Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Προανήγγειλε συλλογική διοίκηση στον Δήμο Τυρνάβου

* ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2014 21:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:26
 
 
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Λιγότερο διάστημα από δύο μήνες έμεινε μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου όπου και στο Δήμο Τυρνάβου αναλαμβάνει καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή με δήμαρχο τον κ. Παναγιώτη Σαρχώση και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
Όπως είναι εύλογο ο νέος δήμαρχος και οι συνεργάτες του, μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου, αμέσως μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας και τη νίκη του συνδυασμού άρχισαν επαφές με την απερχόμενη διοίκηση του Δήμου καθώς επίσης και με τους διευθυντές προϊσταμένους και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Τυρνάβου ώστε στο μεσοδιάστημα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου να υπάρχει πλήρης ενημέρωση και γνώση για την κατάσταση του Δήμου Τυρνάβου με βασικό άξονα τα οικονομικά και τις οικονομικές υποχρεώσεις προς τρίτους. Ποια είναι η εικόνα του Δήμου Τυρνάβου σήμερα; Ποιοι τομείς μετά την ενημέρωση που είχε δημιούργησαν πονοκέφαλο στον κ. Σαρχώση; Ποια τα πρώτα συμπεράσματα;
Μιλώντας στην «Ε» για την εικόνα του Δήμου Τυρνάβου μετά τις δημοτικές εκλογές ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης σημειώνει, αρχικά, ότι η εικόνα των πόλεων και των χωριών καθορίζεται ευθέως από τις συμπεριφορές της δημοτικής αρχής. Αυτό που διαπίστωσε σήμερα είναι ότι αφέθηκαν πολλά στην τύχη τους. σημειώνοντας με έμφαση: «Σε θέματα που αφορούν τη καθημερινότητα, πρώτη φορά σε αλλαγή δημοτικής αρχής διαπιστώνω τέτοια εγκατάλειψη. Κυρίως στη συντήρηση του πρασίνου όπου υπάρχει πρόβλημα με το φυτικό κεφάλαιο, εάν μέσα στο καλοκαίρι, δεν ποτιστεί και συντηρηθεί σωστά.
Θυμίζω στον κ. Μαλάκο πως είναι υποχρεωμένος μέχρι 31 Αυγούστου να εκτελεί τα καθήκοντά του. Υπ’ αυτή τη έννοια θα περιμένω από τον κ. Μαλάκο, τη Δευτέρα να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να δοθεί η δυνατότητα να λειτουργήσουν σωστά οι υπηρεσίες του Δήμου.
Σε ό,τι αφορά την ενημέρωση ο κ. Σαρχώσης σημειώνει ότι το διάστημα που μεσολάβησε από τις εκλογές έως τώρα σημαδεύτηκε από την απώλεια ενός εκλεκτού συμπολίτη, συνεργάτη και φίλου του Γιώργου Αρβανίτη.
Ήταν όμως και ένας χρόνος που προσπάθησε να ενημερωθεί περισσότερο γύρω από την κατάσταση του Δήμου για να αποτραπούν τυχόν περαιτέρω εξελίξεις που θα δεσμεύσουν την θητεία της νέας δημοτικής αρχής. Αυτό, όπως είναι αντιληπτό ο κ. Σαρχώσης και τα νέα μέλη της νεοεκλεγείσας δημοτικής αρχής, θα συνεχίσουν να το κάνουν και το επόμενο διάστημα έως την ανάληψη των καθηκόντων τους..
Στο διάστημα λοιπόν αυτό ο νεοεκλεγείς δήμαρχος επισκέφθηκε το σύνολο των νομικών προσώπων του δήμου, αλλά και των διευθύνσεων σε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τη συνδρομή συναδέλφων και συνεργατών με εξειδικευμένες γνώσεις ώστε να γίνουν περισσότερο κατανοητά τα θέματα που μας απασχολούν.
Ερωτηθείς ο κ. Σαρχώσης για τα πρώτα συμπεράσματα και την εικόνα που αποκόμισε είπε: «Τα πρώτα συμπεράσματα είναι λίγο-πολύ αναμενόμενα.
Θα ήθελα να κάνω μερικές γενικές παρατηρήσεις σε σχέση με την κατάσταση του δήμου. Είναι γενικευμένη η άποψη ότι το προσωπικό είναι ελλειμματικό, σχεδόν δε το σύνολο των εργαζομένων διαμαρτύρεται ότι οι εργασιακές συνθήκες δεν είναι καλές, υπάρχει μεγάλος όγκος εργασιών και πολλές φορές αδυνατούν να καλύψουν τις απαιτήσεις της υπηρεσίας. Είναι μια μνημονιακού τύπου υποστελεχωμένη υπηρεσία. Ένα μεγάλο μέρος των υπηρεσιών εκπληρώνεται από μη τακτικό προσωπικό το οποίο προσλαμβάνεται για δύο, πέντε ή οκτώ μήνες. Αυτό επιτείνει την ανασφάλεια των εργαζομένων και φυσικά επηρεάζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τα όποια οργανογράμματα και η γενικότερη οργάνωση του δήμου είναι πλασματική. Υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των διευθύνσεων και των τμημάτων, έλλειψη ειδικευμένων ψηφιακών προγραμμάτων για την διαχείριση και τελικά παντελής έλλειψη γενικής εποπτείας.
ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ
Παρουσιάζεται σημαντική υστέρηση στα έσοδα του Δήμου για τα οποία μάλλον δεν ενδιαφέρεται κανένας από τους σημερινούς εκπροσώπους του Δήμου. Η σημερινή ταμειακή κατάσταση του δήμου σύμφωνα με τα στελέχη της οικονομικής υπηρεσίας εμφανίζει μεγάλες οφειλές, οι οποίες δύσκολα θα καλυφθούν.
Η επιχείρηση των διαδημοτικών σφαγείων ενώ μπορεί να είναι μια υγιής επιχείρηση, λόγω της εγκατάλειψης και της ανυπαρξίας συντονισμού και ελέγχου από την σημερινή δημοτική αρχή, έφθασε σε σημείο να κινδυνεύει η βιωσιμότητά της.
Η ΔΕΥΑΤ εκτελεί έργα με πολλά προβλήματα, όπως η αποχέτευση του Αμπελώνα, ο βιολογικός του Αργυροπουλίου, τα οποία όμως, μπορούν να αντιμετωπισθούν άμεσα και να συνεχιστεί η υλοποίησή τους. Το μεγάλο της πρόβλημα είναι η συνεχώς αυξανόμενη συσσώρευση ανεξόφλητων λογαριασμών.
ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ
Πέρα από όλα τα παραπάνω τα οποία διαπίστωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, άμεσα, σε λιγότερο από δύο μήνες ο ίδιος και η παράταξή του αναλαμβάνει την ηγεσία του Δήμου Τυρνάβου. Ποιες είναι πρώτες σκέψεις του;:
«Αντιλαμβάνομαι την κρισιμότητα της στιγμής. Αναλαμβάνουμε τη διαχείριση του δήμου σε μια εποχή πολύ δύσκολη. Όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση πλήττεται αδιαμφισβήτητα από τις μνημονιακές πολιτικές. Χωρίς καμιά δραματική διάθεση θα έλεγα πως όλοι πρέπει να δώσουμε μάχες. Εμείς σαν δημοτική αρχή, οι εργαζόμενοι στο Δήμο αλλά και οι πολίτες του Δήμου.
«ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ»
Ερωτηθείς ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τυρνάβου για την εικόνα που θα δείξει ο ίδιος και τα στελέχη από την 1η Σεπτεμβρίου συνοπτικά είπε: «Πρώτοι εμείς αλλάζουμε». Και συνέχισε: «Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας θα πορευτούμε με καινοτόμες δράσεις. Η χάραξη της στρατηγικής, οι βασικοί άξονες της πολιτικής μας και οι αποφάσεις σε σοβαρά τρέχοντα ζητήματα θα αποφασίζονται σε ανοιχτές διαδικασίες όπου θα συμμετέχουν τα μέλη οι φίλοι αλλά και όποιος πολίτης το επιθυμεί. Σε αυτήν την πορεία η γνώμη η δική μου αλλά και του πολίτη θα έχουν την ίδια αξία. Θέλουμε το πολίτη ενεργό και θα δημιουργήσουμε ένα συμμετοχικό πλαίσιο που με διαφάνεια, ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δημιουργία δράσεων θα ορίζουμε το έργο της δημοτικής αρχής.
Πριν μερικές ημέρες τα ανακοίνωσα τους συνεργάτες μου που
αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης, όπως αντιδήμαρχοι πρόεδροι οργανισμών κ.λπ. Γύρω από αυτούς θα υπάρχουν ομάδες συνεργατών που μέσα από την στελέχωση των συμβουλίων αλλά και την δημιουργία άτυπων επιτροπών θα καθορίζουν το έργο στο τομέα ευθύνης τους.
Θέλουμε να σταθούμε αντάξιοι απέναντι στις προσδοκίες και στις ελπίδες που καλλιεργήσαμε στους συμπολίτες μας και να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιέβαλαν. Αυτό όμως περνάει μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους στη διαμόρφωση του δημοτικού έργου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass