Τα έξυπνα παιδιά... έξυπνα απασχολούνται

ΤΑ ΚΔΑΠ «ΕΞΥΠΝΑ ΠΑΙΔΙΑ» ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2020 9:00

Ένας χώρος δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 5-12 ετών που προσφέρει

καινοτόμες δραστηριότητες και έχει ως όραμά του την ανάπτυξη της δημιουργικότητας των παιδιών, την εξέλιξη των ταλέντων τους και τη συναισθηματικής τους ευφυίας, δίνοντάς τους ερεθίσματα μέσω των καινοτόμων δραστηριοτήτων που προσφέρει.
Όλα τα παραπάνω είναι το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Έξυπνα Παιδιά» και μάλιστα εις... διπλούν. Αυτό διότι το 1ο κέντρο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην οδό Κενταύρων 15Β, πλησίον πλατείας Εβραίων και το 2o κέντρο Μανδηλαρά 108 & Υψηλάντου στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.
Η Αρχιτεκτονική, η Ρητορική, ο Δημιουργικός Λόγος, η Ρομποτική, η Συναισθηματική νοημοσύνη, το Σκάκι, η Χημεία, η Αυτοάμυνα, ο Χορός (Zumba, hiphop, παραδοσιακοί κ.ά.), το Θέατρο, η Μαγειρική-Υγιεινή διατροφή και τα Εικαστικά είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που γίνονται, πάντα με την καθοδήγηση εξειδικευμένων επαγγελματιών.
«Οι δραστηριότητές μας είναι καινοτόμες γιατί δίνουν στα παιδιά τη δυνατότητα μέσα από την ενασχόληση με διαφορετικά αντικείμενα, να μάθουν καινούρια πράγματα, να αναπτύξουν νέες δεξιότητες, να κάνουν νέους φίλους και να περάσουν όμορφα και δημιουργικά μέσα σ’ έναν χώρο πολύ προσεγμένο. Μέσα σε ένα 4ωρο πρόγραμμα καθημερινά, το παιδί εναλλάσσεται ανά ώρα σε δραστηριότητες που δεν το αφήνουν να βαρεθεί. Δραστηριότητες που σε άλλη περίπτωση για να τις προσφέρει ένας γονιός θα κόστιζαν αρκετά. Η παρακολούθηση των προγραμμάτων μας είναι ΔΩΡΕΑΝ για όσες μητέρες πληρούν τις προϋποθέσεις και εντάσσονται στο πρόγραμμα «εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» (ΕΣΠΑ)» εξηγούν οι υπεύθυνοι του ΚΔΑΠ στην «Ε» και προσθέτουν ότι «Στο κέντρο μας υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες δραστηριότητες. Στην Αρχιτεκτονική για παράδειγμα, τα παιδιά μαθαίνουν να κάνουν ελεύθερα απλά σχέδια, πειραματίζονται με κατασκευές, καλλιεργούν την ορολογία της Αρχιτεκτονικής και μαθαίνουν για την ελληνική Αρχιτεκτονική. Η συνεργάτιδά μας που συντονίζει το πρόγραμμα της Αρχιτεκτονικής είναι διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός και στον υπόλοιπό της χρόνο ασχολείται επαγγελματικά με αυτό. Αυτό το κάνουμε σε όλες τις δραστηριότητές μας ώστε τα παιδιά να έχουν μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση.
Στη Ρητορική επίσης, που είναι η τέχνη του λόγου, τα παιδιά με την καθοδήγηση φιλόλογου μαθαίνουν να επιχειρηματολογούν, να παίρνουν μέρος σε συζητήσεις εκφράζοντας τις απόψεις τους, μαθαίνουν να εκφράζονται αυθόρμητα, να λειτουργούν ομαδικά και να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους.
Στο σκάκι, με την καθοδήγηση έμπειρου και καταξιωμένου δασκάλου αναπτύσσουν μεθοδικότητα, στρατηγική, αυτοσυγκέντρωση, υπομονή και επιμονή. Μαθαίνουν να παίζουν άριστα σκάκι και παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς.
Μέσα από το πρόγραμμα της συναισθηματικής νοημοσύνης τα παιδιά μαθαίνουν ότι η διαχείριση των συναισθημάτων μας είναι το κλειδί της προσωπικής και επαγγελματικής επιτυχίας. Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε, αυτό που έχουμε «μέσα» μας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε χαρούμενα και ευτυχισμένα παιδιά. Παιδιά με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και έτοιμα να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε μορφή εκφοβισμού».
Για τους χώρους στους οποίους γίνονται οι δραστηριότητες τονίζουν πως «Όλες μας οι δραστηριότητες γίνονται στον χώρο του Κέντρου μας. Βάσει νόμου απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα εκτός αυτού και οποιαδήποτε συνεργασία με αθλητικούς συλλόγους, κέντρα ξένων γλωσσών κ.τ.λ. Έχει να κάνει καθαρά με την ασφάλεια των παιδιών και είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με αυτό».
Σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί εξαιτίας του COVID-19 τονίζουν πως «Στο κέντρο μας τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας και υγιεινής. Μικρός αριθμός παιδιών ανά αίθουσα, συχνή χρήση αντισηπτικού, χρήση μάσκας από τους συνεργάτες μας, καθαριότητα του χώρου καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής των παιδιών και καλός εξαερισμός. Κάθε παιδί έχει τον προσωπικό του φάκελο με τα είδη χειροτεχνίας που χρειάζεται».
Εν κατακλείδι το μήνυμα που στέλνουν προς τους γονείς είναι το εξής: «Καλούμε όλους του γονείς να επισκεφτούν το ΚΕΝΤΡΟ μας, μαζί με τα παιδιά τους. Γιατί αυτά είναι τα άμεσα ενδιαφερόμενα και πιστεύουμε πολύ στη δική τους κρίση. Να δουν τις εγκαταστάσεις μας, να γνωρίσουν τους συνεργάτες μας και να τους ενημερώσουμε για τις όμορφες και καινοτόμες δραστηριότητές μας».Πληροφορίες
1ο Kέντρο: Κενταύρων 15Β
(Πλησίον πλατείας Εβραίων)
Τηλ: 2410 254254
2ο Kέντρο: Μανδηλαρά 108
& Υψηλάντου (Αγιος Κωνσταντίνος)
Τηλ: 2410 552242 & 6906975369
Ιστοσελίδα: exypna.gr
Facebook: ΕΞΥΠΝΑ ΠΑΙΔΙΑ
Instagram: exypna_paidia
Email: info@exypna.gr

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass