Ξεκίνησε η «γιορτή του τρύγου» στην Πιερία

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥΣ ΟΙΝΟΥΣ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2020 15:59

Στους αμπελώνες της Πιερίας, εδώ και μια εβδομάδα περίπου, οι αμπελουργοί της ξεκίνησαν τον τρύγο. Στο λοφώδες ανάγλυφο της Πιερίας που το δροσίζει, ο «Ολυμπιάτης αήρ» και η θαλασσινή αύρα του Θερμαϊκού, οι αμπελώνες της παράγουν εξαιρετικής

ποιότητας οινοστάφυλα. Η φετινή σοδειά του τρύγου από το ξεκίνημά της προμηνύεται μια εξαιρετική οινική χρονιά, χάρη της υψηλής ποιότητας των σταφυλιών που αποτελούν τη βάση για την παραγωγή ενός καλού κρασιού.
Ο τρύγος είναι από τις πιο πανάρχαιες αγροτικές εργασίες, που απαιτεί γνώση για να αποφασίσουν τη στιγμή που πρέπει να πραγματοποιηθεί, καθώς είναι γνωστό το κρασί γίνεται στο αμπέλι. Μια γνώση, την κατέχουν καλά οι οινοπαραγωγοί της Πιερίας. Όλα αρχίζουν με τις σωστές καλλιεργητικές φροντίδες στο αμπέλι, ώστε να τρυγηθούν εξαιρετικά σταφύλια υψηλής ποιότητας στη βέλτιστη φάση της ωρίμανσής τους. Έτσι, ανάλλαγα με την ωριμότητα των σταφυλιών μπαίνουν στους αμπελώνες και τρυγούν κάνοντας την ημέρα του τρύγου μια πραγματική γιορτή.
Η χρονιά φέτος είναι κατά 15 ημέρες όψιμη σε όλες τις ποικιλίες (πρώιμες και όψιμες), όπως και ο περσινός τρύγος σε κανονικούς φυσιολογικούς χρόνους ωριμότητας. Σε αυτό συνέβαλαν οι βροχές καθώς ήταν ευεργετικές για την ωρίμανση των σταφυλιών και είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγήσουν σε μία αργή ωρίμανση, δίνοντας τη δυνατότητα να γεμίσουν σε αρώματα και γεύση τα σταφύλια και σε μία εξαιρετική φαινολική ωρίμαση.
Δημήτρης Ρουκάς M.Sc., τεχν. γεωπόνος επιστημονικός συνεργάτης Π.Ε. Πιερίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass