Σε κρίση και η Αιδηψός, η αγαπημένη των Λαρισαίων

Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΕΠΛΗΞΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ -ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2020 15:03

Του Κώστα ΤσόλαΚάθε χρόνο η κοσμοπολίτικη λουτρόπολη της Αιδηψούς,

ήταν ο αγαπημένος τόπος προορισμού για διακοπές και λουτροθεραπεία, αφού τα ιαματικά νερά των λουτρών της είναι κατάλληλα για να θεραπεύσουν πολλές παθήσεις του ανθρώπινου οργανισμού. Πέρα από τη λουτροθεραπεία υπάρχει και η άλλη Αιδηψός, η κοσμοπολίτικη, της διασκέδασης, της προσφοράς ποιοτικών παροχών από τις σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, τα ιδιαίτερα προσεγμένα καταλύματα των ενοικιαζόμενων δωματίων τα οποία προσφέρουν την άνεση που επιζητά ο Νεοέλληνας του 21ου αιώνα, δηλαδή άνεση, καθαριότητα με κουζίνα, ψυγείο, τηλεόραση, μπάνιο και φυσικά φιλικό περιβάλλον. Και όλα αυτά σε πολύ προσιτές τιμές, αφού ο επισκέπτης μπορεί να βρει δίκλινο κατάλυμα ακόμα και με 15 ευρώ τη βραδιά. Ωστόσο, το 2020 και για τα Λουτρά Αιδηψού τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά, αφού λόγω της πανδημίας και του κορονοϊού, οι Βαλκάνιοι και γενικότερα οι Ευρωπαίοι τουρίστες φέτος δεν προτίμησαν τον συγκεκριμένο προορισμό.
Άνθρωπος με αισιοδοξία, η γνωστή ιδιοκτήτρια του κεντρικού ξενοδοχείου «Ωκεανίς», η κ. Παναγιώτα Πετσή, σημειώνει στην «Ε» ότι τα προηγούμενα χρόνια με την κρίση τα λουτρά Αιδηψού άντεξαν, προσφέροντας καλύτερες τιμές και ποιότητα στις προσφορές. Ωστόσο, σημειώνει η κ. Πετσή, ότι «η μεγαλύτερη κρίση ήρθε τώρα με τον κορονοϊό. Ξένοι τουρίστες δεν έρχονται, ενώ και οι Έλληνες φοβούνται γενικότερα να κάνουν μακρινές αποδράσεις, ειδικά τα άτομα κάποιας ηλικίας, που εντάσσονται στις ευάλωτες ομάδες». «Εδώ και δεκαπέντε χρόνια, οι ξενοδόχοι και οι κάτοχοι ενοικιαζόμενων δωματίων στα λουτρά της Αιδηψού έχουμε κρατήσει τις τιμές σταθερές, αναβαθμίζοντας παράλληλα την ποιότητα. Δηλαδή, τις δεκαετίες του 1980 –90 δεν υπήρχαν στα δωμάτια τηλεοράσεις, ψυγεία, αιρκοντίσιον. Σήμερα όλα αυτά είναι πλέον αυτονόητο να υπάρχουν».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΩΝ
Φέτος λόγω της γενικής κατάστασης μόνο το υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας συνεχίζει ακόμα και τώρα τα δρομολόγια Λάρισα – Αιδηψός και αντίστροφα, γεγονός που ικανοποιεί τους ντόπιους επαγγελματίες και ξενοδόχους. Και η κ. Πετσή σημειώνει: «Ο απλός, ο γνήσιος Έλληνας, δεν πτοείται, έρχεται εδώ, διασκεδάζει, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας λόγω της πανδημίας. Ακόμα και ο μοναχικός συνταξιούχος, άνδρας ή γυναίκα με τη λουτροθεραπεία, ο οποίος έρχεται εδώ να βρει την υγειά του, από την πρώτη κιόλας μέρα δεν θα είναι μόνος, αλλά θα κάνει τη νέα του παρέα. Εδώ δεν αφήνουμε κανέναν να νιώθει μόνος».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass