Υποτονικά κινήθηκε η αγορά

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΑ -ΑΡΚΕΤΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΟΙΞΑΝ -ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ «ΔΕΛΕΑΡ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2020 21:01

Της Νατάσας Πολυγένη

Πρώτο Σάββατο με κλειστή, αλλά και ανοιχτή αγορά χθες στη Λάρισα.

Αρκετοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται κυρίως στο κέντρο επέλεξαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους χθες, παρά την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας να παραμείνει κλειστή η αγορά τα Σάββατα μέχρι και το Σάββατο 22 Αυγούστου. Προφανώς αρκετοί ελπίζουν να γίνει το θαύμα με τις εκπτώσεις που ξεκίνησαν με μεγάλα ποσοστά και να δουν έστω λίγο χρήμα να εισρέει στα ταμεία τους, αφού ακόμη δεν έχουν συνέλθει από τη ζημιά που υπέστησαν λόγω κορονοϊού. Φέτος, βέβαια, η πενθήμερη λειτουργία των καταστημάτων αφορά μονάχα 5 εβδομάδες και όχι 8 ως συνήθως, αλλά και πάλι αρκετοί σκέφτηκαν ότι ακόμη και μία μέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Φυσικά, εξίσου πολλοί είναι και οι επιχειρηματίες που είχαν κατεβασμένα τα ρολά χθες.

Η χθεσινή μέρα ήταν αρκετά περίεργη. Αρκετά καταστήματα στο κέντρο (Ρούσβελτ, Ασκληπιού, Παπασταύρου, Κούμα) άνοιξαν και μάλιστα η κίνηση ήταν αυξημένη νωρίς το πρωί, καθώς αρκετοί σκέφτηκαν να επωφεληθούν και να κάνουν τις αγορές τους πριν ο υδράργυρος σκαρφαλώσει στα ύψη, μιας και αυτό το Σαββατοκύριακο είναι ιδιαιτέρως θερμό.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην «Ε» εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα περισσότερα μέλη παρέμειναν κλειστά. «Η εικόνα του κέντρου με ανοιχτά καταστήματα δεν είναι κάτι καινούριο. Επειδή ανοίγουν μεγάλα μαγαζιά, συμπαρασύρουν και μικρότερα που βρίσκονται δίπλα τους. Στην πλειοψηφία τους τα μαγαζιά της Λάρισας έμειναν κλειστά». Όσον αφορά στην κίνηση των καταναλωτών με τις εκπτώσεις να τρέχουν ο κ. Παπαδόπουλος σχολιάζει «Το πρώτο διάστημα είναι συνήθως διερευνητικό. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι φέτος υπάρχουν πολύ καλές εκπτώσεις άνω του 50% και ξεκίνησαν με μεγάλα ποσοστά. Όσο προχωρούν οι εκπτώσεις και χαμηλώνουν και άλλο οι τιμές, ο κόσμος ανταποκρίνεται ακόμη περισσότερο. Πιστεύω από αυτή την εβδομάδα η αγοραστική κίνηση θα είναι ακόμη πιο αυξημένη. Είμαστε αισιόδοξοι, περιμένουμε ανάκαμψη του τζίρου».
Την ικανοποίησή τους για τις εκπτώσεις εκφράζουν και οι Λαρισαίοι καταναλωτές.

Η Έφη Κ. βγήκε χθες το πρωί με την παρέα της για ψώνια. «Οι τιμές είναι πάρα πολύ καλές. Είχα κάνει την έρευνά μου πριν τις εκπτώσεις και γνώριζα. Πήρα ό,τι χρειαζόμουν μισοτιμής και σε κάποιες περιπτώσεις και ακόμη λιγότερα. Δεν ήθελα να περιμένω να πέσουν και άλλο οι τιμές, γιατί μετά δεν βρίσκεις νούμερα. Ήξερα ότι το Σάββατο τα περισσότερα μαγαζιάθα είναι κλειστά, αλλά ήξερα και ποια θα βρω ανοιχτά. Για μένα είναι μια καλή μέρα, καθώς και εγώ εργάζομαι με τα ωράρια της αγοράς και δεν μπορώ σχεδόν ποτέ να βγω. Εύχομαι ο κόσμος να έχει τη δυνατότητα να αγοράσει ό,τι χρειάζεται, γιατί πράγματι φέτος οι ευκαιρίες είναι απίστευτες και να δουλέψουν και τα μαγαζιά, γιατί κανείς δεν ξέρει τι μας περιμένει από το φθινόπωρο» αναφέρει.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass