Οι ελλείψεις του Λιμενικού Σταθμού Αγιοκάμπου στη Βουλή

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2020 15:14

Ερώτηση για τον ελλιπή εξοπλισμό του Λιμενικού Σταθμού Αγιοκάμπου,

κατέθεσε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» και βουλευτής Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος προς τους υπ. Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η ερώτηση έχει ως εξής: «Tο τμήμα Λιμενικού Σώματος, του Αγιοκάμπου, στα παράλια της Λάρισας, διαθέτει μόνο ένα σκάφος, το οποίο αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα και βρίσκεται στο συνεργείο, εδώ και περίπου 20 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι, για οποιοδήποτε πρόβλημα και αν παρουσιαστεί, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, στα παράλια της Λάρισας, το Λιμενικό διαθέτει μεν τζιπ και άξιους άνδρες, που εξυπηρετούν μια πολύ μεγάλη θαλάσσια περιοχή, αλλά δεν διαθέτει σκάφος, αφού το ήδη υπάρχον βρίσκεται για επισκευή. Πρόσφατα γεγονότα, όταν κινδύνεψαν ζωές παιδιών, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, αλλά και του τοπικού Τύπου, ξεπεράστηκαν, κατόπιν της συνεργασίας του Λιμενικού του Αγιοκάμπου και ιδιωτών της περιοχής, που έθεσαν τα ιδιόκτητα σκάφη τους στη διάθεση του Λιμενικού. Αυτό όμως δεν αποτελεί μόνιμη λύση στα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά περίπτωση.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός: 1. Προτίθεσθε να προχωρήσετε στην άμεση αντικατάσταση του υπάρχοντος προβληματικού σκάφους του Λιμενικού, στο Λιμεναρχείο Αγιοκάμπου, στη Λάρισα; 2. Πόσα συνολικά λιμενικά σκάφη είναι αναγκαίο να διαθέτει το Λιμεναρχείο Αγιοκάμπου της Λάρισας, σύμφωνα με τη θαλάσσια έκταση που έχει στη δικαιοδοσία του, ώστε να ανταποκρίνεται με επιτυχία στα διάφορα περιστατικά έκτακτης ανάγκης για διάσωση;».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass