80% η ζημιά των αμυγδαλοπαραγωγών

Ο Ν. ΓΑΤΣΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2020 15:15

Τον προϊστάμενο του τοπικού παραρτήματος του ΕΛΓΑ Ν. Λάρισας κ. Μιχάλη Λιόντο

επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας προκειμένου να ενημερωθεί για τις αποζημιώσεις των αμυγδαλοπαραγωγών, καθώς υπάρχει πρόβλημα με μειωμένη παραγωγή αμυγδάλου κατά το 2019 στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ελασσόνας, η οποία δεν έχει επιφέρει τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις στους παραγωγούς και υπάρχει ήδη πρόβλημα με τον παγετό που σημειώθηκε και φέτος στις αρχές Μαρτίου.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου Ελασσόνας, «ο προϊστάμενος του παραρτήματος κ. Λιόντος ενημέρωσε τον δήμαρχο πως η αρμόδια Επιτροπή που απαρτίζεται από εκπροσώπους της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΠΕ Λάρισας και του Υποκαταστήματος του Οργανισμού ΕΛΓΑ Λάρισας συνεδρίασε και αποφάνθηκε ότι με βάση τα απολογιστικά στοιχεία παραγωγής του 2019 η ζημία ανέρχεται σε ποσοστό μείωσης 80%. Συνεπώς, κρίνεται αναγκαία η παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να γνωμοδοτήσει υπέρ της κατάρτισης προγράμματος ΠΣΕΑ 2019 με βάσει το πόρισμα της επιτροπής.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος κ. Γάτσας τόνισε:

«Η περιοχή της Ελασσόνας, μια περιοχή που στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα, έχει πάρα πολλούς αμυγδαλοπαραγωγούς και οι ανησυχίες τους είναι δικαιολογημένα έντονες, καθώς η παραγωγή τους ήταν πολύ μικρή ώστε να καλύψει τα έξοδά τους και να ενισχύσει το εισόδημά τους. Όπως με έχουν ενημερώσει το ποσό των 80 ευρώ ανά στρέμμα ως ενίσχυση de minimis είναι πολύ μικρό, ενώ η ζημία με γνώμονα τα συγκριτικά στοιχεία που παραθέτει η επιτροπή εκτιμάται πολύ μεγαλύτερη για το 2019, τη στιγμή που το κόστος παραγωγής ανά στρέμμα ανέρχεται στα 300 ευρώ. Για τον λόγο αυτό ζητάμε από το αρμόδιο Υπουργείο τη στήριξη άμεσα των παραγωγών και ελπίζουμε σε επίσπευση των απαραίτητων ενεργειών από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ήδη έχω αποστείλει σχετικό έγγραφο προς τον Οργανισμό για τη διευκόλυνσή τους».
Τον δήμαρχο κ. Ν. Γάτσα στη συνάντηση συνόδευαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Παραγωγών Κελυφωτών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελασσόνας κ. Ζήσης Τσιόγκας με τον αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Γαλάρα καθώς και ο γεωπόνος του Οργανισμού κ. Αστέριος Νάνος.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass