Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες των πολιτών

Ο Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2020 18:31

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Για απέλπιδες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Τεμπών προκειμένου να πείσει τους δημότες για τα πεπραγμένα ενός έτους «διακυβέρνησης» του Δήμου Τεμπών, κατηγορεί τον δήμαρχο Γιώργου Μανώλη ο προκάτοχός του Κώστας Κολλάτος.


Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του δημάρχου, ο κ. Κολλάτος με ανακοίνωσή του αναφέρει: «Είναι εμφανής η αδυναμία της σημερινής Δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί τις κρίσιμες επιλογές του Δήμου, ενώ η ανικανότητα και οι ανασφάλειές της την οδηγούν στον βούρκο της παραπολιτικής. Και αυτό βέβαια δεν γίνεται τυχαία.
Αποσκοπεί να κρύψει την ολιγωρία της, το τάξιμο στους πάντες τα πάντα, την αδράνειά της σε κρίσιμα ζητήματα, την αδυναμία στήριξης των τοπικών κοινωνιών.
Δυστυχώς διαψεύστηκαν όσοι πίστεψαν ότι πρόκειται για μια Δημοτική Αρχή με μετριοπαθές πρόσωπο. Η αλαζονεία τού δημάρχου, η αυταρχικότητα των αντιδημάρχων, το «βόλεμα» των ημετέρων, το ψαλίδισμα στη δημοκρατία αποτελούν καθημερινά χαρακτηριστικά.
Στον έναν χρόνο, λοιπόν, της διακυβέρνησής της πέραν των επισκέψεων σε θρησκευτικούς χώρους για τοπικές εορτές και κοινωνικές εκδηλώσεις, που καλώς πραγματοποίησε, κατάφερε ακόμη δύο πράγματα.
Πρώτον συνεχίζει να φωτογραφίζεται και να επιδεικνύει έργα που κάποιοι άλλοι κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες για να τελεσφορήσουν και δεύτερον υποδεικνύεται «μετρ» στις απευθείας αναθέσεις.
Παράλληλα, ενώ δεν κάνει καμία προσπάθεια δημιουργίας ενεργειακής κοινότητας, όπως είχε υποχρέωση, κατέφερε να παραδώσει δημοτικές εκτάσεις σε ιδιώτες για την κατασκευή Φ/Β πάρκων, γελοιοποιώντας μάλιστα δύο φορές το Δ.Σ.
Πρέπει όμως να σταθούμε σε κάποια σημεία της συνέντευξης του Δημάρχου.
Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΥΑΤ, αρέσκεται να χρησιμοποιεί εκφράσεις για οικονομικά ανοίγματα χάριν εντυπωσιασμού, αδιαφορώντας ότι είναι ένας ζωντανός οργανισμός με υποχρεώσεις και απαιτήσεις.
Αποκρύπτει επιμελώς τη συνεισφορά της ΔΕΥΑΤ στον Δήμο με το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ, ποσό που προκύπτει τόσο με την ανάληψη υποχρεώσεων κατά τη συνένωσή της, όσο και με την απόδοση εσόδων προς τον Δήμο.
Αποκρύπτει με μαεστρία τα έργα περίπου 20 εκατ. ευρώ που πραγματοποιεί η ΔΕΥΑΤ μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, που η προηγούμενη Δημοτική Αρχή κατάφερε να εντάξει.
Τέλος επιλεκτικά γίνεται αναφορά στις οφειλές, χωρίς να αναφέρονται οι απαιτήσεις της.
Ενημερωτικά για τον στρατηγικό σχεδιασμό της Κοιλάδας των Τεμπών, ουδέποτε τοποθετήθηκε και ουδέποτε κατέθεσε οποιαδήποτε πρόταση ο κος Δήμαρχος. Στεκόταν πάντα κριτικά απέναντι στον σχεδιασμό, ενώ τις ενέργειές μας τις αντιμετώπιζε με χλευασμό.
Μακάρι τώρα να αλλάξει τακτική και συμπεριφορά, γιατί η αδράνεια που επιδεικνύει η Δημοτική Αρχή, αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν την ενδιαφέρει η αναπτυξιακή πρόταση της Κοιλάδας των Τεμπών.
Αλλά είπαμε... χρειάζεται όραμα.
Στα προβλήματα της καθημερινότητας αποσιωπεί επιμελώς την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλε η πρώην Δημοτική Αρχή για την εμπέδωση του Δημόσιου-Δημοτικού χαρακτήρα της αποκομιδής των απορριμμάτων, καθώς και την οργάνωση με την πρόσληψη μέσω της 3Κ μονίμου προσωπικού. Η δε προμήθεια του υπερσύγχρονου πλυντηρίου κάδων συμβασιοποιήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και είναι απορίας άξιον ότι δεν έχει τεθεί σε λειτουργία ακόμη.
Υπερηφανεύεται και καλά κάνει για την ποιοτική και ποσοτική επάρκεια του νερού ύδρευσης στην παραλία Αιγάνης, αλλά αποσιωπά εντέχνως ότι το έργο Π/Υ 300.000 ευρώ κατασκευάστηκε από πόρους ιδίων εσόδων από την «υπερχρεωμένη» ΔΕΥΑΤ.
Για το ζήτημα του κόμβου στο ύψος του Πυργετού.
Πράγματι έχει αφεθεί από τη νυν Δημοτική Αρχή το θέμα κατασκευής του ολοκληρωμένου κόμβου. Καμία ενέργεια, πέρα από κάποιες σπασμωδικές κινήσεις δεν πραγματοποίησε, ενώ στο συνέδριο Υποδομών που διεξήχθη στη Λάρισα και ήταν μία πρώτης τάξης ευκαιρία να δεσμευθεί δημόσια ο Υπουργός, η απουσία του Δημάρχου υπήρξε εκκωφαντική.
Υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των αναλογικών διοδίων θα υπάρξει η δυνατότητα κατασκευής ως νέο έργο.
Και αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι έχει ολοκληρωθεί και πρέπει να παραδοθεί άμεσα η μελέτη κατασκευής από την κοινοπραξία M/C, υπάρχει περιβαλλοντική αδειοδότηση, ενώ έχει δρομολογηθεί από τον Απρίλιο του 2016 (ΦΕΚ83ΑΑΠ/2016) η διαδικασία των απαλλοτριώσεων.
Σχετικά με τη στάση του προαστιακού.
Υπάρχει τοπογραφική αποτύπωση και περιβαλλοντική αδειοδότηση, ενώ σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Μεταφορών της προηγούμενης κυβέρνησης, αναμενόταν η εκπόνηση των στατικών μελετών και η οριστικοποίηση τού Π/Υ από την ΕΡΓΟΣΕ, ώστε να ενταχθεί στο νέο ΠΔΕ. Επειδή η δημόσια διοίκηση έχει συνέχεια, επαφίεται στη βούληση και στην πίεση που ασκεί η εκάστοτε Δημοτική Αρχή για την επίσπευση των διαδικασιών.
Η νυν Δημοτική αρχή επέλεξε την περίπτωση του Ευαγγελισμού ως ενδιάμεση στάση τού προαστιακού, δημιουργώντας εντάσεις μεταξύ των τοπικών κοινωνιών.
Εξάλλου όλοι θυμούνται τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που υποκινούνταν από την νυν Δημοτική Αρχή για τη λειτουργία προαστιακού στον Ευαγγελισμό, ενώ η επιλογή από τη μεριά μας ως στάση στην ΙΤΕΑ έχει να κάνει -πέραν της εξυπηρέτησης των δημοτών συγκοινωνιακά- με τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάδειξης της Κοιλάδας των Τεμπών, μιας και η θέση του βρίσκεται μόλις 50 μέτρα, από την είσοδο του θεματικού πάρκου που οραματιζόμαστε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass