Στρατιώτης θετικός στον κορονοϊό

ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2020 20:21 | Τελευταία ενημέρωση: 01 Αυγ 2020 20:26

 Ένας στρατιώτης που κατάγεται από τον Βόλο και υπηρετεί τη θητεία του στην Αεροπορία Στρατού

στο Στεφανοβίκειο βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο νεαρός οπλίτης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», μεταφέρθηκε προχθές από το 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έχοντας συμπτώματα της νόσου, ενώ οι εργαστηριακές εξετάσεις που ολοκληρώθηκαν χθες το πρωί απέδειξαν πως ο στρατιώτης είναι θετικός στον Covid-19. Έτσι το ΓΝΛ ενημέρωσε τις εμπλεκόμενες αρχές και χθες κινήθηκε η διαδικασία για τη μεταφορά του οπλίτη στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας προκειμένου να νοσηλευθεί, ενώ θα ξεκινούσε και η διαδικασία ιχνηλάτησης με δεδομένο ότι στη Μαγνησία εντοπίσθηκε το ένα από τα 78 επιπλέον κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, όπως στη Μαγνησία αφορούσε νέο κρούσμα και προχθές.

ΓΕΕΘΑ
Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των έκτακτων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς της πανδημίας COVID-19, το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε χθες πως η χρήση μη ιατρικής μάσκας καθίσταται υποχρεωτική μεταξύ άλλων σε στρατιωτικά πρατήρια, φαρμακεία, λέσχες, σε όλους τους χώρους εστίασης τόσο για το στρατιωτικό προσωπικό όσο και για το κοινό, στα στρατιωτικά νοσοκομεία και ιατρεία από το προσωπικό, τους ασθενείς και τους επισκέπτες και, σε όλους τους επισκέπτες που εισέρχονται σε στρατιωτικές Μονάδες – Υπηρεσίες όπως και στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που εκτελεί καθήκοντα υποδοχής στις πύλες εισόδου στρατιωτικών Μονάδων – Υπηρεσιών. Υπενθυμίζεται πως οι ορκωμοσίες στρατευσίμων εκτελούνται σε εξωτερικούς χώρους χωρίς προσκεκλημένους και επισκέπτες.

 

Θετικός στον κορονοϊό Λαρισαίος εκπαιδευτικός
ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΘετικό κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε σε Λαρισαίο εκπαιδευτικό, ο οποίος πρόσφατα είχε συναντήσεις με συναδέλφους του, καθώς και με στελέχη του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την οργάνωση εκπαιδευτικού συνεδρίου στη Λάρισα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπαιδευτικός ένιωθε αδιαθεσία και με παρότρυνση του οικογενειακού του περιβάλλοντος υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού. Η συνάντηση του εκπαιδευτικού με στελέχη της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, στο γραφείο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και εκπαιδευτικοί.
Η είδηση του θετικού τεστ κορονοϊού στον εκπαιδευτικό, έγινε άμεσα γνωστή σε όσους ήρθαν σε επαφή μαζί του και στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης, σύμφωνα με τις συστάσεις του ΕΟΔΥ, κάποιοι εξ αυτών «μπήκαν» οικιοθελώς σε καραντίνα μέχρι να πραγματοποιήσουν το τεστ κορονοϊού. Συγκεκριμένα σε οικειοθελή καραντίνα βρίσκονται μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, όπου θα υποβληθούν στο τεστ κορονοϊού, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Δημαρχείο, ακολουθώντας αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της πρόληψης για διασπορά του ιού, χθες το πρωί απολυμάνθηκε το γραφείο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.      

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass