Τέσσερα νέα κρούσματα στον ν. Λάρισας

Συστάσεις Ν. Γάτσα για αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων στον οικισμό Καλυβίων Κοκκινοπηλού

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2020 21:00

Τέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν χθες στον νομό Λάρισας, εκ των οποίων τα δύο αποτελούν στενές επαφές παλαιότερου κρούσματος, ένα επέστρεψε από διακοπές και ένα θεωρείται «ορφανό».


Σχετική ανακοίνωση του Συντονιστικού Κέντρου Θεσσαλίας για τον Covid-19, αναφέρει ακόμη ότι στην περιοχή της Καρδίτσας καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα Covid-19. Και τα 3 προσήλθαν στο Γ.Ν. Καρδίτσας μετά από συμπτωματολογία.
Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid-19. Το 1 επέστρεψε από παραθερισμό, ενώ 1 ακόμα προσήλθε για εξέταση στο Γ.Ν. Τρικάλων.
Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι.
Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.
ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Εν τω μεταξύ, συστάσεις για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας στον οικισμό Καλυβίων απηύθυνε χθες το πρωί ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας μετά από τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων κορονοϊού ενδοοικογενειακού περιβάλλοντος που κατοικούν στα Καλύβια Κοκκινοπηλού. Τα 2 μέλη της οικογένειας είναι καλά στην υγεία τους και παραμένουν στο σπίτι για να αποφύγουν τυχόν επαφή με άτομα της κοινότητας. Ήδη ο πρόεδρος της κοινότητας Κοκκινοπηλού Γιώργος Ζέττας ενημέρωσε ατομικά όσους συνάντησαν ή ήρθαν σε επαφή με τα μέλη της οικογένειας να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό έως τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ώρες.
Ο δήμαρχος Ελασσόνας απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όσους αδιαφορούν για τα μέτρα προστασίας και ειδικά τις επαφές των κρουσμάτων που οφείλουν να τεθούν σε καραντίνα, σημειώνοντας: «Η μετάδοση σε μία μικρή κοινότητα είναι πολύ πιθανή και ενέχει τεράστιο κίνδυνο ειδικά για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Όσοι παρουσιάζουν και το παραμικρό σύμπτωμα της νόσου παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με γιατρό ή με το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας. Όσο συντομότερα εντοπίσουμε τα κρούσματα, τόσο μικρότερη θα είναι η διασπορά του ιού».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΚΙΔΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass