Σπείρα διαρρηκτών έκλεβε σπίτια σε Λάρισα και Ελασσόνα

ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΔΡΟΥΣΕ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ -ΚΛΕΦΤΗΣ ...ΠΑΛΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ, ΠΟΥ ΕΣΠΑΓΕ ΤΟΥΣ ΜΥΛΟΥΣ -ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΠΟ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΑ

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2020 20:20 | Τελευταία ενημέρωση: 01 Αυγ 2020 20:25

Σε Λάρισα και Ελασσόνα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δρούσε

μια τετραμελής τουλάχιστον σπείρα Θεσσαλονικέων που ερχόταν στη Λάρισα με σκοπό τις κλοπές σε σπίτια.
Οι κλέφτες δρούσαν πρωινές προς μεσημβρινές ώρες, όταν δηλαδή οι ένοικοι απουσίαζαν στις δουλειές, είτε στο κέντρο της Λάρισας είτε σε συνοικίες επιλέγοντας διαμερίσματα οι είσοδοι των οποίων διέθεταν παλιότερου τύπου κλειδαριές, με τους δράστες να σπάνε τον «μύλο» της κλειδαριάς και να μπαίνουν στα σπίτια.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», από τον περασμένο Μάιο οι δράστες έκλεψαν 12 σπίτια σε Λάρισα και Ελασσόνα, με τελευταίο προχθές το μεσημέρι, το διαμέρισμα ενός 42χρονου Λαρισαίου στην περιοχή του ΟΣΕ από το οποίο έκλεψαν κοσμήματα αξίας 4.800 ευρώ.
Η διερεύνηση της τελευταίας κλοπής ήταν που οδήγησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης, με αποτέλεσμα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας να συλλάβουν χθες το πρωί στη Θεσσαλονίκη έναν 45χρονο υπήκοο Αρμενίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τριών ακόμη συνεργών του.
Οι κλέφτες φαίνεται πως έρχονταν στη Λάρισα με το αυτοκίνητο του συλληφθέντα και μόνο την περασμένη Πέμπτη, έχοντας αποθρασυνθεί, έκλεψαν διαδοχικά τρία σπίτια στην ίδια οδό στην περιοχή του ΟΣΕ.
Σημειώνεται πως κλοπές σπιτιών με την ίδια μεθοδολογία, της θραύσης δηλαδή του «μύλου» της κλειδαριάς, είχαν καταγγελθεί και στο πρόσφατο παρελθόν από Λαρισαίους που διαμένουν στο κέντρο της πόλης, ενώ στις αρχές του μήνα αντίστοιχες καταγγελίες αφορούσαν σε διαμερίσματα της Ελασσόνας, με την ΕΛ.ΑΣ. να εξετάζει το ενδεχόμενο η σπείρα των Θεσσαλονικέων να εμπλέκεται και σε άλλες κλοπές ή διαρρήξεις σπιτιών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», μια απόπειρα κλοπής στην οδό Μουρούζη, στον Άγιο Νικόλαο, αποτράπηκε όταν οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους.
Στόχος τους προφανώς ήταν τα χρυσαφικά, κοσμήματα και μετρητά αλλά έκλεβαν και ό,τι τους φαινόταν χρήσιμο, όπως γυαλιά ηλίου από ένα διαμέρισμα, αλλά και είδη που μπορούσαν να μεταπωληθούν όπως οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Από την τελευταία μάλιστα κλοπή από το σπίτι 42χρονου Λαρισαίου έκλεψαν έναν παλαιό κουμπαρά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπως και ένα γυναικείο σακίδιο πλάτης.
Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.               

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass