Αποκλεισμός παιδιών και κίνδυνος απόλυσης για εργαζομένους στα ΚΔΑΠ των Δήμων

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΚΕ ΚΑΙ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2020 15:10

Στον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τα ΚΔΑΠ στους Δήμους, αναφέρεται ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, βουλευτές του ΚΚΕ μεταξύ των οποίων και ο Λαρισαίος Γ. Λαμπρούλης προτείνοντας «την ενίσχυση της λειτουργίας τους με κρατική χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων» και επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

«Σε συνέχεια ερώτησης που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΚΚΕ για τη με ενιαίο πλαίσιο και σε μόνιμη βάση λειτουργία των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους Δήμους, ερχόμαστε σήμερα αντιμέτωποι με τον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τις δομές, οι οποίες αποτελούν στήριγμα για τις λαϊκές οικογένειες και πολλές φορές τη μοναδική διέξοδο εξωσχολικής παιδαγωγικής, καλλιτεχνικής, αθλητικής, πολιτισμικής, κ.λπ. δραστηριότητας. Ενώ ταυτόχρονα, φέρνουν τις λαϊκές οικογένειες αντιμέτωπες με το πρόβλημα φύλαξης των παιδιών όταν και οι δύο γονείς δουλεύουν απογευματινές ώρες.
Τα παραπάνω έχουν συνέπεια και στους εργαζομένους στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, αφού έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του κλεισίματος των δομών και με απόλυση των μισών και πλέον από τους 2.500 εργαζομένους έπειτα από έως και 18 χρόνια εργασίας στις συγκεκριμένες δομές. Ενώ την ίδια στιγμή η σύμβαση τους λήγει στις 31/08/2020 και δεν γνωρίζουν τι θα γίνει από την επόμενη κιόλας μέρα. Πρόκειται για πτυχιούχους επιστήμονες εκπαιδευτικούς διάφορων ειδικοτήτων (Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί, Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Μουσικής, Εικαστικών, Θεάτρου, Χορού, Πληροφορικής κ.λπ.), καθώς και για βοηθητικό προσωπικό στα 422 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και στα 75 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών/ατόμων με αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) των Δήμων. Οι δομές αυτές για το παιδί και τις ανάγκες του δεν μπορεί παρά να λειτουργούν ως δημόσιες δωρεάν δομές με ενιαίο επιστημονικό παιδαγωγικό πλαίσιο και κοινή διοικητική αρχή πανελλαδικά (του Υπουργείου Παιδείας), με διεύρυνσή τους για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών, με κρατική χρηματοδότηση, μονιμοποίηση του υπηρετούντος προσωπικού και πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού, ώστε να μην μετατρέπεται και αυτή η ανάγκη του παιδιού και της οικογενείας σε πεδίο αγοράς.
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη σχεδιασμένη επέκταση του δικτύου των δημοσίων δόμων ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-αΜΕΑ έτσι ώστε να καλυφτούν όλα τα παιδιά. Την άμεση ανανέωση των συμβάσεων και τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στις δομές, οι οποίοι για πάνω από 15 χρόνια υπόκεινται στην ομηρία της σύμβασης και κάθε χρόνο στην απειλή της απόλυσης με τη συρρίκνωση των αντίστοιχων δομών ήδη στους Δήμους. Και την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη διασφάλιση του θεσμού των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους Δήμους όλης της χώρας, τη στήριξη του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass