Μαζική ιχνηλάτηση κατοίκων στην Καρυά Ελασσόνας

Μετά και τα 5 θετικά κρούσματα σε οικογένεια 65χρονης που επέστρεψε από την Αλβανία - Αυστηρές συστάσεις του Δήμου Ελασσόνας για χρήση μάσκας - «Ορφανό» κρούσμα σε χωριό του Δήμου Τεμπών

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2020 15:20

Σε μαζική ιχνηλάτηση των κατοίκων της Καρυάς Ελασσόνας αναμένεται να προχωρήσουν από σήμερα οι υγειονομικές αρχές, μετά και τη διάγνωση τεσσάρων νέων κρουσμάτων κορονοϊού.


Τα τέσσερα νέα θετικά κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά χθες το απόγευμα, προκαλώντας την κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών, αποτελούν συγγενικά πρόσωπα Αλβανίδας υπηκόου και κατοίκου του χωριού. Η γυναίκα επέστρεψε πρόσφατα στην Ελλάδα από τη γενέτειρά της και η ίδια διαγνώσθηκε θετική στον κορονοϊό στις 13 Αυγούστου, γι’ αυτό και ιχνηλατήθηκαν τα συγγενικά της πρόσωπα που χθες αποδείχθηκαν θετικοί, με το συνολικό αριθμό των νοσούντων στην Καρυά να ανέρχεται σε πέντε κατοίκους.
Μετά και την εξέλιξη αυτή ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκ. Γάτσας απηύθυνε χθες «αυστηρή προειδοποίηση προς όσους αδιαφορούν για τα μέτρα προστασίας και ειδικά τις επαφές των κρουσμάτων που οφείλουν να τεθούν σε καραντίνα», ενώ ο πρόεδρος της κοινότητας Καρυάς, Ν. Κατσίβελος ενημέρωσε όλους όσοι συναντήθηκαν ή ήρθαν σε επαφή με τα μέλη της οικογένειας να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Νωρίτερα, χθες το μεσημέρι, το Συντονιστικό Κέντρο Περιφέρειας Θεσσαλίας Covid -19 ανακοίνωσε ένα νέο κρούσμα στη Λάρισα από τα τρία συνολικά, καθώς τα άλλα δύο αποτελούν κατοίκους της Φθιώτιδας, οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Το χθεσινό, νέο, ορφανό κρούσμα αφορά σε γυναίκα κάτοικο χωριού του Δήμου Τεμπών. Προχθές Σάββατο, επίσης στον νομό Λάρισας, καταγράφηκε ένα ακόμη νέο κρούσμα που αφορούσε σε κάτοικο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος εξετάστηκε στη Λάρισα.
Προς το παρόν το ενδιαφέρον στρέφεται στο ορεινό χωριό της Ελασσόνας και στις σημερινές ιχνηλατήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση της τυχόν διασποράς με δεδομένο ότι η γυναίκα που νόσησε, λόγω εργασίας, συναναστρέφεται με ικανό αριθμό κατοίκων.

 

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Για το ίδιο θέμα από τον Δήμο Ελασσόνας ανακοινώθηκε χθες βράδυ ότι «αυστηρές συστάσεις για χρήση μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους στην Κοινότητα Καρυάς απευθύνει ο Δήμος Ελασσόνας μετά την αλληλουχία κρουσμάτων του νέου κορονοϊού που παρουσιάστηκε χθες μετά από ενημέρωση του ΕΟΔΥ».
Από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκε ότι «στην κοινότητα Καρυάς του Δήμου Ελασσόνας επιβεβαιώθηκαν 5 κρούσματα του νέου κορονοϊού, τα οποία ανήκουν στην ίδια οικογένεια κατοίκων της κοινότητας.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός ενημέρωσε τηλεφωνικά τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα και ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου και της Κοινότητας στις εργασίες δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ, που θα πραγματοποιηθούν σήμερα το πρωί στις 10:00 στον οικισμό της Καρυάς.
Τα 4 μέλη της οικογένειας, μεταξύ των οποίων ένα ανήλικο τέκνο, αποτελούν την αλληλουχία της μετάδοσης της 65χρονης γυναίκας, η οποία επισκέφθηκε πρόσφατα την Αλβανία και στη συνέχεια παρουσίασε συμπτώματα του ιού, οπότε προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Ήδη ο πρόεδρος της Κοινότητας Καρυάς κ. Ν. Κατσίβελος ενημερώνει ατομικά όσους συνάντησαν ή ήρθαν σε επαφή με τα μέλη της οικογένειας να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό έως τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας που θα πραγματοποιηθεί στις επαφές αυτές.
Ο δήμαρχος Ελασσόνας απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όσους αδιαφορούν για τα μέτρα προστασίας και ειδικά τις επαφές των κρουσμάτων που οφείλουν να τεθούν σε καραντίνα, σημειώνοντας: «Η μετάδοση σε μία μικρή κοινότητα είναι πολύ πιθανή και ενέχει τεράστιο κίνδυνο ειδικά σε κοινότητες με γηρασμένο πληθυσμό.
Όσοι παρουσιάζουν και το παραμικρό σύμπτωμα της νόσου παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με γιατρό ή με το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας. Όσο συντομότερα εντοπίσουμε τα κρούσματα, τόσο μικρότερη θα είναι η διασπορά του ιού» καταλήγει η ανακοίνωση».

 

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ
Στο μεταξύ σε απολύμανση όλων των κοινόχρηστων δημοτικών χώρων προχώρησε χθες η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ελασσόνας κατ’ εντολή του δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα, μετά και τις ανησυχίες των κατοίκων στην Καρυά.
Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Βορείου Τομέα κ. Ι. Νάνος, Νότιου Τομέα κ. Γ. Κατσιούρας, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Καθαριότητας κ. Κ. Αργυρίου με τον απαραίτητο εξοπλισμό και το προσωπικό, μετέβησαν στην κοινότητα Καρυάς και με την παρουσία του προέδρου κ. Ν. Κατσίβελου πραγματοποιήθηκε ψεκασμός σε κοινόχρηστους χώρους.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Γ. Κατσιούρας δήλωσε πως «οι δημότες μπορούν να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια, οι ψεκασμοί του Δήμου θα συνεχιστούν αν κριθεί απαραίτητο και δοθεί εντολή εκ νέου από επίσημο φορέα, αυτή τη στιγμή συστήνουμε ψυχραιμία από όλους και το σημαντικότερο να γίνει κατανοητό ότι δεν θα αποδώσουν τα αναμενόμενα αν οι πολίτες δεν υπακούσουν στις οδηγίες του ΕΟΔΥ και δεν τηρήσουν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί από την πολιτεία για όσο καιρό χρειαστεί».

 

ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Τέλος το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19, σε χθεσινή ανακοίνωσή του σημειώνει πως «ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι.
Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.
Στην περιοχή της Λάρισας: Καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid-19. 2 κρούσματα διαμένουν σε άλλη γεωγραφική Περιφέρεια και διαγνώστηκαν στο Π.Γ.Ν.Λ. μετά από συμπτωματολογία, ενώ 1 ακόμα θεωρείται «ορφανό».
Στην περιοχή της Καρδίτσας: Καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα Covid-19. 1 κρούσμα αποτελεί στενή επαφή παλαιότερου κρούσματος, ενώ τα άλλα 2 θεωρούνται «ορφανά». Στην περιοχή της Σκιάθου: Καταγράφηκε 1 νέo κρούσμα Covid-19. Το κρούσμα θεωρείται «ορφανό», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Διασωληνώθηκε 85χρονη, αποσωληνώθηκαν άλλες δύο γυναίκες

Στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύεται από χθες μια 85χρονη γυναίκα μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της. Η 85χρονη από τον Αμπελώνα νοσούσε από κορονοϊό και ενώ νοσηλευόταν στο Τμήμα Λοιμωδών χρειάσθηκε χθες να διασωληνωθεί και να εισαχθεί στη ΜΕΘ του ΠΠΓΝΛ. Αντίθετα καλά είναι τα νέα για άλλες δύο γυναίκες επίσης από τον Αμπελώνα που νοσηλεύονται στην ίδια ΜΕΘ. Ο λόγος για μια 66χρονη και για μια 63χρονη οι οποίες  αποσωλωνηνώθηκαν καθώς βελτιώθηκε η κατάστασή τους. Μετά τη χθεσινή εξέλιξη στη ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι τρεις νοσούντες από κορονοϊό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass