Κανένα κρούσμα στη Λάρισα, εστίες στη Δυτική Θεσσαλία

ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2020 15:56

Στη Δυτική Θεσσαλία στρέφεται το ενδιαφέρον των υγειονομικών αρχών, καθώς αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων που νοσηλεύονται τόσο στα δύο νοσοκομεία, όσο και στους θαλάμους αρνητικής η πίεσης του Πανεπιστημιακού

Νοσοκομείου, την ώρα ακριβώς που άρχισε να αποσυμφορίζεται μετά την εκτόνωση της εστίας του Αμπελώνα.
Χθες αργά το μεσημέρι το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19 ανακοίνωσε 4 νέα κρούσματα στη Θεσσαλία, εκ των οποίων τα δύο στα Τρίκαλα και από ένα στην Καρδίτσα και τη Μαγνησία.
Συγκεκριμένα, στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid-19, το ένα προσήλθε για εξέταση στο Γ.Ν. Τρικάλων μετά από συμπτωματολογία, ενώ ένα ακόμη δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης.
Στην περιοχή της Καρδίτσας καταγράφηκε ένα νέο κρούσμα Covid-19, που δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης, ενώ στην περιοχή της Μαγνησίας καταγράφηκε ένα νέο κρούσμα Covid-19, που αφορά σε στενή επαφή παλαιότερου κρούσματος (21/08/2020).
Συνολικά 13 κρούσματα νοσηλεύονται στους θαλάμους αρνητικής πίεσης της Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, εκ των οποίων οι 7 των τελευταίων ημερών από τη Δυτική Θεσσαλία -4 από Καρδίτσα και 3 από Τρίκαλα- ενώ μέχρι αργά το βράδυ υπήρχε σε εξέλιξη διαπραγμάτευση για τη νοσηλεία άλλων δύο από την Καρδίτσα, ενώ άλλοι δύο ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ
Στο μεταξύ σε απολύμανση όλων των κοινόχρηστων δημοτικών χώρων προέβη η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ελασσόνας χθες Δευτέρα 24 Αυγούστου, κατ’ εντολή του δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα, μετά και τις ανησυχίες των κατοίκων στον οικισμό Καλυβίων για τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.
Άμεσα οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Βορείου Τομέα κ. Ι. Νάνος, Νότιου Τομέα κ. Γ. Κατσιούρας, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας κ. Κ. Αργυρίου με τον απαραίτητο εξοπλισμό και το προσωπικό, μετέβησαν στον οικισμό Καλυβίων και με την παρουσία του προέδρου κ. Γ. Ζέττα και του δημοτικού συμβούλου κ. Α. Γεροφωκά, πραγματοποιήθηκε ψεκασμός σε κοινόχρηστους χώρους, όπως πλατείες, παιδικές χαρές, δρόμοι και πεζοδρόμια, ψεκασμός εξοπλισμού κοινόχρηστων χώρων, όπως πεζούλια, παγκάκια κ.λπ., προαύλια σχολείων και αθλητικών χώρων, καθώς επίσης πραγματοποιήθηκαν ψεκασμοί και σε εξοπλισμό καθαριότητας, όπως κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης με μηχάνημα του Δήμου το οποίο κάνει χρήση ειδικού απολυμαντικού υγρού σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
 «Κάνουμε ότι είναι χρήσιμο ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Έχουν ενημερωθεί όλοι οι κάτοικοι, οι οποίοι έχουν συναντηθεί ή έχουν έρθει σε επαφή με τα μέλη της οικογένειας», τόνισε σε δηλώσεις του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Ι. Νάνος για να καταλήξει: «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάτι νεότερο, ωστόσο το μόνο θετικό είναι ότι οι δύο γυναίκες είναι καλά στην υγεία τους και παραμένουν στο σπίτι για να αποφύγουν τυχόν επαφή με επιπλέον άτομα».
Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας αφού ενημερώθηκε από την υπηρεσία επισήμανε: «Δηλώνω εκ νέου την ανάγκη να γίνει κατανοητό πως η μετάδοση σε μία μικρή κοινότητα είναι πολύ πιθανή και ενέχει τεράστιο κίνδυνο ειδικά για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Όσοι παρουσιάζουν και το παραμικρό σύμπτωμα της νόσου παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με γιατρό ή με το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας.
Όσο συντομότερα εντοπίσουμε τα κρούσματα, τόσο μικρότερη θα είναι η διασπορά του ιού. Ας επιδείξουμε υπευθυνότητα όπως και σε όλη την περίοδο της καραντίνας, για να αποτρέψουμε τα χειρότερα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass