισας
Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 46 χρόνων από τις μαύρες επετείους του Ιουλίου του 1974, ο Σύλλογος Κυπρίων ν. Λάρισας διοργανώνει εκδηλώσεις χρέους, μνήμης και τιμής αύριο, Δευτέρα 20 Ιουλίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα λάβουν χώρα οι εξής εκδηλώσεις: Ώρα 10.15 π.μ.: Εθνικό μνημόσυνο για τους πεσόντες και παράκληση διά την απελευθέρωση των αιχμαλώτων, την επιστροφή των προσφύγων εις τας εστίας τους και την εκδίωξη του Τούρκου εισβολέως εκ της Νήσου ημών στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλιού (πλ. Εργατικής Πρωτομαγιάς). Ομιλία από τον Δρ. Παιδαγωγικής /διευθύνοντα σύμβουλο Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου κ. Ράπτη Νικόλαο. Ωρα 11.30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων, στην πλατεία Αγαμέμνονα Μπλάνα. Ενός λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος.

 

Τιμάται αύριο η μνήμη του προφήτη Ηλία
ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Ο Ι.Ν. ΣΤΗ ΝΕΡΑΪΔΑ
Πανηγυρίζει αύριο στη μνήμη του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου και ο ομώνυμος Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία στη συνοικία Νεράιδα Λάρισας. Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών έχει ως εξής: Σήμερα Κυριακή 19 Ιουλίου, παραμονή της εορτής στις 7 το απόγευμα θα ψαλεί ο Μέγας Εσπερινός. Τη Δευτέρα το πρωί ο όρθρος και στη συνέχεια η αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου. Το απόγευμα στις 7:00 θα ψαλεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου. Επισημαίνεται ότι ιερές ακολουθίες στη μνήμη του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού θα τελεστούν και στο εσωτερικό παρεκκλήσι του μικρού Προφήτη Ηλία στην ομώνυμη πλατεία. Το φιλόθρησκο κοινό μπορεί να εξυπηρετείται από το αστικό νούμερο 4.

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
Εξάλλου πανηγυρικά θα εορτασθεί η μνήμη του Προφήτη Ηλία στο εκκλησάκι της Ανατολής, που βρίσκεται στην κορυφή του Κισσάβου σε υψόμετρο 1.978 μέτρων. Σήμερα στις 19:00 θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον (Πάνω μαχαλά) της Ανατολής. Αύριο ανήμερα της γιορτής στις 8:00 π.μ. θα μεταφερθεί η παλαιά εικόνα του Προφήτη από το χωριό στην κορυφή, όπου θα τελεσθεί η Πανηγυρική θεία λειτουργία και η τελετή του υψώματος.

ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Με τις καθιερωμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις πανηγυρίζει ο «προστάτης» των Εμπόρων της Ελασσόνας, ο Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται στον ομώνυμο κατάφυτο λόφο της Ελασσόνας και είναι «δεμένος» με την ιστορία, τις μνήμες και την καθημερινότητα της πόλης. Σήμερα παραμονή της γιορτής στις 7 το απόγευμα, θα τελεσθεί πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, ενώ στο τέλος του Εσπερινού θα ακολουθήσει το καθιερωμένο κέρασμα από τους «οικοδεσπότες» του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας. Αύριο το πρωί ανήμερα της γιορτής θα τελεσθεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Με σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας καλεί τον εμπορικό κόσμο της περιοχής να τιμήσουν και φέτος τη μνήμη του «προστάτη» τους.

 

Πανηγυρίζει η Αγ. Παρασκευή
ΣΤΟΝ ΥΠΟΓΕΙΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Την ερχόμενη Κυριακή 26 Ιουλίου, στη μνήμη της αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, πανηγυρίζει ο υπόγειος ναός της αγίας στον Άγιο Χαραλάμπο Λάρισας. Το Σάββατο 25 Ιουλίου από τις 7 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα στις 7:30 μ.μ. θα ψαλεί ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ` αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Το βράδυ από τις 9:30 μ.μ. και μετά θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία. Την Κυριακή ανήμερα της γιορτής από τις 7 π.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Υψώματος. Το απόγευμα στις 7 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση της Αγίας Παρασκευής και εν συνεχεία θα γίνει η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Αγίας. Το βράδυ της ίδιας ημέρας από τις 9:30 μ.μ. και μετά θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία για τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, Ιατρού και Θαυματουργού. Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού και χαριτόβρυτου λειψάνου της Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου και του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού. Όλες οι ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν στον κυρίως ναό του Αγίου Χαραλάμπους προς αποφυγή του συνωστισμού. Ο υπόγειος ιερός ναός θα είναι όλη ημέρα ανοικτά μόνο για προσκύνηση.

 

Αιμοδοσία στο Συκούριο  

Αιμοδοσία  διοργανώνει σήμερα ο Σύλλογος Αιμοδοτών περιοχής Συκουρίου σε συνεργασία με τον Μ.Ε.Σ., προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες αιμοδοτικές ανάγκες του φετινού καλοκαιριού. Η αιμοδοσία θα γίνει στην αίθουσα της βιβλιοθήκης Συκουρίου από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και οι αιμοδότες πρέπει να φέρουν Αστ. ταυτότητα, ΑΜΚΑ, κάρτα αιμοδότη εφόσον έχουν.

 

Αγρυπνία στον Αγ. Ιωάννη στη Βελίκα

Ιερά αγρυπνία για την εορτή της ενδόξου Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής θα τελεσθεί μεθαύριο Τρίτη από τις 8:30 μ.μ. έως τις 12:20 τα μεσάνυχτα, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Βελίκα. Στην αγρυπνία που γίνεται με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βελίκας «Φιλοκτήτης», στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του συλλόγου και κατόπιν της σύμφωνης γνώμης των πατέρων θα λειτουργήσουν οι μοναχοί της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς και θα ψάλλει μεγάλη χορωδία ψαλτών της μονής. Για όσους δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο, στις 8:30 μ.μ. μπροστά από την ταβέρνα «Ντόλτσε βήτα» της Βελίκας, θα τους μεταφέρει στη μονή το mini bus της Trekking Hellas. Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα για τον κορονοϊό.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass