Βεβήλωσαν τον ιερό χώρο του Αγίου Αχιλλίου

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΕΞΑΡΣΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΩΝ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2020 21:30

Αναμφίβολα φίλαθλοι είναι οι δράστες. Έτσι τουλάχιστον δείχνουν τα γκράφιτι και τα συνθήματα πάνω στη μαρμάρινη επιφάνεια του τοίχου που περιβάλλει και στηρίζει τον υπαίθριο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου.


Τα άσπρα μαρμάρινα πλακίδια έχουν εξαφανιστεί κάτω από τα συνθήματα που βεβηλώνουν τον ιερό τόπο, ενώ την υπέροχη αισθητική του εικόνα αντικατέστησε η ασχήμια, που προκάλεσε η ανθρώπινη παρέμβαση.
Δίχως λογική και αιτία, οι επιφάνειες του τοίχου έγιναν στόχος βανδάλων και δέχθηκαν το μένος τους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα στο συγκεκριμένο μέρος, τα οποία εντοπίζονται επίσης συχνά και σε άλλα σημεία της Λάρισας, όπως σε παιδικές χαρές, σε πλατείες, σε αρχαιολογικά μνημεία κ.α.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Λαρισαίων θα κληθεί να καθαρίσει την ασχήμια. Συνεργεία του, θα απασχοληθούν επί ώρες στο συγκεκριμένο σημείο, για να επαναφέρουν την αρχική του μορφή, καθαρίζοντας τις μπογιές.
Το θέμα το βανδαλισμών στην πόλη απασχόλησε πρόσφατα και το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, όπου ειπώθηκε πως παρατηρείται έξαρση του φαινομένου.
Σε εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Γιάννης Αλεξούλης, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «οι παραβατικές συμπεριφορές και οι βανδαλισμοί προέρχονται από «μια μικρή ομάδα «πολιτών», που εκμεταλλεύονται την υπομονή και την ανοχή του Δήμου και των συμπολιτών τους.
Έχουμε χρέος να καταδικάσουμε αυτές τις συμπεριφορές και πράξεις βανδαλισμού, να προστατέψουμε την πόλη από όσους κακοπροαίρετα την κακοποιούν, αλλά και να στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε παρόντες στη νέα εποχή που έρχεται και ότι δεν θα συνεχίσουμε να τις ανεχόμαστε».
Ο κ. Αλεξούλης σημειώνει ότι «για την αποκατάσταση αυτών των καταστροφών δαπανάται χρόνος και χρήμα, που θα μπορούσαν να δαπανηθούν για έργα ανάπλασης και ανάπτυξης…» τονίζοντας: «Δεν είναι τυχαίο ότι το μεγαλύτερο μέρος των συνεργείων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, απασχολείται για την αποκατάσταση ζημιών από βανδαλισμούς , σε βάρος της αποκατάστασης φυσιολογικών φθορών. Το ίδιο συμβαίνει και με τις Υπηρεσίες Καθαριότητος, Πρασίνου και Δημοτικής Αστυνομίας».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass