Παν-Ραψανιώτικη εθελοντική αιμοδοσία

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΕΚ ΡΑΨΑΝΗΣ»

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2020 15:03

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Μεθαύριο Σάββατο 1η Αυγούστου, στις 11 πρωί στην πλατεία της Ραψάνης,

κάτω από τον παχύ ίσκιο των πλατάνων και των φλαμουριών και με το αεράκι του Αιγαίου, όλη η Ραψάνη, ντόπιοι και ετεροδημότες φίλοι και επισκέπτες θα προσφέρουν προς τον κάθε πάσχοντα άνθρωπο δώρο ζωής λίγο από το αίμα τους. Οι ανάγκες για αίμα είναι πολύ μεγάλες και δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να βρεθούν οι αναγκαίες ποσότητες εκτός από τη συνειδητοποίηση όλων μας ότι πρέπει να προσφέρουμε, εφόσον έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε. Μοναδικός ανασταλτικός παράγοντας η αδιαφορία των ανθρώπων.  Μιλώντας χθες στην «Ε» ο πρόεδρος της Κοινότητας Ραψάνης κ. Δημήτρης Ζήλος σημειώνει: «Ας καταφέρουμε να υπερνικήσουμε την αδιαφορία, διότι όλοι μας μπορεί να τύχουμε της ανάλογης ανάγκης. Με σεβασμό και διάκριση στις ανάγκες των αδυνάτων και πασχόντων και στις έκτακτες απαιτήσεις να μεταγγίσουμε τη δική μας σταγόνα ζωής ως δώρο, ως γέφυρα ζωής στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Σε πείσμα των καιρών, ας σκεφτούμε αλλιώς για να μετατρέψουμε την ελπίδα του συνανθρώπου μας σε πίστη και τον φόβο σε ασπίδα επιβίωσης. Όπου υπάρχει η ανθρωπιά, τα πάντα είναι δυνατά. Είναι όμορφα να προσφέρεις και ταυτόχρονα να λαμβάνεις. Το μήνυμα προσφοράς και της αγάπης που εμπεριέχεται στην πράξη της αιμοδοσίας οδηγεί σε κοινωνίες αλληλεγγύης και ευημερίας».
Η Κοινότητα Ραψάνης, οι Σύλλογοι Γυναικών και Μορφωτικού, σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, θα φροντίσουν να υπάρχει προς διάθεση εκτός του άνετου χώρου, όλο το απαραίτητο υγειονομικό υλικό (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά) και ότι άλλο χρειάζεται για την καλύτερη λειτουργία της αιμοδοσίας. Ο φορέας εθελοντών αιμοδοτών Ραψάνης «Ο Άγιος Γεώργιος ο εκ Ραψάνης» ευχαριστεί εκ των προτέρων όλους που με μεγάλη χαρά θα συμβάλλουν στην υλοποίηση του σκοπού αυτού. Πολλοί με την ελεύθερη βούλησή τους θα γίνουν μέλη της μεγάλης οικογένειας των εθελοντών αιμοδοτών και μετά την εορταστική και με κέφι διαδικασία θα γίνει και ρεκόρ φιαλών αίματος, μετά από πολλά χρόνια απραξίας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass