«Ανθεί» η ελεύθερη κατασκήνωση στις παραλίες

ΕΝΩ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ - ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΣΤΙΕΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2020 21:04

Της Λένας Κισσάβου

Εκρηκτική αύξηση της ελεύθερης κατασκήνωσης, στις παραλίες του Δήμου Αγιάς, εμφανίζεται

φέτος το καλοκαίρι, σε μια εποχή που όλη η χώρα βρίσκεται σε κλοιό υγειονομικών μέτρων. Το φαινόμενο που δείχνει να έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις πολλών επισκεπτών, οι οποίοι καταγγέλλουν πως «τα μονοπάτια που οδηγούν στις παραλίες έχουν γεμίσει ακαθαρσίες και σκουπίδια, ενώ η αμμουδιά έχει γεμίσει με απομεινάρια από τις φωτιές που ανάβουν οι κατασκηνωτές τα βράδια». Παράλληλα, διερωτώνται: «λόγω του κορονοϊού πρέπει όλοι να τηρούμε τα προληπτικά υγειονομικά μέτρα διότι σε άλλη περίπτωση θα πληρώσουμε πρόστιμο. Για το ελεύθερο κάμπινγκ στις παραλίες, που είναι παράνομο και αποτελεί εστία μόλυνσης, δεν υπάρχουν έλεγχος και πρόστιμα;».
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία απαγορεύεται η ελεύθερη κατασκήνωση (ή η στάθμευση τροχόσπιτων) σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παραλίες, παρυφές δημόσιων δασών και «εν γένει κοινόχρηστους χώρους». Προβλέπεται η δυνατότητα σύλληψης και τήρησης της αυτόφωρης διαδικασίας, καθώς και διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.
Οι καταγγελίες έχουν φτάσει στους αρμόδιους αντιδημάρχους του Δήμου Αγιάς, οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν την Αστυνομία, που είναι ο αρμόδιος φορέας να προχωρήσει σε ελέγχους και να επιβάλλει την εφαρμογή του νόμου. Οι καταγγελίες αφορούν τις παραλίες Κουτσουπιάς και Ρακοποτάμου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το φαινόμενο εντοπίζεται μόνο σε αυτές. Παράλληλα, αυξάνεται και η κίνηση των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων, τα οποία επίσης καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους. Ερωτηθείς ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αγιάς, κ. Νίκος Ντάγκας, υποστήριξε «στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, οι φίλοι του κάμπινγκ, έχουν την επιλογή να κατασκηνώσουν είτε στο δημοτικό κάμπινγκ στο Στόμιο, όπου υπάρχουν οι υποδομές για τη φιλοξενία τους, είτε σε δύο ιδιωτικά κάμπινγκ που λειτουργούν στον Αγιόκαμπο.
Εκτός του ότι το ελεύθερο κάμπινγκ δεν επιτρέπεται πουθενά, βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση με την εμφάνιση της πανδημίας, κατά την οποία όλοι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δεν μπορεί όλες οι επιχειρήσεις και οι πολίτες να αναγκάζονται να εφαρμόσουν υγειονομικά μέτρα για αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού και άλλοι να αδιαφορούν...».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass