Τιμήθηκε ο Αγιος Φανούριος σε Ελάτεια και παραλία Κουλούρας

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΕΣ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2020 16:00

Με θρησκευτική ευλάβεια τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς και θαυματουργού στο ομώνυμο εξωκκλήσι του Αγίου λίγο έξω από το χωριό Ελάτεια του Δήμου Τεμπών.

Την παραμονή της γιορτής, Τετάρτη 26 Αυγούστου, τελέστηκε Μέγας Εσπερινός, ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα, συμπροσευχομένων των ιερέων π. Βασιλείου, π. Χρήστου, αρχιμανδρίτη π. Δωροθέου και του ιερέα της ενορίας Ελάτειας αρχιμανδρίτη π. Πορφυρίου.
Χθες, ανήμερα της γιορτής 27 Αυγούστου, τελέστηκε Όρθρος, Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία, λειτουργούντος του Αρχιμανδρίτη π. Δωροθέου, συλλειτουργούντων των ιερέων π. Βασιλείου και του Αρχιμανδρίτη π. Πορφυρίου. Στο κήρυγμά του ο αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο, και προέτρεψε να μιμηθούμε την υποδειγματική και άμεμπτη ζωή του Αγίου, για να καταξιωθούμε κάποτε κι εμείς να τιμήσουμε το χριστιανικό όνομα που φέρουμε.
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, οι αντιδήμαρχοι κ. Π. Γκατζόγιας και Ν. Μητσογιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δ. Μαϊμάρης, οι πρόεδροι των κοινοτήτων Ελάτειας και Συκουρίου κ κ. Ιωάννης Ζάρρας και Μιχ. Γκουντής, αντίστοιχα, ο τοπικός σύμβουλος Ελάτειας κ. Χρ. Στάχταρης, ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Ελάτειας κ. Αντ. Γκανάτσιος, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος κ. Θ. Τζέκας και η Πρόεδρος του Μ.Ε.Σ. Ελάτειας κ. Βασ. Καραΐσκου.
Συγκινητική ήταν και η παρουσία των πιστών αλλά και η προσφορά των δώρων τους προς τον Άγιο Φανούριο, αφού πολλές ήταν οι γυναίκες που προσκόμισαν φανουρόπιτες στην Εκκλησία για να τις ευλογήσουν.
*Τον Άγιο Φανούριο τίμησαν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και επισκέπτες στην Παραλία Κουλούρας, όπου ιερούργησε ο αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ.
Παρευρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Νικολάου, και η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου, κ. Γαρυφαλλιά Μπακόλα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass