«Μεταφέρουν το κόστος των τεστ στους εργαζομένους»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2020 15:49

«Τις επιπτώσεις της επερχόμενης κρίσης καλούνται να τις επωμιστούν ξανά οι εργαζόμενοι, αφού στους χώρους δουλειάς κυριαρχεί η εργοδοτική αυθαιρεσία και με το πρόσχημα της εξάπλωσης της πανδημίας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο

Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και συναφών χώρων Ν. Λάρισας, επισημαίνοντας: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η καταχρηστική επιβολή του κόστους πραγματοποίησης του τεστ για τον κορονοϊό στους εργαζομένους που επιστρέφουν από την καλοκαιρινή τους άδεια. Τις τελευταίες μέρες κυριαρχεί στους χώρους δουλειάς, η συζήτηση για την οδηγία της Πολιτικής Προστασίας να διενεργούνται τεστ στους εργαζομένους που επιστρέφουν από τις διακοπές τους. Σε πολλές επιχειρήσεις το κόστος αυτό με εντολή τύπου “Ισχυρή Σύσταση”, μεταφέρεται στην τσέπη των εργαζομένων. Υπεύθυνοι για τους όρους υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς είναι οι εργοδότες και δεν νομιμοποιείται καμιά τέτοια απαίτηση από μεριά τους. Καλούμε τους εργαζομένους να αρνηθούν σε οποιαδήποτε περίπτωση να πληρώσουν τη διενέργεια των τεστ και να καταγγείλουν στο Σωματείο την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση. Σε έναν κλάδο που είναι σε πλήρη ανάπτυξη, με τις δεκάδες κλινικές που αναπτύσσονται στον νομό μας και τα εκατομμύρια που επενδύονται, θα έπρεπε για τους εργαζομένους στην ιδιωτική υγεία να υπάρχουν δωρεάν παροχές και όχι να πληρώνουν από την τσέπη τους για τα αυτονόητα.
Απαιτούμε τη διενέργεια μαζικών τεστ στους εργαζομένους στην ιδιωτική υγεία με επιβάρυνση της εργοδοσίας και του κράτους. Εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς και ελέγχων των μέτρων από τις αντίστοιχες υπηρεσίες του κράτους. Καλούμε τους εργαζομένους να συσπειρωθούν στο Σωματείο και οργανωμένα να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε στα εργασιακά μας δικαιώματα».
Και η ανακοίνωση του Σωματείου προσθέτει: «H παράκαμψη των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με την επανάκαμψη της πανδημίας στην Ελλάδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή και την υγεία του λαού. Η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες γιατί τζόγαρε την υγεία του λαού για τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων, ανοίγοντας τα σύνορα χωρίς όρους και προϋποθέσεις, φορτώνοντας τα αεροπλάνα στο 100%, αλλά με δειγματοληπτικούς ελέγχους μόλις στο 1/10 των εισερχομένων. Και μόνο αφού η κατάσταση ξέφυγε μιλά για αυστηροποίηση του πλαισίου. Άνοιξε τα σύνορα με τους όρους των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται κυρίως στον Τουρισμό και στις Μεταφορές για να στηρίξει την κερδοφορία τους την καλοκαιρινή περίοδο. Και για να γίνει αυτό, ομολογεί προκλητικά ότι μετέτρεψε τον λαό σε πειραματόζωο. Κάνοντας «λάστιχο» τα υγειονομικά πρωτόκολλα και για να μην αποτρέψει τους τουρίστες - πελάτες να επισκεφτούν τη χώρα, στην πραγματικότητα πολλαπλασίασε τις εστίες διασποράς του κορονοϊού στο εσωτερικό (που είχαν σχεδόν εκμηδενιστεί) και τώρα απλά παρατηρεί την εξέλιξη του φαινομένου, για να διαπιστώσει τον βαθμό... αποτελεσματικότητας της εγκληματικής της πολιτικής. Κι από πάνω έχει το θράσος να κουνάει το δάχτυλο στον λαό και τη νεολαία μιλώντας για «ατομική ευθύνη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass