ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ιδρύεται «Λαρισαϊκή Λέσχη» στη…Λάρισα

Με πρωτοβουλία ενός Λαρισαίου πτέραρχου Ε.Α

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2014 14:59 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:07

 

Του Δημήτρη Βάλλα

«Σκοπός μας ήταν η δημιουργία ενός φορέα που θα ασχολείται με πολλή αγάπη, με φαντασία και όραμα με οτιδήποτε αφορά την περιοχή της Λάρισας και παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον για κάθε Λαρισαίο, αλλά και για κάθε φίλο της Λάρισας και της Λέσχης…»

Και δεν ήθελε πολύ… η πρόταση, πραγματικά πρωτοποριακή, ανήκει στον Λαρισαίο πτέραρχο ε.α και επίτιμο Δ/κτη της Σχολής Ικάρων κ. Γρηγόρη Πρεζεράκο, που την επεξεργάστηκε , την κοινοποίησε σε φίλους και γνωστούς, αλλά και σε απλούς Λαρισαίους πολίτες – με την έννοια ότι η κοινοποίηση έγινε και μέσω διαδικτύου- και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη.

Πρόκειται για τη δημιουργία μιας «Λαρισαϊκής Λέσχης», που θα είναι ανοιχτή σε όλους και θα αποτελεί ουσιαστικά ένα ελεύθερο «φόρουμ» προβληματισμού, αλλά και πράξεων.

Η Λέσχη των Λαρισαίων αναμένεται να ιδρυθεί σύντομα, και το ερέθισμα για μια συνάντηση και μίνι συνέντευξη με τον ιδρυτή της επίσης μεγάλο:

 

Η ΛΑΡΙΣΑΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

Ο παλιός πτέραρχος με …μούσι και μαυρισμένος από τις αγροτικές εργασίες, καθώς εδώ και χρόνια τώρα ασχολείται με αυτές στη Νέα Λεύκη, μάλλον αξιωματικό του Ναυτικού θύμιζε παρά της Αεροπορίας, και η συζήτηση μαζί του, ζωντανή και ενδιαφέρουσα:

 

«Η κοινωνία , θα μας πει, λειτουργεί πάντοτε σύμφωνα με τις ανάγκες της, που διαμορφώνονται ανάλογα με τις θεμελιώδεις αρχές της, αλλά και με τις τρέχουσες συνθήκες.

Η οικονομική κρίση η οποία διέπει την εποχή μας δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε αποκύημα μόνο οικονομικών λαθών. Η φθορά της βούλησης και της πολιτιστικής κληρονομιάς του Έλληνα, καθώς και η καταστρατήγηση βασικών αρχών της λειτουργίας της κοινωνίας, προκάλεσε και δημιούργησε την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα. Η ευχή των σκεπτόμενων και των συνετών θα ήταν το κακό να σταματήσει εδώ, μια και διαφαίνεται ότι η κρίση θα βαθύνει περισσότερο.

 

Οι δυνατοί οργανισμοί όμως ξέρουν να μαθαίνουν από τα παθήματά τους και να βγάζουν από το κακό καλό. Γι’ αυτό επιβάλλεται να ενεργοποιηθεί η κοινωνία, να αποδείξει ότι διαθέτει αποθέματα ενέργειας και αντισώματα-αντανακλαστικά, ώστε να βγάλει ό,τι καλό είναι δυνατόν από το κακό που μας βρήκε. Να δράσει όχι να αντιδράσει, να δημιουργήσει όχι να καταστρέψει, να αλλάξει όχι να ισοπεδώσει και το κυριότερο να δημιουργήσει τους καινούργιους χώρους δράσης, μέσα στους οποίους θα μπορεί να δώσει με μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας τον αγώνα της.

Οι υπάρχοντες χώροι δράσης, δηλαδή το σύνολο της κοινωνικοπολιτικής δομής της χώρας σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, έχει αδυνατίσει, σε πολλές περιπτώσεις έχει καταστεί μέρος του προβλήματος και σε κάποιες άλλες το ίδιο το πρόβλημα. Οι θεσμοθετημένοι αυτοί χώροι, κατά το μάλλον ή ήττον, είναι κατειλημμένοι από τη λάθος νοοτροπία και με τον τρόπο που χρησιμοποιούνται προκάλεσαν τη σημερινή τραγική κατάσταση. Μέχρις ότου τα θεσμοθετημένα όργανα και οι φορείς λειτουργήσουν και πάλι για τον σκοπό τον οποίο υφίστανται, πρέπει να δημιουργήσουμε κι’ άλλους χώρους, που δεν θα είναι ένοχοι, χώρους όπου θα μπορούν να δράσουν αποτελεσματικά οι ενεργοί αθώοι πολίτες.

Η πρότασή μας δεν είναι από μόνη της η λύση, θέλουμε όμως και θα αγωνισθούμε για να γίνει μέρος της λύσης.

Ποια είναι όμως η πρότασή μας;

Να φτιάξουμε ένα δικό μας χώρο δράσης, συγκεκριμένα να δημιουργήσουμε μία λαρισαϊκή ένωση-λέσχη, που θα είναι απόλυτα κοντά στη Λαρισαϊκή κοινωνία και θα λειτουργεί ως μία αγορά ιδεών και προβληματισμού για ό,τι αφορά τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή .

Θα έχει ως σκοπό την αλληλεγγύη, την συντροφικότητα, την δημιουργική ψυχαγωγία, τον αθλητισμό, την ενημέρωση, την επιμόρφωση, την ανάπτυξη κριτικής δυνατότητας, τον προβληματισμό, την σύνταξη και υποβολή προτάσεων και κατά το δυνατόν την υλοποίηση και την υποστήριξη τους με δράση, για το κοινό καλό της περιοχής μας.

Μετά από πολύωρες συζητήσεις με τα αρχικά ιδρυτικά μέλη της προσπάθειας μας, αυτή η ένωση-λέσχη θα ονομασθεί:

Λαρισαϊκή Λέσχη “ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ”

Ως μέλη της λέσχης σε γενική αρχική τοποθέτηση, δυνατόν να είναι κάθε άτομο που ταυτίζει τα ενδιαφέροντά του με αυτά της λέσχης, σε μία κατηγοριοποίηση ανάλογα με την προσωπικότητά του, την καταγωγή του, την έδρα της κατοικίας του και την δυνατότητα προσφοράς του σε περιοδική ή μόνιμη βάση…»

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass