Οι πρώτοι με μάσκες στα πλοία…

Λαρισαίοι κατά την επιστροφή τους από την Αλόννησο

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2020 21:27

Την εισήγηση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους στα πλοία έκανε δεκτή η Κυβέρνηση, με αποτέλεσμα από τις 4 Αυγούστου και μετά όλοι μέσα σε αυτά να έχουν ως αξεσουάρ τη μάσκα.


Ημασταν από τους πρώτους που ταξιδέψαμε με το νέο μέτρο στη διαδρομή Αλόννησος- Βόλος μετά τα εγκαίνια του πρώτου υποθαλάσσιου μουσείου, όπου πήραμε και τις πρώτες γνώμες των επιβατών.
Ο Βασίλης Πινακάς πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και ο Γιάννης Μπουτίνας περιφερειακός σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα Τουρισμού έκαναν και τα πρώτα σχόλια. Ο Βασίλης Πινακάς μας είπε: «Θεωρώ το μέτρο απαραίτητο μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και πρέπει να υπάρξουν μέτρα προφύλαξης. Δυστυχώς δείξαμε εφησυχασμό και τώρα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη μάσκα μας παντού».
Ο Γιάννης Μπουτίνας από την πλευρά του μας μίλησε περισσότερο για το τουριστικό πρόβλημα, λέγοντας ότι η χρήση μάσκας θα περιορίσει τα κρούσματα του κορονοϊού και θα υπάρξουν λιγότερες απώλειες τουριστών από το ποσοστό που έχουμε μέχρι τώρα. Κάθε προφύλαξη φέρνει αύξηση τουρισμού και εσόδων στους κατοίκους των νησιών που περιμένουν τους καλοκαιρινούς μήνες να βγάλουν το ετήσιο εισόδημά τους».
Η καθηγήτρια του Μουσικού Σχολείου Λάρισας Εύη Τσιούκα που συνόδεψε τους μαθητές στις Βόρειες Σποράδες για να δούνε από κοντά τον μαγικό κόσμο της υποβρύχιας αρχαιολογίας (ήρθαν σε επαφή με τον «Παρθενώνα των Υποθαλάσσιων Μουσείων», το ναυάγιο της Περιστέρας, ενώ μέσω του εκπαιδευτικού παιχνιδιού της μουσειοσκευής είχαν τη δυνατότητα να υποδυθούν τον δύτη, τον αρχαιολόγο, τον περιβαλλοντολόγο κ.λπ.) μας είπε ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα με τη χρήση της μάσκας, ενώ μία ακόμα συνεπιβάτισσα η Εύη Χ. τόνισε ότι θα έπρεπε ίσως να είχαν πάρει πιο νωρίς τέτοια προληπτικά μέτρα.
Ένας νέος, ο Γιάννης Κ. είπε ότι στην αρχή του ταξιδιού αισθάνθηκε άσχημα με τις νέες συνθήκες και προβληματίστηκε ειδικά όταν είδε ότι η πλειοψηφία του πλοίου έκανε χρήση μάσκας μετά την αύξηση των κρουσμάτων.
Και όπως φάνηκε κανένας δεν έχασε το κέφι του, αφού εν μέσω χειροκροτημάτων των μασκοφόρων επιβατών γιόρτασε τα γενέθλιά του το μέλος του γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας Θόδωρος Δαφέρμος.
Εμείς απλά θα επισημάνουμε ορισμένες ελλείψεις κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου. Στους επιβάτες κατά την επιβίβασή τους θα πρέπει να γίνεται θερμομέτρηση, ενώ κατά την αποβίβαση θα πρέπει να κρατούνται οι αποστάσεις με μεγαλύτερη ακρίβεια. Επίσης η χρήση γαντιών, που δεν υπήρχαν μέσα στο πλοίο, θα πρέπει να γίνει απαραίτητη. Στα θετικά ότι υπήρξε αφθονία αντισηπτικού.
Ήταν η πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου και τα αρνητικά ελπίζουμε να καλύφθηκαν για την προστασία της υγείας των πολιτών…

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass